3 juli 2018

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Een cheap ass mascara met hetzelfde volumineuze effect als high end mascara's? Dat bestaat, als je de gehypte reviews mag geloven. Eind vorig jaar ging de Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara heel even viral op zowat elke beauty- of lifestylewebsite.

Wel ja, dan kan ik natuurlijk niet achter blijven! De Lash Princess Mascara valt lekker op: zwarte huls, lichtgroene details en een schattige korsettekening op de dop. Niet slecht gedaan voor z'n prijs!

Voor zover ik kan zien, zijn er maar liefst drie verschillende Lash Princess-varianten: de Lash Princess Volume Mascara, Lash Princess Sculpted Mascara en dan deze Lash Princess False Effect Mascara. Ik weet niet of er onderling veel verschil is in de formule, maar het borsteltje is wel telkens anders.

Dat van deze Lash Princess False Effect Mascara is in z'n geheel vrij smal, kegelvormig en loopt dus uit in een spitse punt. Er hangt best veel product aan het borsteltje, zeker als je kijkt hoe smal 'ie eigenlijk is. Dat speelt zeker een rol bij het impressionante effect, maar kan ook een tegenvaller zijn als je van nature uit hele fijne wimpers hebt, want dan kan het nogal snel gaan klonteren.

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Als ik denk aan het valse wimpereffect, denk ik automatisch aan de YSL Volume Effet Faux Cils mascara, een van mijn alltime favorieten uit de parfumerie. YSL werkt echter met een korter en luchtiger kwastje waar minder product aan hangt, waardoor je gemakkelijker laagje per laagje kan opbouwen.

Bij Essence moet je een beetje opletten voor het spinnenpoteneffect omdat de formule aan de natte kant is en er veel aan het kwastje blijft hangen. Dus: als je fijne wimpers hebt, helpt het om het overvloedig gecoate kwastje een beetje af te vegen voor je begint, zodat je wimpers niet onmiddellijk klonteren en aan elkaar plakken. Op die manier vermijd je het spinnenpoteneffect en zit je terug op koers voor het beoogde valse wimpereffect.

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Met twee laagjes zit ik aan het maximum, als ik er nog een derde laagje probeer bij te doen, is het al snel too much - en dat komende van iemand die wel wat volume kan verdragen, haha. Ik krul mijn wimpers vooraf steeds met een wimperkruller, maar deze Lash Princess False Lash Effect houdt de krul helaas niet vol. Mijn wimpers zakken al snel een beetje uit, alsof ze gebukt gaan onder het mascaragewicht. Wel doet hij het beter bovenop een andere mascara: dan blijft de krul er wel beter in én krijg je met slechts een laagje ook al direct een overdonderend volume.

Zoals gezegd, is de formule aan de natte kant en is 'ie (daardoor?) niet helemaal water- of transferproof. Mijn wimpers zien er na een hele dag nog goed uit, maar aan de buitenste ooghoeken is er toch een beetje transfer op de onderste oogleden, zeker bij warmer weer en al helemaal als je een traantje (van het lachen) laat.

Dit is zowat de goedkoopste mascara ut mijn collectie en voor z'n prijs is 'ie absoluut niet slecht. Volgens mij presteert hij echter wel een pak beter bij iemand die van zichzelf een beter stel wimpers heeft. Voor mijn frêle wimpers is het wat te veel werk om het gewenste resultaat te krijgen dus kies ik eerder voor andere mascara's.

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara - € 3,39 bij Kruidvat

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik heb deze zelf ook een aantal keer gebruikt. Ik merk wel dat ik telkens nog eens door mijn wimpers moet gaan met een wimperborsteltje, zo krijg je wel het volume, maar ziet de mascara er iets beter uit.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip van het wimperkammetje, zal inderdaad wel het verschil maken!

   Verwijderen
 2. Hmm ben er nu toch wel benieuwd naar geworden, heb deze nog nooit geprobeerd eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig