1 maart 2016

Change - it's in your hands

The Body Shop Hemp Hand Protector limited edition

Beauty voor het goede doel, dat verdient een bloemetje! Een van dé iconische producten van The Body Shop wordt momenteel in een kleurrijk en artistiek limited edition-jasje gegoten. Meet de Hemp Hand Protector, een rijke handverzorging die intussen bijna 20 jaar bestaat.

En daar blijft het niet bij - in  2016 bestaat The Body Shop 40 jaar en onder het motto 'life begins at 40', willen ze blijven werken aan dat waar ze echt voor staan: change. De bedrijfscultuur werd zeer intensief onder de loep genomen om te komen tot een (ver)nieuw(de) Commitment: Enrich, Not Exploit. Een verhaal dat zich focust op het verrijken van de mensen en gemeenschappen waarmee ze werken, het beschermen van de ingrediënten en het verminderen van de ecologische voetafdruk (ik zag op de presentatie dat ze werken aan verpakkingen die zijn gemaakt van de 'uitstoot' van koeien, om zo het plastiek in hun verpakkingen te verminderen!) en het bouwen van 75 miljoen vierkante meter aan bio-bruggen die leefgebieden laten regenereren. 

The Body Shop Hemp Hand Protector

Met de limited edition Hemp Hand Protector kunnen ook wij een klein steentje bijdragen. Het limited edition-jasje is aan de hand van street artist EINE, die zorgde voor een zeer duidelijke en kleurrijke boodschap. Wie zo'n Change Hemp Hand Protector koopt, kan een keuze uitbrengen op een van de drie goede doelen, waaronder het geld van The Body Shop Foundation wordt verdeeld. Je droge handen schenk je dan weer een tube vol genot: de hennepzaden in de crème zijn rijk aan essentiële vetzuren en zorgen voor een intens hydraterend effect. De Hemp Hand Protector lijkt wat aan de vettige kant, maar smeert op zich goed uit en laat onmiddellijk een gevoed en fluweelzacht laagje na - goed gehydrateerd maar niet supervettig. De geur is vrij aromatisch dus daar moest mijn neus even aan wennen omdat ik meestal voor een iets zoetere handcrème ga. Maar hoe meer ik er aan ruik, hoe lekkerder ik hem vind.

Voor de héle droge plekjes - knieën, ellebogen, voeten, schrale plekjes - is er ook de Hemp Rescue Balm. Deze zit in een retro tinnen doosje en is ietwat vettiger en stroever dan de Hemp Hand Protector. Ik denk dat je hiermee zonder veel moeite alle droge plekjes kan bestrijden, want ik zie op de ingrediëntenlijst heel erg veel oliën, wassen en karité. Iets voor jou?
Share:

8 opmerkingen

 1. Het ziet er zo mooi uit!
  Fijne review.
  Ik heb vaak last van wondjes en kapotte nagelriemen.
  Dus zal ik misschien de rescue balm gaan kopen.
  Moet toch eens snel langs TBS..
  Fijne winkel en krijg er altijd goede service en informatie van producten.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh hij ziet er lekker kleurrijk uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind wel dat TBS een hele mooie filosofie heeft. Dat zie je niet zo vaak meer. De Hemp hand protector heb ik nog nooit geprobeerd eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was helemaal mee in de presentatie - vind het ook super dat het niet alleen bij woorden blijft maar dat ze ook tonen wat ze echt gaan doen.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Hij is wel speciaal en 't is even wennen omdat ik andere dingen gewoon ben, maar ik vind dat aromatische wel iets hebben.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig