16 mei 2023

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50

Deze Beauty of Joseon had zo'n beetje zijn momentje op sociale media - viraal gaan, zoals dat dan heet. Ik ben niet hip, dus ik zag hem niet op TikTok, maar op Instagram, haha. Een van de dames die ik volg (Simonescribes) liet zien hoe ze deze aanbracht en het zag er gewoon goed uit. Mijn vorige zonnebescherming liep op z'n laatste beentjes en dus vloog het duopakket van de Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50 supersnel mijn virtuele shoppingmandje in! Ik kocht hem zelf via de Nederlandse webshop Korean Skincare, maar er zijn online verschillende websites te vinden die deze betaalbare zonnebescherming aanbieden. 

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50
Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50

Zoals je wellicht kan raden, is Relief Sun een zonnebescherming. Niet de klassieke dikke crème die een witte waas nalaat, maar een modern lichtgewicht dat gaat voor comfort. De textuur van Relief Sun is erg vloeibaar en licht, en dus glijdt de crème over je gezicht zonder sticky of glibberig aan te voelen. Het voelt eerder aan als een fluide dagcrème, en dat maakt deze SPF50 erg gebruiksvriendelijk. Ook de compacte tube maakt het supergemakkelijk te hanteren. 

Meer nog, hij is ook érg fijn voor onder make-up! De finish is deze van een hydraterende, licht glowy crème die je huid goed prept. Vijf minuutjes wachten en nadien gaat mijn foundation er netjes over, blijft niet plakken of rullen en dat geeft dus meteen een mooi resultaat. Omdat hij zo hydraterend en glowy is, durf ik hem met mijn gemengde huid ook wel eens inwisselen voor mijn dagcrème. Dat doe ik vooral als ik onmiddellijk na de skincare zou gaan make-uppen, zo skip ik een stap en is er geen overdaad op mijn huid. Voor een drogere huid zal het wellicht nog steeds nodig zijn om een dagcrème te gebruiken en is deze Relief Sun een fijne extra die zich eerder focust op de zonnebescherming en minder op de hydraterende kant van de zaak. 

Relief Sun bevat een hoog percentage rijstextracten en gefermenteerde extracten die rijk zijn aan vitamines B, C, E, aminozuren en mineralen en die de huid goed hydrateren maar tegelijk ook kalmeren. Rijstzemelen zijn al erg lang een favoriet onderdeel van K-Beauty - vroeger werd het rijstwater gebruikt als een soort van toner, lang voordat er van toner sprake was. Maar de ingrediënten en technieken van weleer doen het vandaag nog steeds goed in hedendaagse skincare! De toegevoegde probiotica helpen de huidbarrière versterken; verder bevat Relief Sun ook het anti-oxidant niacinamide en extracten van groene thee en ginseng. 

Wat je niet zal vinden in Relief Sun: alcohol, parfum of essentiële oliën - daardoor is 'ie erg vriendelijk voor de gevoelige huid. Je kan deze trouwens ook onder de ogen smeren, zónder prikken - iets dat niet voor elke zonnebescherming het geval is. Zonnebescherming is overigens serious business in de K-Beauty wereld: deze Relief Sun bevat vier chemische filters met een goede UVA en UVB-bescherming en werd - aldus de Beauty of Joseon website - in twee onafhankelijke labo's getest om te garanderen dat de SPF effectief 50+ was.

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50 - 50 ml voor ongeveer € 19,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig