21 juli 2018

Urban Decay Backtalk Eye and Face Palette

Urban Decay Backtalk Palette

Met het Backtalk Palette brengt Urban Decay zijn bestseller - Vice Lipstick in Backtalk! - naar een hoger niveau. In een slag springt Backtalk van een enkele lipstick naar een hele collectie met een lipstick, lipgloss en eye and face palette - dus daar valt wel een en ander over te zeggen.

Het Urban Decay Backtalk Palette is een dubbelzijdig palet dat je meteen voorziet van zowel oogschaduw, blush als highlighter. De kleuren werden - uiteraard - geïnspireerd op cultfavoriet Backtalk, hun bestverkopende lipstick.

Het Backtalk Palette bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een rozige, nude monochromatische look. De kleuren doen mij in eerste instantie denken aan het Urban Decay Naked 3 Palette, maar ik apprecieer de variatie van het Backtalk Palette. Backtalk is net wat opvallender en gedurfder, terwijl ik bij Naked 3 eerder het idee had dat de kleuren onderling gelijkaardig waren.

Urban Decay Backtalk Palette

Het Urban Decay Backtalk Palette is een dubbelzijdige eye and face kit, met aan de ene zijde acht kleuren oogschaduw en aan de andere zijde twee blushes en twee highlighters. De print aan de buitenzijde is een rookgordijn van alle kleuren in het Backtalk Palette, mooi! Het palet is vervaardigd van stevig karton en kan best tegen een stootje. De twee zijden worden gescheiden door een dubbelzijdige, magnetische spiegel die contaminatie van de oogschaduw met de blush voorkomt en die je er ook heel gemakkelijk kan uitnemen en terug insteken. Naar meeneembaarheid toe is dit een groot pluspunt: één enkel compact palet voorziet je van oogschaduw, blush én highlighter; je hebt een ruime keuze aan kleuren én je kan de spiegel positioneren waar je wilt en waar je het beste licht hebt om je make-up aan te brengen.

Urban Decay Backtalk Palette

Urban Decay Backtalk Palette
Urban Decay Backtalk Palette: 3 Sheets - Bare - Curve - Backtalk - Shade - Attitude - WTF - 180

Ik schat Urban Decay zeer hoog in wanneer het gaat om oogschaduw. Ik heb al vaker gezegd dat het merk wat mij betreft de standaard is qua pigmentatie en blendbaarheid, zelfs voor matte tinten - ze leggen de lat bijgevolg hoog.

Het Backtalk Palette stelt mij wederom niet teleur, eerst en vooral omdat er een mooie mix is tussen de verschillende finishes: matte, satijn en shimmer/metallic. Ik houd wel van een glansje op het ooglid maar ik heb ook matte tinten nodig om de arcadeboog uit te diepen en te blenden.

Met Backtalk als centrale kleur, werd er zowel naar de lichtere als naar de donkere tinten gewerkt en krijg je een mix van nude, roze en bruine oogschaduw. Alles is zeer complementair en dat maakt het gemakkelijk werken, zowel voor looks met slechts één kleur als voor meer gecompliceerde looks met vijf of meer kleuren. Ik zie onderling echter wel voldoende variatie en ook op het ooglid zelf is het onderscheid nog goed te maken. Uiteraard zijn de kleuren eerder warm - dus dat wordt een kwestie van voorkeur.

Elk palet heeft nood aan een goede matte, lichte oogschaduw. In het Backtalk Palette is dat 3 Sheets, een zeer bleke, pastelroze oogschaduw die je zowel onder de wenkbrauw als over het hele ooglid kan uitwerken. Bare en Curve zijn het meest gelijkaardig uit het hele palet: Bare is een lichte perzikkleur met satijn finish en Curve is meer rozenude met een beetje meer metallic glitter erdoorheen. Dit zijn kleurtjes die ik op het bewegend ooglid plaats voor een beetje frisheid. Uiteraard kan Backtalk niet ontbreken, een zachte, rozige mauve met matte finish, het evenbeeld van de Backtalk Vice Lipstick. Hij swatcht het minst van al op mijn arm, maar op de ogen blendt hij gelukkig wel goed in met de rest. Shade is dan weer een diepere fuchsia met satijnfinish en Attitude gaat zelfs de metallic rode/koperen toer op. Tot slot twee kleurtjes om de look uit te diepen: WTF is een matte bruine oogschaduw met rode ondertoon en 180 is ietsje neutraler en dieper donkerbruin, met fijne glittertjes erdoorheen.

Urban Decay Backtalk Palette

Urban Decay Backtalk Palette
Urban Decay Backtalk Palette: Cheap Shot - Double Take - Low Key - Party Foul

Aan de andere zijde zijn er twee blushes en twee highlighters. Cheap Shot is een mauve met fijne shimmertjes en Double Take is een medium perzikroze. Omdat de blushes best gepigmenteerd zijn, is een lichte hand zeker aan te raden. Je kan ze ook mengen met de twee highlighters of de highlighters als blush toppers gebruiken aangezien ze best gepigmenteerd zijn en in mijn ogen wat minder de typische, verblindende highlighters zijn: Low Key is perzikroze en Party Foul is licht nude roze.

Urban Decay Backtalk Palette

Urban Decay Backtalk Palette

Voor deze look ben ik all out gegaan met het Backtalk Palette, zowel op de ogen als op de wangen. Ik heb mij echt geamuseerd met de verschillende kleurtjes en ik moet zeggen dat ik niet ontevreden was met de uiteindelijke look. Ik denk dat ik erin geslaagd ben om met het Backtalk Palette een gelijkaardige look te maken als met het Urban Decay Beached Palette - als je twijfelt tussen de twee en weet dat je nooit voor blauwe oogschaduw kiest, is het Backtalk Palette een veiligere keuze én je krijgt er natuurlijk ook die blushes en highlighters bij. Welke is jullie favoriet: Backtalk of Beached?

Urban Decay Backtalk Palette - limited edition - 8 x 1,4 g oogschaduw en 4 x 4 g blush/highlighter voor € 53,00 via Ici Paris XL of urbandecay.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Mooie look heb je gemaakt, staat je echt goed!
  Urban Decay is inderdaad top wat oogschaduw betreft.

  Het palette zelf is mooi, en zeker goed als je van roze tinten houdt! Zelf zou ik het niet kopen, omdat mijn voorkeur uit gaat naar aardetinten/taupe. Ik ben echter wel op zoek naar een nieuw palette van dit merk, ik denk de Naked 1 eens te kopen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik maar één palet van de Naked serie mocht kiezen, werd het ook de eerste, hoor! Héél veel gebruikt en ook een aantal kleuren pan geraakt. Het Naked Basics 1 is ook mijn favoriet.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige make-up look! Ik heb deze enkele weken geleden in Wijnegem gespot. Nu ik dit zie denk ik misschien om UD Backtalk aan te schaffen in de toekomst! Leuk dat je alle kleuren met elkaar kan combineren. Is net wat ik wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf vind ik dit merk echt helemaal top! Alle Naked varianten in de collectie hier. Meestal ben ik niet helemaal van de roze tinten maar je look is echt zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ook fan van de Naked 1, zo vaak gebruikt! Bedankt!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig