18 mei 2014

Nieuw bad- en bodyspul: Le Petit Marseillais, Sunlight en Weleda


De nieuwigheden vliegen mij de laatste tijd om de oren. Vandaag een overzichtje van enkele budgetvriendelijke bad- en bodyproducten!


Sunlight Sensation - 250 ml voor € 1,99

Wie kent Sunlight niet? De klassieke blok zeep is iets waarmee ik ben opgegroeid en die door de oudere generaties in mijn familie nog steeds liefkozend 'Sunlicht' wordt genoemd. Al weten ze bij Sunlight natuurlijk ook dat een flesje douchegel eens zo gemakkelijk is. Dit nieuwe formaat kan je kopen in drie geuren: Citrus Bloesem & Pompelmoes, Viooltjes & Bosbessen en Verbena & Argan Olie. Die laatste kon ik testen en gaf een heel subtiel fris, doch zacht parfum. Niet te zeer aanwezig, dus geschikt voor zowat iedereen.

Alle drie zijn ze PH-neutraal en huidvriendelijk, zonder parabenen of kleurextracten. Net als de klassieke Sunlight zeep, is ook Sunlight Sensation een no-nonsense, rechttoe-rechtaandouchegel. Niet te fancy schmancy, met een subtiele geur en een handige verpakking waarmee je de douchegel gemakkelijk uit de fles kan knijpen. Voor zijn prijs kan je niet echt sukkelen, denk ik dan.


Le Petit Marseillais douchebalsem - 250 ml voor € 2,69

Een stapje verder dan douchegel staat de douchebalsem van Le Petit Marseillais, dat zich altijd laat inspireren door authentieke recepten uit het zuiden. De douchebalsems zijn extra verzorgend zodat de rijke textuur je huid niet uitdroogt.

De twee geurencombinaties zijn telkens vrij subtiel: de groene variant is gemaakt met olijfboter, bijenwas en zachte amandelolie, de roze variant bevat arganboter, bijenwas en rozenolie. Zowel olijven als rozen zitten al van oudsher in de mediterraanse schoonheidsrecepten en een beetje bijenwas en olie kunnen nooit kwaad.


Le Petit Marseillais Tonifiërende Anti-Cellulitis Olie - 150 ml voor € 9,99
Le Petit Marseillais Verstevigende Lichaamsmelk - 250 ml voor € 5,99

Deze twee producten zijn misschien je nieuwe beste vriendjes in de aanloop naar de zomer. Het zijn anti-cellulitisproducten op basis van groene thee en steranijs om je lijf helemaal summerproof mee te maken. Groene thee werkt verachtend en verstevigend, essentiële citrusolie en steranijs tonifiëren de huid. De sesamolie in de lichaamsmelk is dan ook nog eens hydraterend.

Je kan deze producten dagelijks gebruiken, 's ochtends en 's avonds, maar de truc is om de Tonifiërende Anti-Cellulitis Olie goed in te masseren - Le Petit Marseillais toont je hier hoe het moet.


Weleda douchecrèmes - 200 ml voor € 7,99

Verzorgend, zacht en heerlijk geurend, dat zijn de kleurrijk verpakte Weleda douchecrèmes. Ze zijn gemaakt met zuivere plantenoliën die volledig biologisch afbreekbaar zijn. De wasactieve stoffen zijn eveneens van plantaardige afkomst - suiker en kokos - zodat je huid niet uit balans geraakt.

Er zijn vijf douchecrèmes (granaatappel, duindoorn, citrus, lavendel, wilde rozen) en een douchepeeling (berken), maar de Citrus Vitaliseringsdouche, met citrus- en sinaasappelolie, is mijn ultieme favoriet. De sinaasappelolie ruik ik er trouwens zelf niet in terug, voor mij ruikt dit naar een soort van caipirinha shower smoothie. Yum!


BeautyLoves
Share:

13 opmerkingen

  1. Klinkt erg goed! Vooral die van welda :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weleda :P Ik lees het op een of andere manier altijd als Welda

      Verwijderen
  2. De douchegel Wilde Rozen van Weleda is heerlijk! Al moet je wel houden van die geur, want deze is nogal overheersend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het sunlight doucheproduct wil ik graag proberen. of toch zeker die in de geur 'viooltjes en bosbessen'. klinkt zo lekker :) ik zie op de flacon op je foto echter niet of het hier gaat om een douchegel of een douchecrème. er staat enkel 'douche' te lezen. weet jij het? zelf verkies ik immers douchegels, want die schuimen meestal meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het wat tussen de twee in zitten. Geen echte douchecrème, maar ook geen doorzichtige gel.

      Verwijderen
    2. ah zo.. klinkt speciaal ;)

      de douchebalsems van le petit marseillais klinken ook al zo fijn. het woord balsem alleen al :)

      bedankt voor je antwoord :)

      Verwijderen
  4. Wat een fijne producten gebruik je

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sunlicht. :-) Das gelijk een 'boenty'. :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt goed! Weet je misschien waar ze Le Petit Marseillais (gaan) verkopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Supermarkten en drogisterijen, dus vrij goed verkrijgbaar!

      Verwijderen
  7. Die douchegels van Le Petit Marseillais heb ik ook en ik vind ze allebei heel lekker ruiken. De anti-cellulitisproducten heb ik vorige zomer gebruikt en die vond ik ook wel oke. Zo zie je maar dat budget zeker niet slecht hoeft te zijn eh.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Le Petit Marsellais is echt the best budgetproof artikel! Ik schreef er dan ook wat over. Mijn voorkeur is de Pink one :-)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig