30 augustus 2011

KNEIPP NATUURCOSMETICANatuurcosmetica doet je misschien denken aan make-up, maar het is de nieuwe lijn van Kneipp met 100% natuurlijke werkstoffen, gecertificeerd met Natrue-label en al!Hun Bio+ Huidolie is een 100% natuurlijke, biologische én functionele olie. Het helpt tegen littekens, huidstriemen en droge of verouderende huid omdat het de elasticiteit van de huid bevordert. Ik was meteen geïntrigeerd! Ik heb jammer genoeg enkele huidstriemen overgehouden aan de groeischeut die ik in mijn latere tienerjaren mocht meemaken. Female curves don't come cheap. Dus ik ging gretig aan de slag en smeerde deze Bio+ regelmatig in.

Huidstriemen zijn eigenlijk het gevolg van het feit dat je huid niet snel genoeg kan "meegroeien", waardoor de huid onderhuids scheurt, zoals in de puberteit, maar ook als gevolg van zwangerschap, of eender welke gewichtstoename. Er ontstaan dan onderhuidse littekens (striae), die in het begin blauwig/paarsig of roodachtig kunnen zijn. Deze littekens helen dan wel en worden na een tijd terug huidskleurig, maar je ziet wel het verschil met je gewone huid. In het begin was ik trouwens even in paniek, want ik dacht dat ik ineens spataders had gekregen, haha!


Volgens mij (en volgens wat ik gehoord heb van mijn huisarts), kan je die striae niet meer helemaal laten verdwijnen, maar kan je de huid natuurlijk wel behandelen om de striae zoveel als mogelijk te minimaliseren en te verzachten. Er bestaan verschillende crèmes die hiervoor geschikt zijn, het komt erop neer dat je een product kiest dat extra voeding geeft, zoals onder andere deze Bio+ Huidolie.

Ik vind de Bio+ Huidolie zeker geschikt voor mijn striae en eigenlijk niet eens zo duur. Vroeger kocht ik een andere crème van bij de apotheek en die was ongeveer even duur, maar een olie is veel zuiniger in gebruik. Je doet er volgens mij dus langer mee dan een crème.

Ik geloof trouwens niet dat je hiermee een groot/diep litteken volledig kan doen verdwijnen. Het is een goed product, maar geen wonderolie. Het verbetert je huid wel, maar verwacht nu ook geen egale huid van de ene dag op de andere.


Het gamma Citroengras & Olijf geeft energie, de geur van citroengras is erg fris en oppeppend. Hiervan testte ik de huidolie. Dit is er eentje om over je hele lijf te gebruiken en af te wisselen met een bodylotion. De olie trekt gelukkig wel snel in, al gebruik ik zoiets het liefste 's avonds om me daarna in mijn pyjama te hijsen.


Het gamma Jasmijn & Argan is dan weer pure ontspanning. Dit is een heel fijne lijn, een speciale, onverwachte geur (bij ontspanning denk ik meestal direct aan lavendel) die mij aangenaam verrast heeft. De douchegel is door mij én the boyfriend goedgekeurd! In die mate zelfs, dat de handige tube intussen leeg is... (zoals je gisteren hier ook al kon zien in mijn filmpje) We like! Zeker eentje om opnieuw te kopen, dus! Al vind ik de naam douchegel iets te misleidend. Dit is geen gel, het lijkt meer om een fusie tussen een melk en een lotion, die zalig en zacht schuimt onder de douche. Ik gebruik hem het liefst met een puff, dan schuimt hij erg goed.Maar er is ook een gamma voor de overgevoelige, naar allergie neigende huid. Het Sensitive Derm-gamma werd hiervoor speciaal ontwikkeld. De producten bevatten ook muntextract, dat de huid echt verfrist. De muntgeur is absoluut niet overheersend, maar de huid wordt wel verkoeld en verlicht. De bodylotion passeerde ook na mijn doucheritueel, en werd goedgekeurd! Zo uit de tube lijkt het op de zoveelste bodylotion, maar als je begint te smeren, doet de textuur mij wat denken aan een soufflé of slagroom die je uitsmeert :) Enorm luchtig en trekt echt heel snel in!

Waren jullie al bekend met Kneipp?

Kneipp - verkrijgbaar vanaf september 2011 - enkel bij de apotheek
Bio+ Huidolie - 100 ml - € 11,99
Gamma Citroengras & Olijf:
Bodylotion - 200 ml - € 9,99
Huidolie - 100 ml - € 8,99
Douchegel - 200 ml - € 5,99
Gamma Jasmijn & Argan:
Bodylotion - 200 ml - € 9,99
Huidolie - 100 ml - € 8,99
Douchegel - 200 ml - € 5,99
Gamma Sensitive Derm:
Bodylotion - 200 ml - € 11,99
Huidolie - 100 ml - € 10,99
Douchegel - 200 ml - € 8,99
Share:

9 opmerkingen

 1. Ik heb de bodylotion van die olijf & citroengras. Zalige geur om jezelf terug op te peppen als je moe wordt. Kneipp is ook helemaal niet duur om eens iets uit te proberen op goed geluk, je kan niet echt fout ermee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kneipp heeft echt hele fijne producten. Normaal gebruik ik de theunisbloem olie maar die is net op. Goede reden om ineens een nieuwe aan te schaffen. Die met citroengras en olijf spreekt me wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb reeds enkele producten van Kneipp gebruikt en was er zeer tevreden over . De douchegel spreekt me hier wel erg aan :D enne .... de babyliss spiegel is trouwens superhandig ;) Ik heb hem begin van de week aangeschaft !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kneipp heeft altijd van die heerlijke producten.
  liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Luna: Oh, je hebt hem al! Super! Blij dat hij je bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik ook producten van Kneipp en ben er ook tevreden mee. Die met citroengras en olijf olie wil ik wel proberen.
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de producten ook erg fijn! Die douchegel is hemels na een lange dag! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zij hebben ook van die heerlijke voetbadjes olie en olie voor in bad. Zalig! Ik vind het een fijn merk.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig