20 juni 2019

Biotherm Aqua Super Concentrate

Biotherm Aqua Super Concentrate

Het was een ware party hier ten huize BeautyLoves, want het trio Biotherm Aqua Super Concentrates kwam toe met de nodige toeters en bellen - of eerder: ballonnen!

Ik moest even kijken: zijn dit serums of dagcrèmes? Naar mijn aanvoelen: een beetje van beide! Driemaal een superconcentraat, maar dan telkens even anders en aangepast aan een specifieke nood. Maar beginnen doen ze met een gemeenschappelijke basis: enerzijds het door Biotherm ontwikkelde Life Plankton Water met 100% natuurlijke, bio-gefermenteerde ingrediënten en regenererende eigenschappen en anderzijds glycerine, dat in de eerste plaats zeer sterke hydraterende eigenschappen heeft, maar de huid ook helpt beschermen en versterken.

Biotherm Aqua Super Concentrate

Biotherm Aqua Super Concentrate

In de roze flacon: Biotherm Aqua Glow Super Concentrate, die de huid z'n inner glow helpt terugvinden. In aanvulling op het Life Plankton Water en glycerine wordt daarom gewerkte met een vitamine C-complex. Aqua Glow is daarom vooral bedoeld voor wie kampt met een vale teint, ruwere textuur en gedehydrateerde huid.

Aqua Glow is een lichte crème emulsie, die de huid niet enkel wil doen opleven, maar ook voor een langdurige hydratatie zorgt. Twee pompjes zijn voldoende en laten zich goed uitsmeren over gezicht en nek. Van de drie Super Concentrates is Aqua Glow de dikste en zwaarste textuur, maar dan nog blijft dit een lichtgewicht. Toch voorziet Aqua Glow zeker voldoende hydratatie, dus deze gebruik ik graag in plaats van een dagcrème, na een serum.

In de blauwe flacon: Biotherm Aqua Bounce Super Concentrate, die zorgt voor intens herstel via hydratatie. Vandaar de logische keuze voor hyaluronzuur bovenop het Life Plankton Water en glycerine én een heerlijke ultralichte textuur. Uiteraard is Aqua Bounce daarom perfect voor de droge, trekkerige huid, maar in mijn ogen is dit multi-inzetbare skincare die voor elk huidtype werkt. Iedereen heeft namelijk nood aan hydratatie!

Aqua Bounce heeft een ultralichte en erg vloeibare serumtextuur die heel erg snel intrekt. Het instant plumping effect is mooi meegenomen, maar ook hier blijft de formule langdurig werken en geeft het de huid 24 uur lang hydratatie. Soms gebruik ik Aqua Bounce als een eerste stap, dus eigenlijk als een soort serum, en soms layer ik het bovenop een ander serum als een dagcrème. Multi-inzetbaar!

Biotherm Aqua Super Concentrate

Biotherm Aqua Super Concentrate
Biotherm Aqua Bounce - Aqua Glow - Aqua Pure

In de groene flacon: Biotherm Aqua Pure Super Concentrate, die de huid helpt purifiëren via de toevoeging van salicylzuur aan het Life Plankton Water en glycerine. Aqua Pure is ideaal als mijn huid enkele onzuiverheden heeft, werkt in op de poriën en beperkt overtollig talg.

Aqua Pure heeft een lichte, vloeibare geltextuur en dat matcht supergoed met mijn gemengde huid, die langdurige wordt gehydrateerd maar toch de voordelen krijgt van het toegevoegde salicylzuur.

Het is onmogelijk om tussen de Super Concentrates slechts één favoriet te kiezen, maar ik denk dat de Aqua Bounce het gemakkelijkst inzetbaar is voor eender welk huidtype en ook dubbel kan fungeren als serum en als dagverzorging. Persoonlijk vind ik het wel fijn om met de drie te spelen en ze niet enkel onderling te wisselen of te layeren, maar ook om ze te combineren met mijn andere skincare. Ik kan dan als het ware een skincare op maat maken, afhankelijk van hoe mijn huid eruit ziet en of ik eerder nood heb aan wat zuiverende skincare dan wel volop voor de hydratatie ga. Prijsgewijs krijg je héél wat skincare voor een voordelige prijs, in een gemakkelijk te doseren flacon, waarin alles hygiënisch blijft bewaard. Netjes!

Biotherm Aqua Super Concentrate - 50 ml voor € 25,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. De Bounce & Pure lijken voor mij de meest interessantste om mee te spelen. De flesjes zien er wel cool uit in zulke kleurtjes. Ook fijn meegenomen is de voordelige prijs. Interessant!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig