21 maart 2018

Mini en toch groots: Huda Beauty Smokey Obsessions

Huda Beauty Smokey Obsessions

Zegt dit Huda Beauty Smokey Obsessions paletje jullie nog wat? Een maandje geleden dook het al kort op in mijn Sephora haul, vandaag schotel ik jullie de review voor!

Onder de noemer 'Obsessions' lanceerde Huda Beauty recent enkele nieuwe paletjes: Mauve richt zich op liefhebbers van warme paarsige tinten, Warm Brown doet hetzelfde voor de warme bruinige tinten, Electric is dan weer in your face fel en kleurrijk en Smokey deed mijn neutral loving heart meteen sneller slaan.

Compact zijn ze in elk geval wel: met afmetingen van 7,1 x 8,4 centimeter passen de Obsessions paletjes met gemak in de palm van mijn hand en dat zonder in te boeten op de hoeveelheid oogschaduw. Elk paletje bevat 9 kleuren van telkens 1,1 gram, dat is een vergelijkbare hoeveelheid per oogschaduw als in de fullsize paletten. Alleen bevatten ze nul komma nul overtollige verpakking, noch nutteloze sponsapplicators. Het komt erop neer dat de Obsessions paletjes zich echt focussen op de kern van de zaak: oogschaduw.

Huda Beauty Smokey Obsessions

Huda Beauty Smokey Obsessions

En dat kan ik alleen maar toejuichen. Huda Beauty Smokey Obsessions bevat 9 heerlijke kleuren oogschaduw, evenwichtig verdeeld tussen een matte en glanzende finish. Ook de balans licht-donker werd in het oog gehouden en resulteert in enkele lichtere kleuren voor op het ooglid, een transitiekleur voor boven mijn arcadeboog en enkele diepere kleuren voor de arcadeboog en de buitenste ooghoeken.

Smokey Obsessions is in mijn ogen een perfect day to night palet, op voorwaarde dat je de smokey look genegen bent. Dat gezegd zijnde... de pigmentatie is om U tegen te zeggen en ik blijf keer op keer onder de indruk van de boterige zachtheid van de poeders. Niettemin vergt het wel de nodige behendigheid om met het palet te (leren) werken, want een beetje meer wordt al heel snel te veel. Pro tip: tik je oogschaduwkwast goed af - niet per se voor fallout, maar om te vermijden dat je ooglook veel donkerder uitdraait dan je initieel in gedachten had.

Voor wie liever minder intens gaat, vind ik het Charlotte Tilbury Instant Eye Palette een mooi alternatief. Dit bevat zowat gelijkaardige kleuren, maar is een gesofisticeerd en volwassen palet. De oogschaduw is iets minder boterig van textuur dan het Huda Beauty Smokey Obsessions palet, maar dat maakt het wel veel gemakkelijker om rustig te beginnen en de intensiteit langzaam op te bouwen.

Huda Beauty Smokey Obsessions

Huda Beauty Smokey Obsessions

Met Huda Beauty Smokey Obsessions kan ik in elk geval zonder veel moeite mijn favoriete smokey look repliceren. Ik skipte de zwarte oogschaduw wegens iets te intens voor overdag, maar maakte gebruik van de donkerbruine kleur links onderaan in het palet om de buitenste ooghoek uit te diepen.

Ik was al fan van Huda Beauty sinds het Desert Dusk palet, maar met Smokey Obsessions verstevigt ze toch wel haar positie als een van mijn favoriete merken in mijn beautycollectie. Het kleinere formaat maakt dit palet ook een stukje goedkoper dan de grotere paletten, terwijl het toch niet moet onderdoen wat aantal kleuren betreft.

Huda Beauty Smokey Obsessions - 9 x 1,1 g voor zo'n € 29,00 via o.a. Huda Beauty, Harrods, Selfridges, Sephora.com en Sephora.fr

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Vandaag toevallig hiervan ook een review staan op mijn blog. Supermooi palette he. Aan het twijfelen om Mauves of Warm Brown nog aan te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het op Twitter, haha! Ben er heel blij mee, dit is wel het juiste paletje voor mij. Heb in mijn Desert Dusk palet ook wel meer paarse kleuren, dus heb ik niet meteen nood aan een tweede Obsessions palet.

   Verwijderen
 2. Mooie pigmentatie! En mooie kleuren die vooral heel draagbaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig