21 mei 2014

Chanel Vitalumière Compact Douceur

Chanel Vitalumière Compact Douceur

Deze Chanel Vitalumière Compact Douceur mag zich sinds kort vriendjes noemen met de andere high end poeders in mijn make-uplade. Het is geen nieuw product, maar het is wel de eerste keer dat ik een poederfoundation van Chanel gebruik.

Al ga ik niet voor de volledige ervaring, want eigenlijk gebruik ik hem als finishing poeder. Ik ben gewoonweg te gehecht aan mijn vloeibare foundations, denk ik. Met het sponsje - dat je er de eerste keer gewoon bij krijgt - dient de Compact Douceur als een poederfoundation met een medium dekking, maar met een (kabuki)kwast werkt het perfect als finishing poeder.

Chanel Vitalumière Compact Douceur

Chanel Vitalumière Compact Douceur

Ik vind hem op mijn huid vrij gelijkaardig als dat ander poeder van Chanel, Les Beiges. Ik zou wel kunnen muggenziften om toch een verschil te ontdekken, maar op mijn huid is dat verschil eerder miniem tot nihil. Ze voelen namelijk even fluweelzacht aan, leggen een heel fijn laagje over je foundation en ruiken identiek. Ook de houdbaarheid, werking en kenmerken zijn gelijkaardig: een lichte en smeltende poedertextuur die je huid laat stralen en hem egaliseert door middel van lichtpigmenten. Een echte voorkeur heb ik dan ook niet want ze werken beide prima en doen wat ze claimen te doen. Niet wat ik kies als ik een matter effect wil, wel ideaal voor de glowy, gezonde look.

Het kleurengamma is trouwens iets ruimer in de Vitalumière Compact Douceur, daar ben ik 22 Beige Rosé (de op een na lichtste kleur beschikbaar in België) en kan je nog een kleur lichter gaan, in Les Beiges ben ik N°20 en dat is meteen de lichtste kleur die je bij ons kan kopen. Het roze in de Beige Rosé valt overigens nog goed mee, ik vind het poeder toch vooral een gele ondertoon hebben, wat perfect werkt voor mij.

Het compactsysteem van de Compact Douceur werkt overigens met navullingen: de eerste keer koop je het volledige systeem (doosje en vulling) tesamen, daarna kan je het poeder zelf navullen, want binnenin kan je het poeder losklikken en vervangen. Dat wordt op termijn dus iets goedkoper en het is ook nog eens milieuvriendelijk.

Chanel Vitalumière Compact Douceur SPF 10 - 13 g voor € 48,70 (€ 37,20 voor de navulling) bij ICI Paris XLBeautyLoves
Share:

9 opmerkingen

 1. Geeft alvast een mooi resultaat! Super handig ook dat je hem kan uitklikken en aanvullen. Inderdaad wat vriendelijker voor het milieu.

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit en wat fijn dat je hem kan navullen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik vind dat navullen echt een goed systeem. Win voor de portemonnee en win voor het milieu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supernaturel resultaat zeg! Mooi! Maar jij kan dat dan ook goed hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig dat je dezelfde verpakking kunt blijven gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben niet zeker, maar ik meen gezien te hebben bij de plaatselijke planet parfum dat het chanel les beiges poeder er ook te koop was in de kleur nummer 10. ik kan mis zijn, ik heb slechts vluchtig gekeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig