4 augustus 2011

GUERLAIN SMOKEY EYE


Er zijn verschillende manieren om een smokey eye te maken. Je kan heel donker beginnen en het laten uitblenden naar lichtere kleuren in de richting van je wenkbrauwen, of je kan een lichtere kleur op je ooglid aanbrengen en heel donker gaan in de arcadeboog en dat uitwerken. Na de voorstelling van de najaarscollectie van Guerlain, werd ik er ter plekke opgemaakt. In het filmpje zie je een how-to voor een smokey eye in Guerlain style! Ik heb geprobeerd om zo veel mogelijk in het filmpje te laten, dus het filmpje is vrij lang. Het einde is erg abrupt, maar het ging vooral om de smokey eye, dus die techniek is uitgebreid te zien.

Stap 1 - primer: De Guerlain Light Diffusing Perfecting Primer is de ideale basis voor je make-up.

Stap 2 - concealer en fond de teint: Compacte concealer en foundation Lingerie de Peau. Eerst breng je de concealer aan op de binnenkant van het oog en de hoeken, blend goed uit. Dan breng je de fond de teint aan, vergeet hierbij je neus ook zeker niet, dat is een plekje dat wel eens wordt overgeslagen. Je hoeft trouwens niet per se het sponsje te gebruiken, een kwast kan ook.
Tot slot wordt de fond de teint nog eens gladgestreken met een zachte kwast.

Stap 3 - bronzer: Breng de Terracotta Bronzing Powder aan in een 3-beweging, over de wangen, het voorhoofd en onder de kaak. Het is niet nodig om daarbij een vissengezicht te trekken ;)
Werk af over de neus en kin.

Stap 4 - basis voor de ogen: Gebruik de platte kant van een oogpotlood als basis voor je oogschaduw. Ga van buiten naar binnen tot het midden en omgekeerd. Werk het dan uit met een oogschaduwkwast.

Stap 5 - oogschaduw: 09 Les Noirs oogschaduwpalet. Dep de donkerste kleur op het ooglid, breng de medium kleur aan op het ooglid, maar niet tot aan de wimpers. Zo blijft het effect van de donkerste kleur dichtbij de wimpers mooi zichtbaar. Blend de medium kleur dan uit met je vingers.
Breng dan de lichtgrijze kleur aan op de arcadeboog en blend ook uit. De lichtste kleur komt in je binnenste ooghoek, die je dan met een oogschaduwkwast naar boven uitwerkt.

Gebruik de "lijnen" van je neus naar je twee ooghoeken als je richtlijn, de oogschaduw moet zich tussen die twee lijnen bevinden.

De donkerste kleur breng je dan aan onder je ogen: dikker aan de buitenste ooghoek en dunner naar de binnenkant toe.

Foutjes kan je opschonen met Guerlain's Precious Light.

Stap 6 - wenkbrauwen: De wenkbrauwen kan je bijtekenen of opvullen, maar dat is niet altijd nodig. Bij mij werden ze gewoon in model gekamd.

Stap 7 - mascara: Le 2 de Guerlain mascara: gebruik een zwarte mascara voor de wimpers en werk zeker de buitenste hoeken naar boven af, dat geeft een mooier effect. Om het effect wat warmer te maken, kan je daarboven een bruine mascara gebruiken, die je enkel aanbrengt op de wimperrandjes.

Stap 8 - oogpotlood: Als laatste breng je vlak aan de wimperrand nog een beetje oogpotlood aan.

Hoe maken jullie je smokey eye? 
Share:

8 opmerkingen

 1. Jou staan die donkere kleuren prachtig! Maar jij kan ook veel hebben vind ik, staat met eigenlijk alles wel goed!Bij mij is dat een heel ander verhaal....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi!
  Die smokey eyes staan jou echt geweldig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n sexy smokey eye zeg ! Staat je zoooo goed ! Dit ga ik zeker eens zelf uitproberen adhv het stappenplan hier ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ziet er geweldig uit met die smokeyeyes! Lovely!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi ! En ik vind je vissengezicht heel grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof filmpje hoor, echt heel mooie look, staat je super!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig