25 april 2017

Lancôme Matte Shakers

Lancôme Matte Shaker Yummy Pink

In your face neon, iemand? Ik hoop jullie niet te verblinden, maar wat een geweldige kleur is me dit! De huls komt jullie vast wel bekend voor, want vorig jaar zagen we deze kleine cocktailshaker al passeren bij de lancering van de Lancôme Juicy Shakers. De zwarte dop verklapt al een beetje dat het ditmaal toch om iets anders gaat... meet Lancôme Matte Shakers!

De Matte Shaker is een intens gepigmenteerde, vloeibare lipstick met een ultralichte formule maar mét een matte finish. Het is wel even wachten op die matte finish: in het begin is de formule vrij nat en glanzend, maar gaandeweg droogt de Matte Shaker op tot een matte finish met een zéér hardnekkige houdbaarheid.

Van alle vloeibare lipsticks die ik tot nog toe heb geprobeerd, heeft de Matte Shaker de meest lichte, dunne formule. Lancôme ontwikkelde de 'Ultra in Film'-technologie, die zich eerder inspireert op de textuur van een foundation dan die van een lipstick en net daarom tegelijkertijd dun maar toch gepigmenteerd kan zijn. De Matte Shaker legt een combinatie van pigmenten en polymeren over de lippen, dekt meteen van bij het eerste laagje en voelt - letterlijk - fris en licht aan.

Door die lichte textuur is een doorgedreven shake wel nodig - zo komt het product ook uit de gaatjes terecht op de piramidevormige sponsapplicator, waarmee je een heel goede dekking bekomt. Een spiegel is wel een must, want zonder vind ik de vorm van de sponsapplicator niet superprecies werken. Voor een lichtere dekking kan je ook een lipkwastje gebruiken, dan wordt de kleur nét wat minder intens.

Lancôme Matte Shaker Yummy Pink

Wat voor mij altijd helpt als ik een felle lipstick wil dragen, is mijn lippen uittekenen met een lippotlood. Het wordt dan net wat gemakkelijker om - letterlijk - binnen de lijntjes te kleuren en de felle kleur te controleren, al moest ik wel even wennen aan de vorm van de sponsapplicator. Lancôme Le Lip Liner in 132 Caprice is geen perfecte match met de Matte Shaker in 379 Yummy Pink, maar de intensiteit van Yummy Pink neemt alsnog de bovenhand. De zon scheen en mijn camera werd even zot van zoveel neon punchiness op de lippen!

Op matte effect van de Matte Shaker moet je enkele minuutjes wachten en zelfs dan is het niet helemaal transfer-proof, zo komt er nog een heel klein beetje kleur af als je er met je vingertoppen aan komt. Maar de houdbaarheid is zó goed, want uren later ligt er nog altijd een degelijke stain op mijn lippen. Ook even een waarschuwing: als je de Matte Shakers swatcht in de parfumerie, loop je de rest van de dag rond met een stain op je handen, haha.

Ik ben benieuwd of Lancôme met meer kleuren van de Matte Shakers komt, een aantal lichtere of nude kleuren zouden zeker welkom zijn!

Lancôme Matte Shaker in 379 Yummy Pink - 6,2 ml voor € 25,00
Lancôme Le Lip Liner in 132 Caprice - 1,2 g voor € 26,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Waauw, superkleur! Staat je geweldig ook zo'n tinten!
  Fijn te horen dat hij zo lang houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, super kleur ! Doet me beetje denken aan Mac Show Orchid qua kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wauw wat een knalkleurtje
  ook fijn dat ie zo goed blijft op je lippen

  liefs
  karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig