9 oktober 2023

InstaLoves: september 2023


Whoooo, het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik nog eens een InstaLoves online zette - en dat is wellicht ook het geval, hèhè. Nochtans is het altijd een van mijn favoriete posts om te maken en zelf op terug te kijken, ook al is het een pak werk om door mijn camerarol te spitten. September was druk, maar fijn. En vooral: we hebben een heel aantal mooie nazomerdagen mogen ervaren!


En dat vraagt natuurlijk om terrasjes, hèhè. We zijn intussen al enkele keren gaan smullen van de verse pasta's bij Ricci, een nieuw(er) adresje in Hasselt. Ricci heeft énkel pasta op de kaart, en dat doen ze dus erg goed. Er is een kleine, vaste kaart, maar er is ook steeds een pasta van de maand. Dat was in september deze spaghetti met zeevruchten - lekkere, pure smaken! De tiramisu is trouwens ook een mega-aanrader, want heeft afgelopen zomer onze persoonlijke tiramisutest gewonnen. 


Het leven van een vlogger, hahaha. En dan maar hopen dat niemand uw camera omverloopt, of erger, ermee gáát lopen. Dan loop ik er uiteraard achter aan :D


Het laatste foodtruckfestival van het seizoen - meteen ons laatste vakantieweekend voor we terug moesten beginnen werken, dus dat was even bitterzoet. Deze burger daarentegen was perfect op smaak!


Tigra weerspiegelde mijn mood op die bewuste maandagmorgen, hèhè. Als thuiswerkcollega laat ze mij een beetje in de steek, maar af en toe houdt ze me nog gezelschap. 


Zoals tijdens mijn workout, lol! Echt, ik had het gevoel dat ze ermee aan het lachen was. Zij volledig ontspannen en kijken wat ik aan het doen was, en ik maar afzien op de mat. Na een tijd werd het dan blijkbaar ook nog eens te saai, want dan bolde ze het af. Qua workout wissel ik een beetje af - ik doe graag HIIT / dansachtige workouts met het kanaal van Elenifit op YouTube, voor gewichtjes en kettlebell volg ik Workout with Roxanne en Fitbymik en de afgelopen twee weken zit ik weer vaker op de crosstrainer omdat ik dan tegelijkertijd vlogs kan kijken, haha. Enfin, ik probeer dus regelmatig wat te bewegen en dat ook wat te tracken - ik heb de app My Fitness Pall gedownload, omdat ik dit wel vaak zag voorbijkomen. Te gierig om de betalende versie te kopen, dus je hebt wel wat reclame, maar al bij al werkt die app prima!


Zo zie ik wat mijn workouts mij 'opleveren' en dan kan er op vrijdag een chipke van af, hè! Eerlijk is eerlijk, ik kocht deze Croky Rollers voor de flashy paarse verpakking die mij meteen opviel in de winkel. Maar de chips zelf is ook lekker, echt een rokerige barbecuesmaak.


Zijn de beautymerken nog oké? Inflatie, indexering, blablabla, maar komaan... make-up is er het laatste jaar écht wel duurder op geworden. Het helpt niet dat de grote luxemerken er dan nog een schepje bovenop doen. Chanel brengt bijvoorbeeld deze exclusieve lipstick uit. Hervulbaar, dat wel, maar met een basisprijs van 175,00 eurootjes nu toch ook niet meer normaal te noemen. De poll op mijn InstaStories was dan ook nagenoeg unaniem: deze gaan jullie massaal skippen. Ik ook, trouwens.


Héél lang heb ik niet moeten werken - nog maar net terug van vakantie, en ik mocht mijn afwezigheidsassistent opnieuw instellen, hèhè. Ditmaal ging het voor een weekendje richting Londen. En we hadden geluk, want ook daar was het héérlijk weer (dat kan wel eens anders zijn).


Onze eerste dag hebben we veel gewandeld omdat we een aantal buurtjes in de stad wilden aandoen. We logeerden in Marylebone en van daaruit ging het richting Mayfair en (New) Bond Street. In de Burlington Arcade ligt de meest speciale Ladurée, het is alsof je in een gouden grot binnenstapt! Ik liep er natuurlijk buiten met een kleine schat vol macaronnetjes, haha. Een metrohalte verder gingen we langs bij Harvey Nichols en Harrods, om dan te eindigen bij Selfridges voor de lunch. 


's Avonds stond de eerste 'grote' activiteit op de planning: de zaalshow van komiek Ricky Gervais in de London Palladium! Onze teller staat intussen op drie en we zakken er telkens met veel plezier voor af naar Londen. Voor de show gingen we eten bij Barrafina, een plekje met verfijnde tapas. De eerste keer bij Barrafina, enkele jaren geleden, waren we superenthousiast. Ditmaal was het eten nog steeds lekker, maar minder 'wauw' als de eerste keer. We hadden helaas geen tijd om ook Shake Shack aan te doen tijdens ons bezoek, dus dat voelde een beetje als een gemist kans, haha.


Met onze tweede 'grote' activiteit heb ik een droom van mijn bucketlist kunnen realiseren: een bezoek aan de Harry Potter Studios! Ik ben groot van de films en het stond al even op mijn wishlist om hier naartoe te komen. Tip: boek je tickets ruim op voorhand, zeker als je in een specifieke periode wilt gaan, want het is een populaire bestemming...

De studio's liggen een uurtje uit het centrum van Londen, maar met de metro, trein en speciale Harry Potter-bus (jawel, alle drie de vervoersmiddelen na elkaar) geraak je er prima. We spendeerden er ruim vier uur, inclusief lunch, en gingen dan opnieuw richting het centrum van Londen.


En OMG, wat heb ik genoten! Voor de gelegenheid was de inkomhal helemaal in Halloween-thema ingericht en kregen we voor het Dark Arts-thema tijdens de tour bezoek van de Death Eaters. Het lijkt me trouwens ook erg mooi om de studio's te bezoeken tijdens de kerstperiode. De decors zijn zodanig imposant, je kijkt er je ogen uit. Op werkelijk alle details is gelet en er zijn héél wat fotomomentjes om je even helemaal mee in de Hogwarts-sfeer te voelen. Ik weet nu al dat ik extra ga genieten als ik deze winter voor de zoveelste keer naar de Harry Potter-films kijk, haha.


Alsof dat al niet genoeg was, had ik ook nog eens een tafeltje bij Sketch kunnen boeken voor hun afternoon tea. De iconische roze The Gallery is intussen al een tijdje okergeel, maar de inrichting en belichting zijn nog altijd top. Je krijgt een torentje vol lekkers geserveerd, van hartig naar zoet en natuurlijk een onbeperkte hoeveelheid thee. Ik koos een theemengeling met pepermunt en lavendel, yummy. Nadien komt er nog een bordje met scones - ik ben van de strekking first clotted cream, then jam, maar ik weet dat die kwestie nogal gevoelig kan zijn, hèhè. En om te eindigen kreeg je nog een stuk taart van de trolley - om maar te zeggen dat deze afternoon tea ook mijn diner was, haha.


In september had ik ook een soloweekend - Timo trok met enkele kameraden naar een back to basics huisje in Luxemburg, en ik bleef achter in een comfortabel huis met warm water, hahaha. Ik nam mezelf uit voor de lunch en vond een tafeltje bij BBC in Hasselt - all day brunch, baby! Mijn sandwich was superlekker en ik nam er nog een side van hash browns bij.


Ik wandelde nog even door Hasselt en spotte een aantal mooie (beeldjes bij Balo) en lekkere (chocoladen herfsttafereeltjes bij Boon) dingen, om dan terug thuis te belanden voor een gezellig avondje op de zetel.


Voor jawel, een avondje Harry Potter, mwoehahaha! In de Harry Potter Studios verkopen ze ook heel veel merchandise en hoewel ik bijna verleid werd tot het kopen van een toverstaf, ben ik enkel naar huis gegaan met deze geweldige wit-holografische mok. Ideaal voor het drinken van een lekkere tas thee! Tigra judged me, lol.


Na mijn soloweekend hadden Timo en ik nog een extra dagje verlof samen en dat was de perfecte afsluiter van deze maand. Opnieuw heerlijk weer (mijn zonnebril draait overuren!) en een fijne lunch bij Marloo's. Ik koos de spring rolls met noedels en oh my, dat was een voltreffer. Nu de kop van de kanaalkom aan Quartier Bleu is afgewerkt, kan je er op een van de vele bankjes zitten en lekker mensen spotten. 

September, u was geweldig! Oktober wordt op dat vlak misschien ietsje rustiger, want er staan nu écht geen reisjes meer gepland, maar dat is voer voor een volgende InstaLoves :-)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Leuk overzicht! Dat was genieten met een hoofdletter 'G' in september!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Amai ja, dat was zó voorbij, maar erg fijn om op terug te kijken. In vergelijking daarmee is oktober een beetje saai, hahaha. Ik heb er in elk geval dubbel en dik van genoten!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig