17 augustus 2017

Getest: cultproduct DHC Deep Cleansing Oil

DHC Deep Cleansing Oil

Ik probeer wel eens graag een cultproduct uit. Het type dat online alleen maar raves oplevert en zich vaak ook tot bestseller van een merk mag kronen. Zo ook DHC Deep Cleansing Oil: bestseller van formaat in het nummer 1 label van Japan - editor's choice beauty award winner en al, het wil blijkbaar wel wat zeggen.


Als oliereiniger had de Deep Cleansing Oil natuurlijk meteen een streepje voor: ik bekende hier, hier en hier al mijn nieuwbakken liefde voor olie en wat voor wonderen het kan doen, voornamelijk in het reinigingsdepartement. Mijn hardnekkige, soms waterproof make-up garandeert dan wel een hele dag lang een zo goed als feilloos resultaat, 's avonds haal ik het er graag zonder al te veel moeite af.

DHC staat voor Daigaku Honyaku Center - niet meteen de meest glamoureuze naam voor een beautymerk, maar dat komt omdat het initieel begon als een opleidings- en vertaalbedrijf. De beautyafdeling werd opgericht in 1980, nadat de eigenaar op een gegeven moment in contact kwam met de deugdelijke kwaliteiten van Spaanse olijfolie, vandaag de dag nog steeds de centrale speler in het assortiment.

Het ingrediëntenlijstje: olea europaea (olive) fruit oil, caprylic/capric triglyceride, sorbeth-30 tetraoleate, pentylene glycol, phenoxyethanol, tocopherol, stearyl glycyrrhetinate, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil

Topingrediënt van de Deep Cleansing Oil en prominent als eerste in de rij: olijfolie. DHC gebruikt de Spaanse Flor de Aceite olie, afkomstig van biologisch geteelde olijven en gederiveerd uit de eerste koude persing om zoveel als mogelijk de voedzame stoffen te bewaren. De Deep Cleansing Oil wordt daarna nog verrijkt met essentiële rozemarijnolie en vitamine E.

De aanwezigheid van olijfolie verklaart meteen ook de okergele kleur en de dikkere, fluweelachtige structuur van deze reiniger. Olijfolie is rijk aan anti-oxidanten en vitaminen, met een oxidatiegehalte dat lager ligt dan dat van onze eigen huid zodat het de poriën niet verstopt. Je zou misschien het tegenovergestelde kunnen denken, maar olie in skincare heeft echt heel veel voordelen, óók voor de gemengde of vettere huid: het heeft een zuiverende en balancerende werking en creëert een natuurlijke beschermende barrière die je huid gezond helpt houden.

De Deep Cleansing Oil gebruiken, is een no brainer: het enige wat je nodig hebt, zijn 2 à 3 pompjes van de olie, je droge handen en achteraf wat water. In eerste instantie wrijf je de olie droog in, te beginnen op je gezicht en te eindigen op de lippen en ogen. Hoe langer je de olie inmasseert, hoe meer je de make-up ziet 'loskomen' en afbreken. Met een beetje water transformeert de olie naar een melkachtige emulsie die je er daarna met veel (koud of lauw, naargelang de eigen voorkeur) water volledig afspoelt, samen met alle make-up. Het is supergemakkelijk, supersnel en supergrondig, want er blijft geen make-up achter, evenmin een vettige film en werkt voor alle huidtypes nu het is geformuleerd zonder toegevoegd parfum, kleurstoffen, parabenen of minerale olie. Voor sommige mensen kan de aanwezigheid van rozemarijnolie wat irriterend werken aan de ogen, maar persoonlijk heb ik daar geen last van. Wél haal ik nadien nog met een wattenschijfje en oogmake-upremover de allerlaatste restjes mascara van mijn wimpers - maar dat is iets dat ik altijd doe, om nachtelijke panda eyes te vermijden.

Ik kan alleen maar vaststellen dat de Deep Cleansing Oil zijn status van cultproduct en bestseller niet heeft gestolen: het is écht een heel erg fijn product dat make-up verwijdert als de beste en tegelijk je huid een oppepper biedt.

Als Japans skincaremerk (mét een Spaanse toets) is DHC alsnog slechts een armlengte verwijderd nu het te koop is bij Ici Paris XL. En voor wie niet meteen het fullsize bedrag eraan wilt uitgeven, een zwak heeft voor mini's of gaat voor een handbagagevriendelijk exemplaar, is er ook een kleiner formaatje van 70 ml. Sowieso zijn er bij IPXL ook regelmatig acties, dus je kan je toekomstig voorraadje Deep Cleansing Oil zeker met een fikse korting scoren.

DHC Deep Cleansing Oil - 70 / 200 ml voor € 17,90 / 33,50 exclusief bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Goed dat die zo fijn is! ik gebruik geen cleansing olie, maar wel gewoon een olie om je gezicht mee in te smeren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sowieso is olie wel goed, dus of het nu om te reinigen is dan wel om je gezicht mee in te smeren.

      Verwijderen
  2. Oh hier was ik al langer benieuwd naar ! Ik ga deze toch eens moeten kopen. Was sowieso al op zoek naar een nieuwe cleanser.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig