14 december 2016

Cleansing hero: olie!

Biotherm Biosource Total Renew.Oil

Wie denkt dat oliereinigers niet compatibel zijn met een gemengde of vette huid: think again! Het viel mij op dat mijn laatste drie aankopen allemaal olie bevatten, dus wilde ik ze even op een rij zetten.

Ik was al even zoekende naar een nieuwe oogmake-up remover. Na een uitstapje richting de welbekende Clarins Instant Eye Makeup Remover Waterproof (werkt prima!) tijdens een kortingsactie, wilde ik toch weer graag een goede budgetversie. Ik gebruik dagelijks oogmake-up en net daarom wilde ik een remover vinden die ook betaalbaar was, ik ga er namelijk heel snel doorheen! Bij Kruidvat kocht ik de bi-phase Oog Make-up Reiniging: heel handig voor zwaardere of waterproof oog- of lipmake-up, lekker budgetvriendelijk én parfumvrij. De bovenste helft is een olie, de onderste een toner. Door de twee te schudden, krijg je een perfecte combinatie die je oogmake-up goed verwijdert, maar er geen vettige of blurry boel van maakt. Héél tevreden!

Jullie weten al langer dat ik verzot ben op Philosophy Purity - een reiniger die ik op gezicht en ogen kan gebruiken en die heel effectief is in het verwijderen van al mijn make-up. Groot was mijn verbazing toen ik in de parfumerie hoorde dat de Philosophy-stand er definitief was weggehaald. WHY?! Daar stond ik dan, flabbergasted, op zoek naar een vervanger. Ik kocht dan maar de Biotherm Biosource Total Renew.Oil, een zogenaamde double cleanser, maar dan vervat in één enkel product. Het begint als een dikkere, bijna plakkerige olie (een blend van passievrucht-, abrikozen-, maïs- en rijstolie) waarvan je enkele pompjes inmasseert met droge handen, op een droge huid. De olie breekt de make-up los, heel fascinerend om te zien! Dan neem je een beetje water en transformeert de olie naar een reinigend schuim. Dat geeft een beetje verfrissing en zorgt er ook voor dat alle make-up effectief van je huid wordt afgewassen. Dit. Spul. Werkt. GOED. Het verwijdert zonder al te veel moeite álle lagen van mijn make-up, foundation, eyeliner, oogschaduw, ... op een supereenvoudige en zachte manier, zonder mijn huid uit te drogen dan wel vettig achter te laten. Als ik nadien nog met een watje met toner over mijn gezicht ga, komt er niets meer van af, top! Er zit een klein beetje parfum in (helemaal achteraan de ingrediëntenlijst), maar niets overdadig of irriterend, dus voor mij is dat zeker geen struikelpunt.

Een derde toppertje is de Garnier SkinActive Micellair Reinigingswater in olie - weer een bi-phase product en dus ideaal voor zwaardere of waterproof make-up. Bovenaan drijft gele arganolie, onderaan het micellair water. Het werkt zoals een normaal micellair water en 'grijpt' de make-up vast om hem van je huid te halen, maar dat effect wordt dan nog eens versterkt door het feit dat er een olie aan wordt toegevoegd. Hoewel ik tijdens een 'behandeling' de fles vrij regelmatig moet schudden om de olie en het water goed te mengen, vind ik dat nog wel het minste. Met enkele watjes is alle make-up van mijn gezicht verdwenen en blijft er een soort van verzorgend, maar niet vettig laagje achter. Ik ga er nadien nog eens graag over met een reiniger, al is dat op zich niet nodig.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik had hoge verwachtingen voor dat water-in-oil reinigingswater maar was toch een beetje teleurgesteld eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer! Ik vind het wel fijn werken, zeker qua vindbaarheid en prijs.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig