24 augustus 2016

YSL Touche Eclat Le Teint foundation

YSL Touche Eclat Le Teint foundation

Bij de eerste lancering van de YSL Touche Eclat Le Teint foundation bleef ik braafjes aan de kant staan. Alle reviews wezen erop dat de foundation enkel geschikt was voor een drogere/normale huid dus ik hield wijselijk de knip op mijn portefeuille. Na de herformulering kreeg ik (lees: mijn nieuwsgierigheid) echter een tweede kans!

Een iconische naam als Touche Eclat doet natuurlijk bij elke beautyliefhebber wel een belletje rinkelen. Het magische klikpennetje wordt vaak verward met een concealer, maar is eigenlijk een brightener, een product dat donkere zones oplicht en je wakker(der) laat lijken. Diezelfde magie wilde YSL bottelen in een foundation. De huidige versie is Le Teint 2.0, waarbij de foundation nu ook zou moeten werken voor de gemengde huid.

De YSL Touche Eclat Le Teint is een verhelderende foundation die het licht van de Touche Eclat integreert op jouw huid. De pigmenten in de foundation geven je huid een medium dekking en verspreiden het licht optimaal over je gezicht zodat donkere zones vervaagd lijken. Dit alles middels een ultralichte fluide - Le Teint is inderdaad een heel vloeibare, lichte foundation die je goed moet schudden voor gebruik en die je niet echt op de huid voelt zitten. Toch geeft hij een mooie, medium dekking op de meest naturelle wijze. Ik vind de finish initieel eerder semi-matte (zeker gezien ik erna nog afpoeder) maar doorheen de dag komt er iets meer glow tevoorschijn. Met een product als de Touche Eclat in het achterhoofd valt dat ook wel te verwachten - dit is geen foundation voor de liefhebber van de ultramatte finish! Ik neem meestal een à anderhalve pomp: ik dep de foundation op mijn wangen, neus, kin en voorhoofd en blend dan uit met de Bobbi Brown Full Coverage Face Brush. Enkel onder de ogen gebruik ik dan nog een aparte concealer, voor de rest doet Le Teint het met zijn medium dekking meer dan prima.

Le Teint huist in een chique, glazen flacon met gouden dop en accenten, in ware YSL-stijl. Het ingebouwde pompje kan ik alleen maar appreciëren want dat zorgt voor zoveel gebruiksgemak. Le Teint bevat naast de standaard 30 ml inhoud ook een SPF 22 en is te krijgen in tal van kleuren en ondertonen. Mijn kleur is B20 Ivory, waarbij de B staat voor Beige - er is ook BR, wat staat voor Beige Rosé en BD, wat staat voor Beige Doré. BR heeft een roze, koele ondertoon, BD een meer gouden, warme ondertoon en B is eerder neutraal-geel.

YSL Touche Eclat Le Teint foundation

YSL Touche Eclat Le Teint foundation

Even schetsen: ik heb zelf een gemengde huid (vettere T-zone en vrij normale wangen) en bracht de YSL Touche Eclat Le Teint aan zónder primer maar werkte wel af met een laagje poeder. Op de full face foto's is de foundation niet meer kakelvers - dit is een drietal uur later, nadat ik op de warmste dag van het jaar twee filmpjes opnam in een opwarmende kamer en ook al twee keer mijn neus snoot. Algemeen gezien vind ik dat de foundation het vrij goed uithoudt en nog een gezonde, skin-like glow geeft. Je ziet wel dat de dekking rondom mijn neus is vervaagd, maar op mijn wangen en voorhoofd presteert hij nog redelijk deftig. Onder stabielere omstandigheden (lees: primer en geen hittegolf) doet 'ie het nog iets beter, maar op mijn huid blijft de neus-kin-driehoek de zwakke zone. Le Teint kan qua houdbaarheid niet tippen aan zoiets als een Double Wear, maar dat is dan ook een foundation van een heel andere kaliber. Al bij al denk ik dat ook deze versie van Le Teint toch iets beter geschikt is voor de droge en normale huid. Hij is heel erg mooi, gezond, glowy en naturel, maar mijn gemengde huid heeft absoluut wat versterking nodig (als in: primer en een laagje poeder) om de (werk)dag door te komen. Double Wear is wat dat betreft het betrouwbare werkpaard, Le Teint is het luxepaardje dat het goed doet in een gecontroleerde omgeving.

YSL Touche Eclat Le Teint foundation - 30 ml voor €45,00 bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Prachtige teint geeft dit product!
  Het staat je goed en je hebt een prachtige subtiele look gemaakt.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat je prachtig! Dit is zo'n fijne foundation, al ben ik het met je eens wat de houdbaarheid betreft. Die is al beter vergeleken met de originele formulering, maar toch gebruik ik (op mijn normale tot droge huid) ook liever iets betrouwbaarders op warme dagen. Of dan ga ik meer concealer aanbrengen op de plekken waar de foundation snel verdwijnt, maar dat is nu ook niet meteen de bedoeling... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad, ik heb hetzelfde gevoel ivm die concealer. Ik gebruik eigenlijk enkel concealer onder mijn ogen en voor de rest wil ik dat de foundation het overal volhoudt.

   Verwijderen
 3. Ik wil deze ook! Of deze of eentje van Estee Lauder. Het is wel tijd voor een nieuwe foundation maar in de zomermaanden ben ik zo bruin dat ik er even mee wacht. Meestal wacht ik dan nog langer omdat ik dan gewend ben om zonder foundation rond te lopen en rond december is het weer raak haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is erg mooi, dus ik kan je geen ongelijk geven als je deze zou kopen. Hij blijft nog wel een tijdje hangen, dus tegen december kan je erom :D

   Verwijderen
 4. Hoewel ik het resultaat weet te appreciëren denk ik dat deze foundation toch niet helemaal hetgeen is waar ik naar opzoek ben.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig