29 april 2010

L'OREAL SUBLIME BRONZE AUTOMATIC

Oké, ik beken: ik ben een bleekscheet. Af en toe kan ik mezelf opleggen om op regelmatige basis de zonnebank te bezoeken (wel steeds insmeren!), maar meestal wint mijn luiheid het van de rest. Het gevolg is dat ik er met deze eerste warme dagen bijloop met witte benen en armen. Dus ik trok naar winkel, om mij dan maar een sneller fake kleurtje aan te smeren (letterlijk).

Er is niet zo heel veel keuze in de budgetsectie van de zelfbruiners: Nivea, Garnier of L'Oréal. Aangezien er op de producten van L'Oréal 20% korting was, was mijn keuze snel gemaakt! :-)

L'Oréal Sublime Bronze melk en spray

De L'Oréal Sublime Bronze Automatic is een zelfbruinende micro mist-spray, speciaal voor het gezicht. Het werkt met een airbrush micro-verspreidingssysteem en dat zorgt ervoor dat de microdruppeltjes zo fijn zijn dat ze de huid niet vochtig maken. Het zorgt ook voor een gelijkmatige verdeling over het gezicht. Het zelfbruinende bestanddeel van de Sublime Bronze kopieert de kleur van melanine, het natuurlijke pigment dat de huid aanmaakt in de zon. Dat zou dus moeten leiden tot een natuurlijke kleur - en zeker geen oranje!!

De flacon zelf is gemaakt van een goudkleurig metaal met oranje spraykop. Ik vind het wel een handige verpakking, eigenlijk spreekt de gebruiksaanwijzing voor zich.

Je sluit de ogen, houdt de bus op 30 cm afstand en sprayt in cirkelvormige bewegingen over het gezicht. Het prikt niet in de ogen en voelt heel licht aan. Daarna is het zo goed als onmiddellijk droog. Je moet dit dagelijks herhalen tot de gewenste kleur bereikt is.

Een minpuntje: bij het sprayen komt er ook een heel deel van de mist op mijn sleutelbenen terecht, waardoor ik vreesde dat mijn nek een bleek tussenstuk zou zijn. Ik weet niet waarom het bij mij zo breed sprayt, misschien houd ik de bus te ver van mijn gezicht?

De spray ruikt naar een combinatie van de zon met een beetje typisch zelfbruinerproduct. De geur is zeker niet allesoverheersend en het stoort niet, dus dat is al mooi meegenomen.
De volgende ochtend zie ik een kleurtje! Geen sublieme bronskleur, maar toch een kleurtje. De kleur lijkt inderdaad wel op mijn eigen tint, mocht ik in de zon gelegen hebben. Voor een dieper kleurtje moet ik het toch nog een keer of twee herhalen. Groot pluspunt: géén plekken, géén strepen, geen donkere wenkbrauwen of haargrens. Dit product is wat mij betreft geslaagd!

Ik betaalde 12,49 Euro voor een flacon van 75 ml. Op dat moment was er een kortingsactie van 20% in het Kruidvat, dus ik betaalde net geen 10 Euro. Het is niet zo een hele grote flacon, maar hij dient enkel voor het gezicht, dus als je gaat voor een lichte tint, zou het verbruik nog moeten meevallen.

Morgen deel twee met de zachte zelfbruinende melk!
Share:

9 opmerkingen

 1. klinkt fijn! wil ik ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze wil ik nu ook wel testen! En dat van dat sleutelbeen mag best hoor, als je in de gewone zon loopt valt die ook van bovenaf en krijg je ook wat kleurverschil dat de onderkant van je kin ( en de uitloper daarvan) een ander kleurtje krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik de automatic nu al een tijdje het is zo fijn want hij droogt gelijk dus ik hoef niet lang te wachten totdat het droog is en je hoeft het niet uite te smeren. ik ben dus echt in 5 min klaar terwijl normaal ik een half uur bezig ben. topproduct!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey,

  Ik heb gisteren de sublime bronze automatic mist spray gekocht. En nu weet ik niet of jij een andere versie hebt, maar bij mij is hij duidelijk niet voor het gezicht! Want op de achterkant zie je plaatjes van een vrouwtje die het op haar benen doet en de beschrijving geeft ook lichaam aan...? Ik vroeg me ook af hoelang je dan moet wachten met aankleden. Dat staat er niet op,beetje slordig. Nou, geen idee, maar ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben inderdaad twee versies, een voor het gezicht en een voor het lichaam. Het staat er ook duidelijk op of het voor gezicht op lichaam is (op mijn busje zie je dat ook, als je op de foto klikt). Best even wachten voor het aankleden, die mist droogt vrij snel, maar ik wacht voor de zekerheid altijd even, pakweg een dikke vijf minuten of zo. Je voelt dat ook aan je huid, als de spray is ingetrokken. Veel succes ermee!

   Verwijderen
  2. Maar als ik nog een tip mag geven: ik gebruik zelfbruiner altijd 's avonds: dan heb ik tijd genoeg, moet ik nergens heen en kan ik er losse kledij of zo over aantrekken en heeft de kleur tijd om te ontwikkelen.

   Verwijderen
  3. Ja! Dankjewel. Ik heb het wel s'ochtends gedaan, want met dat lekkere weer kon ik gewoon m'n bikini aan. Maar ik moet zeggen dat ik 'nog' geen verschil zie... :( Misschien nog een paar keer. Ik heb ook Australion Gold self tan besteld... Misschien is die beter! :)

   Verwijderen
 5. Ik vind die mist spray nergens meer in de winkels. Ik was er zeer tevreden over en nu vind ik hem niet meer. Iemand een idee waar ik hem nog kan vinden? Eventueel van een ander merk zou ik ook al tevreden zijn maar dan speciaal voor het gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij de zeeman is ie te koop! Voor 3,99

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig