23 maart 2010

REVIEW BENEFIT F.Y.EYE

Benefit F.Y.Eye is een oogschaduwprimer. Ik heb hiervan een staal ontvangen in de Sephora van de V&D, omdat ze op dat moment geen full size meer in stock hadden.


Het is een zalmkleurige primer, in een zachte crème- of mousseachtige consistentie. Het is veel zachter dan bijvoorbeeld een paint pot van MAC. Eens uitgesmeerd is de kleur veel minder intens, wat een goede zaak is, want ik schrok wel een beetje van de kleur in het potje.


Het smeert gemakkelijk uit, voelt heel erg zacht aan en geeft een satijnachtige finish op het ooglid. Je moet wel een beetje opletten met de hoeveelheid: te veel kan al snel een averechts effect hebben! Wat mij ook opviel, was de geur: ik weet niet goed naar wat het ruikt, maar het is zeker niet onaangenaam, eerder fris. Het heeft een betere geur dan mijn paint pots of de Stay On! primer van Catrice (niet dat je constant met je neus in het potje zit, maar soit).

F.Y.Eye - Stay On! - Painterly

Een kleine vergelijking tussen F.Y.Eye, Stay On! en Painterly: de F.Y.Eye heeft in mijn ogen de minst homogene dekking. Eens opgedroogd voelen ze alle drie wel zacht aan, maar Stay On! en Painterly zijn iets droger (en voor mij dus werkbaarder).

Wat zijn de nadelen?
- De kleur is niet neutraal genoeg om mijn ooglid een beetje op te klaren. De Painterly-paint pot van MAC geeft mij een veel frissere blik.
- Aan mijn ooghoeken krijg ik een erg droog effect, en creëert het kleine velletjes, iets wat ik met andere primers niet ervaar.
- Door de satijnen finish heb ik de indruk dat de oogschaduw minder goed hecht aan mijn ooglid en dat de kleur niet zo intens wordt als met andere soorten primers.

Ik vind het op zich een degelijke primer, maar ik ben toch blij dat ik nu enkel een staaltje in handen heb. Ik denk dat er voor de prijs van deze F.Y.Eye misschien toch andere opties zijn. Mijn persoonlijke favoriet blijft voorlopig dus MAC Painterly paint pot.

Op het wereldwijde web is er trouwens ook terug te vinden dat dit product discontinued is, dus ongeacht wat de Benefit-MUA zei, heb ik toch gelijk! :-)
Share:

4 opmerkingen

 1. Nog goed dat je eerst een staaltje kon proberen! Ik vind hem er vrij oranje uitzien zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Eva: Het is echt een zalmkleur hoor, zelfs neigend naar koraal. Voor lichte huidjes dus een no-no. Als je goed uitsmeert, verdwijnt het feloranje kleurtje wel, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze F.Y Eye zou ideaal zijn voor Mac-pigmenten. Ik heb de F.Y Eye nog snel aangekocht toen ik hoorde dat hij niet meer te koop zou aangeboden worden en ga hem daarvoor dan ook gebruiken. Maar voor gewone oogschaduw zweer ik ook bij mijn paint pots of Too faced shadow insurance (zeker een aanrader!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Veronique: Onder pigmenten heb ik hem nog niet getest, dat moet ik dan toch eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig