27 oktober 2019

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Volgens mij komt deze review op geen beter moment, lol. Het is oktober en mijn Instagram-feed wordt overspoeld met pompoenen in allerlei vormen. Maar hier op de blog skippen we de pompoenvelden en de Starbucks PSL's en gaan we over tot de orde van de dag: beauty!

Een goed exfoliërend maskertje kan mij steeds bekoren, dus dit Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask stond hóóg op mijn Sephora wishlist. De giga pot zit tjokvol met iets dat op pompoenpuree lijkt, maar in realiteit een krachtig masker is om de huid mee te exfoliëren.

Het Pumpkin Enzyme Mask is ideaal als je een doffe, vermoeide huid hebt met wat textuur en grove poriën. Het is niet van de minste, maar gelukkig is mijn gemengde huid er wel tegen bestand - de gevoelige huidjes kunnen best een beetje voorzichtiger zijn en het masker minder vaak of lang gebruiken.

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Het masker werkt in drievoud voor een optimaal resultaat: het is zowel een manuele, chemische als enzymatische exfoliant. Ik begin met een dun laagje te leggen over het gehele gezicht, de vingertoppen nat te maken en het masker zachtjes in te masseren. De fijne korreltjes zijn aluminiumoxidekristallen en die fungeren eerst als manuele exfoliant, ik voel dat mijn huid lichtjes wordt gepolijst. Ik gebruik in mijn skincare amper nog een fysieke scrub, maar dit heeft er wel wat van weg en legt de basis voor de rest.

Ik laat het masker dan even inwerken - volgens de instructies is dat drie à zeven minuten, afhankelijk van de eigen huidgevoeligheid. Hier zal het verschil in huidtype zeker meespelen en kan je de huid ook stilletjes laten wennen. Zelf laat ik het Pumpkin Enzyme Mask de volle zeven minuten inwerken, zodat de pompoenenzymen en AHA's optimaal kunnen werken en mijn huid wordt verfrist.

Ik ben zéér te spreken over het Pumpkin Enzyme Mask en dat begint al bij de heerlijke geur, naar al wat pumpkin spice is. De manuele exfoliant is voor mij geen must, de AHA's en enzymen daarentegen zorgen voor een grondige en eenvoudige manier om mijn huid te ontdoen van dode huidcellen, textuur en grove poriën en een babyvelletje te doen verschijnen. Als je een gevoelige huid hebt, zal het even wennen zijn en ga je rustig aan moeten opbouwen; sowieso is het een must om nadien goed op te letten en een SPF te gebruiken als je in de zon komt.

Niet in de buurt van een Amerikaanse Sephora? Tegenwoordig kan je Peter Thomas Roth ook op EU webshops vinden zoals Boozyshop, The Makeup Spot, Lookfantastic tot zelfs Zalando toe (maar bij die laatste durven ze je nog 30 euro extra uit de zakken schudden, schandalig).

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask - 150 ml voor € 58,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

  1. Wat leuk dat deze ook op EU webshop te vinden is. Ik ben voor dit enzyme mask wel te vinden. Ook altijd erg fijn is de heerlijke geur buiten de goede werking. Mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig