25 april 2011

CLARINS ÉCLAT DU JOUR

Meedoen met winacties is echt de moeite! Toen Peggy een setje van Clarins weggaf, greep ik mijn kans en won wonderwel ook nog eens. Niet veel later had ik deze drie schatjes in mijn bezit, dus ik stel ze graag aan julllie voor!Éclat du Jour is de skin energizing- lijn van Clarins en bestaat uit vijf producten die moeten zorgen voor een stralende, frisse huid. Twee ervan heb ik nu in gebruik:


Lotion Energisante Eclat du Jour: deze lotion is erg zacht, maar verfrist tegelijkertijd. Het moet je huid een flinke boost geven en gebruikt hiervoor werkzame plantenextracten:
 • Het extract van groene koffiebonen stimuleert de huid en geeft een gevoel van frisheid en comfort;
 • Het aalbesextract hydrateert en verzacht de huid en zorgt ervoor dat ze er egaal uitziet;
 • Het extract van witte thee bestrijdt de vrije radicalen en beschermt de huid tegen de schadelijke omgevingsfactoren
Ik gebruik deze toner nadat ik mijn gezicht heb gereinigd. Ik gebruik graag een watje, hoewel je volgens Clarins ook je handen kan gebruiken.

Het flesje is trouwens wel lekker compact, ik vind de matte verpakking ook wel iets hebben, het onderscheidt zich op die manier wel van andere merken. De lotion zelf ruikt ook best lekker, tegelijk zacht en verkwikkend, en zo voelt het ook aan op de huid.


Gelée Eclat du Jour: Ik houd wel van gelcrèmes, ze zijn wat lichter dan gewone crèmes en dat smeert fijn uit, zeker 's morgens! De Gelée van Clarins hydrateert, vermindert onzuiverheden en laat de huid weer stralen. Het is bovendien wel een goede basis om make-up op aan te brengen. Ook hier zitten trouwens plantenextracten in (vitamine C, vrouwenmantel- en kurkumaextract en ginkgo biloba).

Je kan de Gelée zowel 's morgens als 's avonds aanbrengen, maar ik vind het vooral een fijn ochtendproduct. Hij smeert lekker uit en trekt snel in. De matte verpakking komt hier ook terug, evenals de geur.


Doux Polissant Crème à micrograins: Een goede scrub is een fantastisch hulpmiddeltje voor een gezonde huid. De Doux Polissant Crème is een milde polijstcrème die je een à twee keer per week kan gebruiken. Hij verwijdert dode huidcellen en polijst je opperhuid. Het behoort niet specifiek tot de Éclat du Jour-lijn, maar wordt wel samen gepromoot op de Clarins-website.

Dit is werkelijk een heel milde scrub, ik krijg er totaal geen irritaties van. Je verwarmt de scrub in je handen en brengt hem dan aan op je gereinigde en vochtige huid. Luchtig scrubben, afspoelen en klaar is kees, een fris huidje komt tevoorschijn!

Algemene conclusie?
Het was de allereerste keer dat ik Clarins-producten gebruikte en eigenlijk is het jammer dat ik er niet eerder naar heb omgekeken. Ik vind het een hele fijne lijn, en hij is zeker geschikt voor twintigers. Clarins promoot deze lijn ook als "My First Clarins", dus ik denk dat het een fijne instaplijn is voor jonge twintigers die voor de eerste keer op zoek gaan naar kwalitatieve huidverzorging.

Clarins Éclat du Jour:
Lotion Energisante - 125 ml
Gelée Éclat du Jour - 30 ml
Doux Polissant - 50 ml
Share:

5 opmerkingen

 1. Klinkt erg fijn! De verpakkingen zien er ook vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de tonic staan en die vind ik wel fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij dat jij er tevreden mee bent! Dank je voor de review!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke producten. Die lijken mij nu zo fijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig