2 april 2017

Makeup snapshot: Dr. Hauschka Colour Correcting Powder

Makeup snapshot

Lang geleden dat er nog eens een makeup snapshot op de blog verscheen! Nochtans is het altijd fijn om mijn face of the day op een rijtje te zetten. Dit is er eentje van de make-up van gisteren - het was een ultra lazy Saturday... lees: uitslapen, in pyjama rondsloffen en eigenlijk niets nuttigs doen. Maar in de late namiddag heb ik mij dan toch naar de badkamer gesleurd en klaargemaakt voor een avondje sushi in Antwerpen.

Qua basis ben ik vrij standvastig: een hydraterende primer - in dit geval Too Faced Hangover primer, die 1,5 jaar na aankoop in New York op z'n laatste beentjes loopt. Aanrader! - een goede foundation - Estée Lauder Double Wear, die ik in al mijn enthousiasme vergat op foto te zetten - een stevige concealer - nog altijd mijn favoriet: Sisley Phyto-Cernes Eclat - en fixerend poeder. Onder de ogen kies ik nog steeds voor de fijngemalen Laura Mercier Secret Brightening Powder maar voor de rest van mijn gezicht testte ik afgelopen weken een nieuw poeder van Dr. Hauschka.

De make-up van Dr. Hauschka staat voor green glamour: hun expertise omtrent natuurzuivere cosmetica - biologisch, zonder chemische toevoegingen, dierproefvrij en vaak fair trade - wordt omgezet naar een ruim assortiment aan minerale kleuren met plantenextracten en plantaardige wassen en oliën. Het Colour Correcting Powder in Translucent 00 (8 g voor € 29,95) is een geperst poeder dat uit verschillende kleurvlakken bestaat. Het doet mij denken aan een gelijkaardig product uit de Guerlain Météorites lijn!

Dr. Hauschka Colour Correcting Powder

Dr. Hauschka Colour Correcting Powder

Geheel transparant, zoals de naam suggereert, vind ik hem zelf wel niet. Het is niet dat het poeder echt heel veel kleur bevat, maar het voegt alleszins wel íets toe aan mijn make-up, noem het een bonne minne-effect. Met een grote kwast ga ik over het poeder zodat alle kleuren zich mengen en breng ik het aan over mijn foundation. De verschillende kleurvlakken van het poeder hebben elk een licht corrigerende werking - tesamen egaliseren ze mijn foundation nog een beetje meer en geven ze een gezonde, frisse teint. De minerale pigmenten en plantenextracten (wondklaver, toverhazelaar en zwarte thee) zijn extra lief voor je huid en het poeder bevat ook zijde om het extra zacht te maken. Ik kan niet spreken over álle Dr. Hauschka make-up, maar wat ik er al van heb getest, is zeker de moeite en nodigt uit om er meer van te ontdekken.

Op mijn ogen ging ik voor mijn klassieke standaard look - dit palet van MAC x Brant Brothers is daar perfect voor! Ik werkte de look af met het L'Oréal Infallible waterproof oogpotlood in onder de ogen, een eyeliner wing met de Maybelline Master Precise eyeliner en een flinke laag Chanel Le Volume mascara. 

Mijn bronzer is de Chanel Luminous Bronzing Powder in Sable Rose - een oudje al, van in 2012 (handig, zo uw eigen blogposts terugzoeken)! Ik heb hem heel lang niet meer gebruikt, maar nu mijn Charlotte Tilbury bronzer op is, vond ik het tijd om deze van Chanel terug in ere te herstellen. Mijn blush is dan weer splinternieuw en zag je ook al in deze London Haul: Marc Jacobs Air Blush Soft Glow Duo in Kink & Kisses. Nog zo'n oldie: Bobbi Brown Highlighter in Pink Glow. Toen ik hem kocht, was hij nog limited edition, maar - gelukkig! - is 'ie tegenwoordig vast in het assortiment te vinden.

Tot slot, mijn ultieme en favoriete lip combo: Charlotte Tilbury Lip Cheat in Pillow Talk en Matte Revolution Lipstick in Liv It Up. Pillow Talk is de perfecte ondertoon en Liv It Up erbovenop maakt het nét een beetje rozer, maar als geheel nog steeds vrij neutraal. I love it!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Wat een mooie look, je bent zo'n beauty! Je lipstick is ook heel mooi :) Al met al gebruik je heel mooie producten, kwijl! :D

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig