16 augustus 2017

Fake it 'til you make it (the easy way): Nivea Bronze Effect

Nivea Bronze Effect

Eh... ik weet niet waar die hete zomer heen is, maar boven Hasselt hangt 'ie alvast niet. En toch is het warm genoeg voor een kleedje - blote benen alert! - dus is zelfbruiner mijn beste vriend. Tussen twee episodes in houd ik het kleurtje egaal en intact met zelfbruinerlotions, aka body lotions met een hintje zelfbruiner in.

Ook wel gekend als de gemakkelijkste manier voor de zelfbruinernoob om zich het medium zelfbruiner eigen te maken - en dat is niet neerbuigend bedoeld, maar wijst gewoon op het gemak waarmee je dit goedje smeert.

In tegenstelling tot 'echte' zelfbruiner, is zoiets als een tanning handschoen namelijk geen noodzaak omdat de kleur veel minder intensief en veel meer foolproof is. Met zoiets als een Nivea Bronze Effect smeer je in feite een voedende body lotion met een progressief kleurtje. Het is een beetje the best of both worlds: de lotion bevat hydraterende en herstellende druivenpitolie en het anti-oxidant ginkgo-extract maar evenzeer een subtiele dosering DHA (2% DHA in de Nivea Bronze Effect voor de lichte tot medium huid en 2,5% DHA in de Nivea Bronze Effect voor de medium tot donkere huid) die zich aan de cellen in de bovenste huidlaag hecht en zo gaandeweg voor een lichte, streeploze teint zonder vlekgevaar zorgt.

Hoe vaker je smeert, hoe dieper het kleurtje en dat is met de royale hoeveelheid van 400 ml eigenlijk geen enkel probleem. Overigens gebruik ik, als professionele bleekscheet, toch de Bronze Effect voor de medium tot donkere huid: als ik smeer, zie ik graag resultaat! De lotion zelf ruikt voor mij een beetje fris, citrusachtig - nothing too fancy. Ook al bevat Bronze Effect DHA om je lijf van een kleurtje te voorzien, de overdadige DHA-geur (die typische zelfbruinergeur) is bij Bronze Effect gelukkig ver te zoeken, hoera!

Het nadeel is dat je even geduld moet hebben: die diepgouden teint à la 'ik ben net terug van 14 dagen Malediven' krijg je niet na een nacht cadeau, maar vereist een zeker doorzettingsvermogen (lees: elke dag smeren). Voor mij is dit daarom de perfecte 'topper': Bronze Effect houdt mijn zelfbruiner on point tot ik weer voor de meer intense zelfbruiner ga.

Nivea Bronze Effect - 400 ml voor € 7,89 bij supermarkten en drogisterijen

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Klinkt fijn! Ik heb gisteren twee producten van Yves Rocher besteld waar een vleugje zelfbruiner inzit, ben erg benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, die ken ik niet, maar het principe is dan alvast hetzelfde; ik vind dat handig!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig