21 september 2014

Tested: Vani-T self-tanners

Vani-T self-tanning

Ik heb er nu al een aantal keer over gesproken, maar vandaag wordt het dan toch echt tijd voor een review van de Vani-T zelfbruiners. Het van oorsprong Australische merk heeft een aantal self-tanning producten met natuurlijke ingrediënten en speciaal voor thuisgebruik, onder de noemer Bodywear.

Ik testte drie verschillende formules: een gel, een mousse en een spray. Qua resultaat zijn ze aan elkaar gewaagd: een duidelijk zichtbaar, maar natuurlijke bruine tint zonder rode ondertoon, die vrij egaal vervaagt.

Vani-T Bronzing Glaze

Bronzing Glaze - 12% DHA

Deze gel doet niet alleen dienst als zelfbruiner, maar ook als instant bronzer. Goed inmasseren met de bronzing mitt tot de gel volledig ingewerkt is; dan heb je een ready to go tintje en kan je op pad terwijl de zelfbruiner de volgende 6 à 8 uur verder inwerkt. Daarna moet je nog een keertje douchen om de laatste restjes af te spoelen, maar verder is het kinderspel.

Vani-T Brazilian Bronze

Brazilian Bronze - 15% DHA

Voor wie minder geduld heeft, is de Brazilian Bronze een geschenk uit de hemel. Dit is eigenlijk een rapid self-tan: je laat deze mousse een, twee of drie uur inwerken voor een lichte, medium of diepe teint, waarna je direct klaar bent. Hoewel de mousse vrijwel onmiddellijk droog is, blijf ik tijdens de inwerktijd wel binnen, want de mousse laat een vrij donkere schijn achter die niet echt geschikt is voor een confrontatie met de buitenwereld.

Ook hier is mijn bronzing mitt mijn beste vriend: hij is perfect om de mousse met cirkelvormige bewegingen in te werken. Voor snelheid en gebruiksgemak krijg de Brazilian Bronze van mij de hoogste punten! Hij is wel ietsje duurder dan de andere twee.

Vani-T Liquid Sun

Liquid Sun - 8% DHA

Wie van sprays en van een medium tint houdt, kan de Liquid Sun gebruiken. Deze bevat minder DHA dan de andere twee, maar evengoed antioxidanten, botanische extracten en arganolie. Net zoals de gel, werkt ook de spray 6 à 8 uur in voor je dit moet afspoelen. Ik verkies zelf liever een vastere vorm, zoals de gel of de mousse, niettemin geeft ook de combinatie spray - bronzing mitt een mooi resultaat.

Enkele pro tanning tips
 • Begin bij het begin: exfoliëren, exfoliëren, exfoliëren! Ik doe dat meestal een dag op voorhand, zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn. Als je het op dezelfde dag wilt doen, gebruik dan geen scrub met olie, want dat laat een laagje achter.
 • Net voor je effectief begint met het self-tannen, gebruik je best een pH-neutrale zeep zodat er geen olie- en andere resten aan je huid hangen die kunnen conflicteren met de zelfbruiner.
 • Mijn recente ontdekking en geheime wapen: een bronzing mitt. Met zo'n handschoen is zelfbruiner aanbrengen (bijna) kinderspel. De binnenkant is gemaakt van een soort van mousse, waarmee je de zelfbruiner egaal, zonder strepen of vlekken kan aanbrengen.
Liquid Sun Mist - 120 ml voor € 24,95
Bronzing Glaze - 30 / 150 ml voor € 8,95 / 29,95
Brazilian Bronze - 40 / 150 ml voor € 12,50 / 34,50
Bronzing Mitt - € 9,95


BeautyLoves
Share:

5 opmerkingen

 1. Zo'n bronzing mitt lijkt me inderdaad erg handig ! Fijn dat je die ook apart kan kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijken wel fijne producten. Ik heb me helaas moeten verzoenen met mijn witte huid. Ook met zo'n handschoen lukt het me niet om zonder strepen of vlekken zelfbruiner aan te brengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt goed, wel prijzig. Ik gebruik voorlopig st tropez

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe zit het met de geur van deze producten? Hangt er zo'n typische self tan geur aan? Ik ben zelf nog altijd heel tevreden met de mousse van St-Tropez. Zo'n bronzing mitt moet ik mij alvast zeker eens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt goed mee! Bij het aanbrengen ruikt het zeker niet naar de typische zelfbruinergeur, bij het ontwikkelen ruik ik het wel een beetje, dat zit nu eenmaal in de ingrediënten die voor de verkleuring zorgen, maar zeker niet overdreven. Ik vind mezelf gelukkig niet stinken naar de zelfbruiner, ik zal het zo zeggen :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig