1 mei 2011

BESCHERM JE HAAR TEGEN DE ZON!


Nu het lentezonnetje hoe langer hoe meer blijft schijnen, geraak ik ook meer in de lente- en zomermodus. Voor je volle bak in de zon gaat liggen, neem je best je voorzorgen. Ook je haar heeft hierbij wat aandacht nodig. Ik testte twee productjes: Kérastase Huile Céleste en L'Oréal Professionnel Solar Sublime Meroxyl S.O. UV-Protect.

Kérastase Huile Céleste maakt deel uit van het Kérastase Soleil-gamma, dat heel wat producten bevat om het haar te beschermen, wassen en te herstellen.


Dit is het product met het hoogste bling-gehalte. Het is een beschermend product met olie dat je haar een ongeëvenaarde glans geeft, gespijsd met wat glamourgehalte. I say: bring it on!

Als je je haar dan toch moet beschermen tegen de schadelijke effecten van zonnestralen (want: Huile Céleste bevat voedende macadamiaolie, UVA/UVB-filters), doe het dan met een product dat je helemaal in zomerfeeling brengt :) Die zomerfeeling krijg je door de lichtweerkaatsende micropailletten die in de olie verwerkt zitten en die zorgen voor een glanzend effect.


Je kan de olie zowel op het droge of handdoekdroge haar gebruiken en zowel voor als na het zonnen. Je verstuift het op de lengten en punten van het haar en brengt het daarna in model zoals je altijd doet.

Zoals zowat elk Kérastase-product, ruikt ook deze Huile Céleste gesofisticeerd. De geur is moeilijk te beschrijven, het zal een combinatie van de ingrediënten en de macadamiaolie zijn.

Hoewel het product olie bevat, is het eigenlijk heel licht en vloeibaar en sprayt het gemakkelijk in mijn haar. Als je niet te veel overdrijft met aanbrengen, krijg je geen vettig haar en blijft je haar gewoon zacht. Met die micro-pailletjes valt het trouwens goed mee, die zijn heel subtiel, dus je loopt niet rond als een glimmende discobol :)


Het L'Oréal Professionnel Solar Sublime Mexoryl S.O. UV-Protect is een beschermende en hydraterende anti-frizz spray uit het Solar Sublime-gamma.

Deze spray beschermt je haar, dat in de zomer afziet en uitdroogt als gevolg van zon, chloor en zout. Droger haar wordt dan weer onhandelbaar en begint te kroezen. De L'Oréal-spray verhelpt dat door je haar te voeden en te beschermen, zodat de schadelijke gevolgen uitblijven. Bovendien heeft het een anti-frizzwerking, dus je kan je gewone styling behouden, ook als je vaak in de zon zit.

Het is een lichte melk met een lekker perzikgeurtje (denk aan rijpe perziken, zon, strand, ... en je bent meteen in de stemming!).


Dit flesje schudt je voor gebruik en spray je van een afstand van ongeveer 15 à 20 cm over je volledige handdoekdroge of droge haar, van de aanzet tot de punten. Je hoeft het niet uit te spoelen en je kan dit meermaals per dag gebruiken. Heel handig als je aan het zwembad of strand zit!

De Mexoryl S.O. UV-Protect is bedoeld als bescherming en preventie voor en tijdens de blootstelling aan de zon. Persoonlijk zou ik het dus niet in mijn natte haar sprayen als ik het daarna meteen wil brushen. Ik vind het wel ideaal om op het (droge) haar te sprayen, vlak voor je naar het strand gaat of in de zon gaat lopen of als je aan het zwembad zit en wil even bijsprayen.


Dit zijn twee fijne zonnebeschermingsproducten. Als je moet kiezen tussen de twee, is het een kwestie van voorkeur: welk type product gebruik je liever, een product met olie of een melk? Welke geur staat je meer aan? Wat is je budget? Persoonlijk houd ik wel van een beetje bling en de charme van Kérastases micro-pailletten, maar het L'Oréal Professionnel-product heeft dan weer een anti-frizzwerking.

Beschermen jullie je haar in de zon met een product of met een petje of gewoon niet?

Kérastase Soleil - exclusief bij Kérastase Advies-kappers:
Huile Céleste - 125 ml - € 21,50
Micro-Voile - 100 ml - € 20,90
Brume Jour - 150 ml - € 24,90
Aqua-Seal - 125 ml - € 22,90
Bain Après-Soleil - 250 ml - € 17,50
Lait Richesse - 200 ml - € 20,50
Après-Soleil Serum - 50 ml - € 21,90
UV Défense Active Masker - 200 ml - € 31,50

L'Oréal Professionnel sOlar sublime:
Beschermende, niet-zichtbare spray - 125 ml - € 15,00
Beschermende en hydraterende anti-frizz spray - 125 ml - € 15,00
Beschermende en herstellende shampoo - 250 ml - € 12,80
Herstellende shampoo op basis van olie voor gevoelige haren of haren met lokken - 250 ml - € 12,80
Herstellende verzorging op basis van olie, voor dagelijks gebruik - 150 ml - € 15,00
Herstellend masker intense voeding - 200 ml - € 17,30
Share:

5 opmerkingen

 1. Hele interessante post! Ik heb er gelukkig al geen kleuring waardoor er ook veel 'werk' bespaard wordt! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik bescherm mijn haren eigenlijk nooit tegen de zon. Maar ik denk toch maar dat ik ermee moet beginnen voordat het beschadigd. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik bescherm mijn haar eigenijk ook niet tegen de zon. Ik wist nog geen eens dat ze daar crème's voor hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bescherm mijn haar nooit tegen de zon. Hihi, ik vind het opzich niet echt nodig.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van L'Oreal heb ik al getest! Ruikt zo lekker!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig