10 december 2013

Philosophy Hope in a jar night

Philosophy Hope in a jar night

Hope in a jar is een van philosophy's bestsellers. Als Oprah het als een van haar favourite things benoemt, tsja, dan ben je wel goed bezig. Dus kregen we onlangs hope in a jar, the sequel: na de dagcrème, de nachtcrème!
To dream in hope is to wake to limitless possibility
Het is al langer geweten dat je huid zich 's nachts herstelt. Ik pas mijn huidverzorging hier ook wel wat op aan en probeer de nodige reserves te voorzien. Mijn huid kan het namelijk niet allemaal alleen aan en dus moet mijn huidverzorging het herstel even aanzwengelen. Toen hope in a jar night in mijn bus viel, begon ik vol goede moed aan de test, want wie wil er nu niet wakker worden met een betere huid dan ervoor?

Philosophy Hope in a jar night

Hope in a jar night wil de term schoonheidsslaapje een nieuwe betekenis geven. Niet alleen word je wakker met minder lijntjes en een egalere teint, maar eveneens wordt je huid gehydrateerd en krijg je terug een natuurlijke rosy glow.

De nachtcrème werkt met alpha hydroxy acids (AHA's), met name glycolzuur en hydroxycarbonzuur, die 's nachts de huidvernieuwing stimuleren en de huid herstructureren. Het gepatenteerde qusome transportsysteem laat de actieve ingrediënten gradueel los in de huid zodat je huid geen overdosis krijgt en geïrriteerd geraakt. Ze worden dus gelijkmatig losgelaten op de huid om er dan diep in door te dringen. Zo worden fijne lijntjes minder zichtbaar en ziet je huidskleur er mettertijd egaler uit. Tegelijk krijgt je ook de nodige hydratatie en zorgt beta glucan ervoor dat het immuunsysteem van je huid wordt versterkt.

Toch even opletten als je AHA's werkt: je huid wordt gevoeliger voor de zon, dus is het erg belangrijk om je te beschermen met de nodige SPF en voorzichtig te zijn met blootstelling aan de zon tot een week na gebruik. Ik vind hope in a jar night dan ook ideaal om nu te gebruiken, in de herfst en winter, wanneer de zon toch iets minder fel schijnt dan in de zomer.

Philosophy Hope in a jar night

De verpakking is helemaal in de stijl van philosophy: strak, eenvoudig en altijd met een leuke, inspirerende quote. De pot zelf is tot aan het eerste gebruik goed afgesloten, zodat de ingrediënten zeker goed houdbaar blijven tot je aan de crème begint. Hope in a jar night is een voedende, romig uitziende crème met toch een hele lichte textuur die goed in de huid trekt, voor zover je de dosering in de gaten houdt, want je hebt hier echt niet te veel van nodig. Het parfum is vrij speciaal, medicinaal ruikend en dat is het glycolzuur dat in het product zit. Of je er tegen kan, is waarschijnlijk een persoonlijke invulling, maar mij stoort het niet. Ik ruik het niet meer vanaf het moment dat ik de crème uitsmeer en ik krijg er geen irritatie van.

Ik gebruik hem intussen een tweetal maanden en het lijkt wel alsof ik amper iets uit de pot gehaald heb. Dat spreekt wel voor hoe zuinig hij is. Ik gebruik hem enkele avonden per week, zolang ik merk dat mijn huid het aankan. Af en toe wissel ik af met een gewone hydraterende nachtcrème, want ik wil ook niet te veel exfoliëren. Als ik die balans erin houd, helpt hope in a jar night om mijn huid mooi egaal te krijgen en te houden.

Philosophy Hope in a jar night - 60 ml voor € 43,00 exclusief bij ICI Paris XL
Share:

15 opmerkingen

 1. Het zou een heerlijke verwennerij zijn voor mijn huid die in de winters om aandacht schreeuwt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze koop ik zeker nog ! Ik was al fan van de 'gewone' Hope in a jar. Deze gaat dus wss niet teleurstellen :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is goed hé, ik plan in de loop van de week ook nog een review (en van de dagversie). Mijn huid houdt echt van deze crème.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je maakt me nu wel heel nieuwsgierig naar deze crème!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit producten van philosophy geprobeerd maar je hebt me nu echt super nieuwschierig gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me geweldig, alleen vind ik hem een beetje aan de dure kant, maar het is mss wel een leuk kerstcadeautje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die nachtcrème ziet er zo goed uit! Ik heb nog nooit iets van Philosophy geprobeerd maar heb wel al super veel goede dingen over het merk gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als mijn huidige nachtcreme op is, dan schaf ik deze aan! Lijkt me ook echt fijn voor de winter als je huid dat beetje extra nodig heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit ziet er zo leuk en veelbelovend uit! Maar het ziet er me ook een vettere crème uit, of heb ik het mis? Mijn probleem is dat veel crèmes moeilijk in mijn huid trekken en als een vettig filmpje op mijn huid blijven liggen, en dat vin dik echt heel onaangenaam. Voorlopig zweer ik nog steeds bij m'n Estée Lauder crèmes, maar ik wil wel graag iets nieuw proberen!

  X Sara

  http://windowonmywardrobe.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een iets 'dikkere' crème, maar eigenlijk smeert dat nog vrij gemakkelijk uit. Ik heb zelf een gemengde huid en ik heb geen last van een vettig laagje. Ik neem ook maar net genoeg voor mijn gezicht en nek, dus ik overdrijf niet met aanbrengen.
   Estée Lauder gebruik ik ook supergraag!

   Verwijderen
 10. Heerlijk product nu met dit koude weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb nog niks dan goeds gehoord over deze creme. Ik moet 'm wel zelf nog proberen. Philosphy is moeilijk te vinden hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik overweeg het ook heel erg om deze creme te kopen, maar ik denk eerst gewoon te starten met de dagcreme :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben er nog mee bezig, heb nog geen idee of en welk resultaat er te zien valt, maar over 't algemeen ben ik best tevreden van Philosophy.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig