2 augustus 2011

GUERLAIN FALL/WINTER 2011 - MIROIR, MIROIR


De nieuwe herfst/wintercollectie van Guerlain ligt binnenkort voor het grijpen. Ik kreeg een uiterst deskundige introductie over deze collectie en andere producten. Kernwoorden zijn een transparante, stralende teint, een intense (geen harde) oogopslag en een onvergetelijke rode mond.



Om een transparante teint te krijgen, werkt Guerlain toon op toon en creëren ze licht. Lingerie de Peau is een compacte fond de teint met hyaluronzuur, die niet uitdroogt, verzorgend werkt en heel natuurlijk oogt. De fond de teint bevat drie stoffen: stretch (modulerend), zijde (gladmakend) en linnen (matterend).
Het is ook een twee in één, want in hetzelfde doosje zit er ook een concealer die eveneens onder de ogen kan worden gebruikt. Met de hoekjes van het sponsje breng je de concealer aan, met de platte kant de fond de teint.


Om de zomer nog even vast te houden, worden de Terracotta producten gebruikt als blush en bronzer. Geeft een erg gezond tintje!





Voor de ogen is er weer kleur, zowel felle als zachte kleuren, en er zijn 9 oogschaduwpaletjes om uit te kiezen. Je kan deze oogschaduw zowel nat als droog gebruiken, dus zowel intens maken als zacht laten. De oogschaduw houdt langt, die houdbaarheid kan je verlengen door eerst te werken met een oogpotlood. Met oogschaduw mag er zeker gemixt en -matcht worden: koele en warme kleuren samen, geven een veel levendiger resultaat dan enkel toon op toon te werken.
  • 01 Les Violets
  • 02 Les Bleus: blauw is weer terug, maar je moet opletten dat het niet té wordt. Werk daarom vooral met blauwe accenten;
  • 03 Les Verts: groen past heel mooi bij de bordeaux en bruine kleding van komend najaar;
  • 04 Les Bois de Rose: zachte kleurtjes die toch intensiteit geven, bijvoorbeeld bij groene ogen;
  • 05 Les Gris: in de donkerste grijze kleur zit er een groen accent, dat maakt de oogschaduw warmer, in plaats van koel grijs;
  • 06 Les Fumés: ideaal voor opvallende, smokey eyes;
  • 07 Les Cuirs: geeft een bronzen, intense look;
  • 08 Les Perles: transparante kleuren die toch intensiteit geven;
  • 09 Les Noirs

 
De trend is om enkel mascara te dragen op je bovenste wimpers. Door je onderste wimpers vrij te laten, creëer je grotere ogen.

De mascara's zitten in een prachtige designhuls en bestaan uit twee delen (een normaal en een klein borsteltje) met elk een verschillende formule. Als je het kleine borsteltje op zijn kop draait, kan je de mascara trouwens ook gebruiken als een crèmebasis onder je oogschaduw. De oogschaduw fixeert de basis en dan blijft het de hele dag zitten. Belangrijk is wel dat je ooglid compleet droog is voor je eraan begint, zodat er geen overtollige talg meer is.

De vloeibare eyeliner wijst dan weer op oosterse en Arabische invloeden. Met het vloeibare penseelsysteem maak je je eyeliner tot aan de bolling van de iris, dus eigenlijk tot net aan het begin van je wimpers. Ook hiermee creëer je grotere ogen.



De opvallende lippen worden geserveerd in een piece of art lipstick, de Rouge G. Van de drie beschikbare kleuren uit deze collectie, draagt Natalia Vodianova de kleur Garconne, een echte, pure rode kleur. Intense ogen én felle lippen kunnen dus zeker, wat dan wel van belang is, is hoe je de producten aanbrengt.


Ik was een beetje triest toen ik hoorde dat mijn geliefde Metéorites Poudre de Perles uit de handel was gehaald. Hun Météorites Voyage kan de pijn deels verzachten: dit is een handgemaakt, geperst poeder in een prachtige (en zware!) verpakking met 3 corrigerende kleuren en 3 kleuren die het licht aantrekken.

Météorites Perles Light Diffusing Perfecting Primer is een bestaand product en is een primer die de grijze tinten in onze huid neutraliseert. De formule bestaat uit vloeibare suikers die de huid opspannen en bolletjes nacré die verlichten. Het geeft je huid een frisse en egale teint; je kan het zelfs mengen met je nachtcrème, om 's morgens wakker te worden met een gezonde, rozige tint.

Beetje overdonderd door dit alles? Ik heb nog een filmpje waarin ik bij Guerlain wordt opgemaakt met een echte smokey eye. Een how-to demonstratie heb je van mij dus nog tegoed!
Share:

4 opmerkingen

  1. Ik ben zo benieuwd naar dat filmpje. Wat een mooie producten allemaal.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Ben benieuwd naar het filmpje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zulke presentaties zijn echt tof =)) Wat leuk dat jij het kon meemaken (whaaaa, jaloooooers ;))))

    P.S. Wil je misschien ook meedoen met mijn give-away?
    http://mit-chin.blogspot.com/2011/08/mitchins-birthday-giveaway.html

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig