21 oktober 2019

Mugler Angel eau de toilette

Mugler Angel eau de toilette

Angel eau de parfum heeft vast en zeker geen introductie meer nodig: het was in 1992 het eerste gourmand parfum en tot op vandaag siert de inmiddels iconische sterflacon menig badkamerkast.  Mugler Angel eau de toilette daarentegen is anno 2019 met z'n remake een nieuw hoofdstuk in het Angel-verhaal.

Om het samen te vatten: same, but different. De ster mocht natuurlijk niet ontbreken, máár is wel een nieuwe ster, een standing star die rechtop staat en zich in vol ornaat laat bewonderen. Het heeft zo wat weg van een beeldhouwwerk of zelfs een ijssculptuur, met behoud van de asymmetrische sterpunten. Wanneer de ster het licht vangt, zie je de rozige schijn van het parfum samensmelten met de blauwe tint van de flacon.

Angel eau de toilette bouwt verder op het oorspronkelijke verhaal van de eau de parfum, maar voegt hier een nieuw facet aan toe. De originele Angel eau de parfum is oriëntaals gourmand parfum, de nieuwe Angel eau de toilette is een fruitige, bloemige en stralende gourmand die wat meer licht en luchtigheid toevoegt aan de originele sensualiteit van Angel.

Mugler Angel eau de toilette

Mugler Angel eau de toilette

Toch blijft Angel eau de toilette overtuigend intens en betoverend, een beetje verslavend bijna want ik blijf maar aan mijn polsen ruiken. De luchtigheid zit 'em in de aanzet: lichtzure en bruisende mandarijnessence en delicate pioenroos geven Angel een zachter, subtiel facet.

In het hart komt de gourmand kant volop kijken: de originele praliné krijgt bij de eau de toilette een frisse touch door de toegevoegde appelessence. Dat laatste is overigens volledig natuurlijk en wordt effectief geëxtraheerd uit appelmoes.

In de basis zit opnieuw  patchoeli, een signatuuringrediënt van de originele Angel, maar voor de eau de toilette werd 'ie twee keer gedistilleerd om wat lichter en zuiverder te zijn en te versmelten met warme houtnoten.

Angel eau de toilette is niet noodzakelijk een 'lichtere' of 'minder intense' versie van de originele Angel eau de parfum. Wél is het een nieuwe kijk, een moderne invulling van vrouwelijkheid anno 2019, met respect voor de geschiedenis in het Angel-verhaal. De flacon alleen al is een staaltje vakmanschap, waar de gourmand geur op mijn huid snel het beste van zichzelf laat zien.

Mugler Angel eau de toilette - 30 / 50 ml voor € 57,00 / 76,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Hier ben ik wel heel erg benieuwd naar. De originele versie vind ik bij sommigen echt heerlijk ruiken, maar bij mijzelf totaal niet. Misschien dat deze versie beter bij mij past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd hè, hoe je een geur lekker vind ruiken en het dan bij jezelf echt niet werkt. Een kwestie van chemie, dus deze eens proberen in de parfumerie zou ik zeggen :-)

   Verwijderen
 2. Angel au de parfum heb ik wel eens gehad. De parfum hield erg goed bij mij als ik mij nog goed herinner, maar Peter was niet echt grote fan. Ik dan weer wel :) Maar deze eau de toilette zou wel eens een schot in de roos kunnen zijn. Zeker als deze overtuigend intens, betoverend en een beetje verslavend werkt. Deze moet ik proberen! N.B. ik heb een klein flesje van black orchid parfum gekocht. Pour femme vervloog bij mij precies vlugger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze parfum zou ik ook zo graag in mijn stash willen, ooit geroken maar de prijs houd mij altijd zo snel tegen op parfum gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga altijd voor de acties, dus kortingen of feestsets in de discount net na de feestdagen. Dan krijg je er vaak nog een bodylotion of zo bij voor dezelfde prijs!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig