7 augustus 2011

MAC PREP + PRIME SKIN VS LAURA MERCIER FOUNDATION PRIMER OIL FREE


Een kleine battle vandaag, tussen twee primers: MAC Prep + Prime Skin en Laura Mercier Foundation Primer Oil Free.

Ik gebruikte eerlijk gezegd niet zo heel vaak een gezichtsprimer (meer uit gemakzucht dan dat ik het niet nodig heb), maar de laatste tijd probeer ik er toch op te letten. Zeker als ik een hele dag of avond weg moet, wil ik niet graag dat de helft van mijn foundation aan het einde van de dag/avond verdwenen is.

Beide producten bevatten 30 ml en zaten in een pakketje, Prep + Prime is fullsize, Laura Mercier niet (fullsize is 50 ml).


Dosering is bij beide producten even gemakkelijk, al vind ik het pompje van MAC fijner werken. De textuur verschilt wel: Laura Mercier is iets melkachtiger, MAC meer een crème. Persoonlijk vind ik MAC ook lekkerder ruiken, al maakt de geur niet meer uit eens je het op je gezicht smeert. MAC lijkt ook een lichte parelmoer glans te bevatten, Laura Mercier is mat.

Eigenaardigheid bij Laura Mercier: bij Cosmeticary wist men mij te vertellen dat een oil free primer niet samengaat met een oil free foundation. Een redenering die volgens mij niet iedereen met een gemengde/vette huid volgt. Ik dacht namelijk ook dat de producten onderling net afgestemd waren voor mensen met dit huidtype.

Boven: MAC - Onder: Laura Mercier

De houdbaarheid van beide producten is best goed, ik merk wel degelijk een verschil wanneer ik een primer gebruik. Van MAC ben ik overtuigd, en ik denk dat ik hem nog eens zou kopen. Van Laura Mercier ben ik tevreden, maar (alweer - zie mijn foundation review) niet ondersteboven. Niet voor herhaling vatbaar, en ik ben blij dat ik geen fullsize heb gekocht!

Gebruiken jullie een gezichtsprimer? Welk merk is favoriet?
Share:

12 opmerkingen

 1. Ik gebruik meestal de primer van Gosh en ben daar redelijk tevreden van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Prep+Prime van MAC is heel fijn, ik heb 'm ook, uit zo'n SS-foundation pakketje. Heerlijk goedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die van Mac klinkt wel fijn :-) Ik gebruik zelf eentje van Clinique, de Pore Minimizer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Prep+Prime heb ik ook. Voelt goed aan, ik merk ook een duidelijk verschil wanneer ik hem wel of niet gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb deze ook allebei. MAC is ook mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze lijken mij allebei heel erg fijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk artikel! ik gebruik geen primer, weet niet waarom eigenlijk haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben niet zo'n fan van die van Laura Mercier, vooral de geur viel wat tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. huh die redenering snap ik ook niet... ik zou nooit een olie-based foundation kopen. wel goed om te weten dat MAC beter is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik de nieuwe van Urban Decay en die is echt super goed! Ben er heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuke review, zelf gebruik ik geen primer.
  Kom je ook eens bij mij kijken?
  Love, Charlie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb deze van MAC ook uitgetest en ik vond hem heel slecht werken bij mezelf. Daaraan zie je dat het ene product werkt voor de ene, maar helaas niet voor de andere. Mijn zoektocht naar de HG primer gaat nog steeds verder :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig