30 mei 2011

BEAUTYLOVES TEST: ICI PARIS XL HUIDVERZORGING

De introductie van de ICI PARIS XL huidverzorging hebben jullie een hele tijd geleden al gehad, maar een review hadden jullie uiteraard nog tegoed!



Wie al eens een ICI PARIS XL binnenwandelt, weet vast wel dat ze er talloze heerlijke merken verkopen, gaande van betaalbaar tot minder betaalbaar. Om tegemoet te komen aan de wensen van al hun klanten, hebben ze beslist om ook een eigen huidverzorgingsgamma te verkopen.

Dit eigen gamma is vooral bedoeld voor mensen die nog niets van huidverzorging geprobeerd hebben, mensen die op hun budget willen letten of mensen die normaal enkel voor parfum een ICI PARIS XL binnenlopen. Als je dus hooked bent aan je dure crème, zal je zeker niet verwezen worden naar het eigen gamma. Maar als je wel eens iets anders wilt proberen en tegelijk je portefeuille wilt sparen, kan je uiteraard wel eens een van hun eigen producten in je mandje gooien. Het voordeel is dat je in de parfumerie in principe meer advies kan krijgen dan in een supermarkt.

De verpakkingen zijn simpel, strak en best chique. Toch merk ik persoonlijk (en dat komt omdat ik qua gezichtsverzorging wel een beetje een luxepoes ben) dat de verpakkingen het een beetje laten afweten in vergelijking met mijn gewoonlijke producten.
De potjes zijn niet zo zwaar (en dat hoeft ook helemaal niet!), maar het zijn vooral de deksels bij de crèmes die mij parten spelen: het gewone deksel schroeft niet zo lekker en sluit daarom niet altijd even gemakkelijk af en het tussendeksel (dat plastieken beschermingsstuk met een flapje dat je over je crème doet) was echt een ramp om open te krijgen. Nu ben ik niet de eerste de beste seut (getuige al het manuele werk dat ik doe op onze bouw), maar zelfs met hard trekken ging dat ding niet van de pot af! Ik heb er hulpmiddel moeten bijhalen om het plastieken dekseltje er af te trekken. Intussen heb ik het zelfs weggegooid, want ik was het dagelijkse gevecht een beetje beu.

Het gaat natuurlijk om het product zelf, dus laat ik eens overgaan naar de essentie van de zaak :)
Alle aandacht is naar de producten gegaan: ICI PARIS XL heeft ervoor gekozen om eerder te investeren in de ontwikkeling van hun producten (kwalitatieve ingrediënten, Europese labo's) dan in de verpakkingen.

Er zijn 15 producten in het gamma, waarvan ik er 7 nader heb kunnen bekijken, betasten en uittesten.


Tweefasige oogmake-upremover - 50 ml /125 ml - € 3,95/€ 7,95:
Ik heb gemengde ervaringen met tweefasige oogmake-upremovers: degene die ik goed vond, vond ik net iets te duur voor dagelijks gebruik en van de goedkope tweefasige removers krijg ik alleen maar een wazig beeld voor mijn ogen.

De ICI PARIS XL-remover weet de kwaliteiten van de dure remover te combineren met de prijs van de betaalbare removers. Hij is niet overdreven vettig, ik krijg er geen wazig beeld van en hij haalt netjes al mijn make-up er af!


Zachte verkwikkende lotion en Verfrissende verkwikkende lotion - 200 ml - € 7,95:
De zachte lotion is geschikt voor de gevoelige huid en verzacht je trekkerige huid.
De verfrissende lotion is dan weer geschikt voor de gemengde tot vette huid en bevat eucalyptus en groene thee. Deze plantenextracten absorberen de talg, matteren de huid en zorgen voor een gezonde, stralende teint.
Ik heb zelf liever een frisse lotion, dus de zachte lotion is naar een vriendin met gevoelige huid gegaan. Dit is een fijne lotion, voor een fijne prijs.


Hydraterende dagcrème droge huid - 50 ml - € 14,95
De crème voor de droge huid is een rijke en comfortabele crème om de droogteplekken aan te pakken. Hij valt op je huid uiteen in microdruppels en houdt het vocht vast zonder de huid te verstikken.

Vriendin C. was ook voor deze crème het gewillige slachtoffer, want ik heb geen droge huid. Zij vond hem wel heel verzorgend en hydraterend!

Herstellende nachtcrème - 50 ml - € 14,95
Een nachtcrème mag al iets rijker zijn, want 's nachts herstelt de huid. Deze crème helpt je een handje met hydraterende en hertellende witte lelies, stimulerende polypeptiden, hyalironzuur en herstructurerende macadamiaolie.

Ik vind dit echt wel een fijne nachtcrème. Hij is enorm creamy, en dat voelt gewoon erg weelderig en luxueus op je huid. Mijn gemengde huid kan er prima tegen!


Fluwelige herstellende handcrème - 75 ml - € 5,95:
Het grote voordeel van deze handcrème is, buiten het feit dat hij vol katoenolie, galamboter en vitamine E zit, dat hij echt heel snel intrekt. Geen plakkende handjes met deze handcrème!
Het minpuntje is dat ik er niet wild van ben. Hij is goed, maar gewoontjes. Ik zie mezelf hiervoor niet speciaal naar een ICI PARIS XL trekken, hoewel ik al positieve berichten heb opgevangen van anderen, dus het is maar wat je zelf verkiest!

Zachte nagellakremover - 125 ml - € 4,95 (oeps, geen apart fotootje van!):
Deze zachte nagellakremover zonder aceton is voor mij wel een schot in de roos: hij is zacht, verwijdert mijn nagellak gemakkelijk, droogt mijn nagels niet uit en ruikt achteraf nog best aangenaam. Er zijn niet veel nagellakremovers in deze prijsklasse die hetzelfde doen, denk ik.

Overall... denk ik dat ICI PARIS XL een mooie verzorgingslijn heeft ontwikkeld. Ik ben zeker te spreken over de make-upremover, de nachtcrème en de nagellakremover. De prijsklasse is in mijn ogen betaalbaar, zeker voor de kwaliteit die er wordt geboden.
Share:

11 opmerkingen

  1. Er zitten echt fijne producten tussen!Ik vind vooral de reinigingsmelk fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben altijd opzoek naar een betere oogmakeup-remover of handcreme, dus ik ga deze zeker uitproberen! Dank je wel voor de tip! =)))))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb sinds een week of twee geleden ook wat huidverzorgingsproducten gekocht van ICI Paris Xl en vind ze best fijn tot nu toe, zeker voor die prijs :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind de nagellakremover ook erg leuk :), de rest heb ik nog niet geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hoor steeds goede dingen over deze producten. Na mijn vakantie ga ik er ook eens wat van proberen. Dank je voor de review!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben vooral fan van de nagellakremover, die is echt supergoed!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik was er al heel benieuwd naar. Leuk dat je alles heb getest. Sommige dingen lijken mij best fijn. Zoals de cremé's.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik moet zeker eens een paar van deze producten kopen en testen, want ze zien er wel super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had de bodylotion. Waarom is het uit de assortiment gehaald? Ik was erg tevreden. Vind wel jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's altijd jammer, hè! Merken doen dat helaas, ze vernieuwen hun assortiment en dan sneuvelen er wel eens producten waar mensen heel tevreden over zijn. Hopelijk kan je in hun assortiment iets anders vinden dat voor jou even goed werkt!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig