27 oktober 2015

L'Oréal Professionnel Pro Fiber experience

L'Oréal Pro Fiber

"Wil jij de nieuwe Pro Fiber lijn eens komen testen?" Wel ja, waarom niet! Ik arriveerde zo'n zes weken geleden bij het salon van Adrien Coelho in Elsene waar L'Oréal Professionnel kamp had opgezet. Het werd een initiatie met het Pro Fiber gamma, producten die het haar langdurig herstellen.

Dat begint met een behandeling in het kapperssalon, want het is belangrijk om de juiste 'diagnose' - de zogenaamde Hair Damage Evaluation - te stellen. Afhankelijk van je haartype en de intensiteit van de schade zal je een ander programma voorgeschreven krijgen. Bij mij was er - zoals wel te voorspellen was - redelijk wat beschadiging te zien: ik heb van nature uit heel fijn haar en ik laat al jaren highlights in mijn haar zetten. Gelukkig viel er wel wat aan te doen!

L'Oréal Pro Fiber

Bij Pro Fiber zijn er drie verschillende lijnen: Rectify is het roze gamma voor haar dat eigenlijk vooral aan de oppervlakte beschadigd is en dus wat zachtheid en glanst mist, maar voor de rest nog prima in orde is. Alle Rectify-producten ruiken naar een blend van honing, frangipani, citrus, vanille en kokos. Een stapje verder vinden we Restore, het blauwe gamma voor gekleurd haar of haar dat regelmatig aan hitte wordt blootgesteld. Restore zorgt voor een grondige verzorging en een dieper herstel. Ik viel onder dit tweede gamma, voornamelijk omdat mijn haar veel te fijn is om producten van niveau drie te gebruiken, die zouden namelijk veel te verzwarend werken. Restore heeft een warmer en kruidiger parfum met kardemom, pioenen, iris en een houtachtige basis met ceder en sandel. Voor haar dat extreem beschadigd is of voor dikker haar zit Reconstruct op het herstructurerend niveau in een paarse flacon met alweer een heel kruidig en warm parfum, afgewerkt met vanille.

L'Oréal Pro Fiber

L'Oréal Pro Fiber

L'Oréal Pro Fiber

In het salon wordt je haar eerst gewassen en dan wordt er een layering toegepast met een activator, met name een monodosis van de Regenerate Aptyl 100. Regenerate Aptyl 100 bevat aminosilane, dat een 3D-netwerk uitbouwt waarop de vezels zich kunnen verankeren, en kationisch polymeer dat zich als positief geladen deeltje hecht aan negatief geladen (beschadigde) deeltjes om de leegte op te vullen. Het is net die eerste dosis die je nodig hebt om ook nadien de werking van Pro Fiber telkens te heractiveren. Het is dus wel belangrijk om bij gebruik van Pro Fiber eerst langs het salon te gaan, anders gaan de shampoo en conditioner thuis niet hetzelfde effect hebben en is het eigenlijk een beetje zonde van het geld. Dan koop je mijns inziens beter een andere shampoo en conditioner want dan zullen deze producten je verwachtingen niet kunnen inlossen. Verder krijg je dan ook direct het juiste gamma mee voor jouw haar; als je een te 'zwaar' gamma koopt, ga je sneller last hebben van vet haar omdat de verzorging te rijk is. Het effect in het salon was voor mij alleszins onmiddellijk zichtbaar: het leek wel alsof ik meer haar had - niet zozeer in volume aan de kruin, maar wel in het aanvoelen van mijn punten - want mijn punten zagen er opmerkelijk steviger uit, en dat zonder knipbeurt!

L'Oréal Pro Fiber

L'Oréal Pro Fiber

Even een voor en na: bovenaan een foto vóór de behandeling terwijl we uitleg kregen over de hair contouring trend en daaronder een foto ná de behandeling.

L'Oréal Pro Fiber

Ik kreeg de shampoo, conditioner, het masker en de activator mee naar huis om mijn behandeling zelf verder te zetten. Hiermee verleng je telkens opnieuw het effect dat je bij de kapper kreeg: de shampoo reactiveert de werking van de Aptyl 100, elke vierde shampoobeurt skip je de conditioner en kies je voor de Re-Charge monodosis (die kleine witte tubetjes), die zelf ook Aptyl 100 bevatten en zo zorgen dat je haar elke keer weer gevoed en gesterkt wordt. Het leave-in serum gaat dan op mijn handdoekdroge haar, net voor ik aan de styling begin. Ik merk thuis vooral het effect als ik mijn haar föhn - mijn haar behoudt het uitgeföhnde model veel langer dan voorheen door de stevigheid die ik er telkens weer in steek met de Restore producten. Merci L'Oréal Professionnel en Adrien Coelho voor de ontvangst en de behandeling!

L'Oréal Professionnel Pro Fiber
Pro Fiber behandeling in het salon - tussen € 15,00 - 20,00
Pro Fiber shampoo - 250 ml voor € 17,00
Pro Fiber conditioner - 200 ml voor € 21,25
Pro Fiber masker - 200 ml voor € 23,80
Pro Fiber leave-in - 150 ml voor € 22,95
Pro Fiber Re-Charge activator - 6 x 20 ml voor € 28,00

Foto 2 - 7 - credits L'Oréal Professionnel
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik heb de behandeling niet gehad, maar wel de producten thuis al geprobeerd en ik was ook fan! Wel merkte ik dat mijn haar sneller vet werd door de kleine witte tubes, die heb ik niet zo vaak gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die witte tubes zijn echt heel voedend, maar die gebruik ik maar om de vier beurten. Soms ook geen hele flacon, als het niet nodig is.

   Verwijderen
 2. De behandeling vond ik heel aangenaam. Ik kreeg de rode producten mee naar huis om te testen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel erg fijn! Zoiets kan mijn haar ook wel gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig