16 augustus 2011

VITA VERDE GROENE KLEIPASTA


Enkele maanden geleden stond ik in de Di en aangezien ik bij mij in de buurt geen Di heb, vind ik het altijd interessant om eens te kijken welke producten ze daar hebben die ik anders niet zo snel kan kopen. Toen ik dit Vita Verde kleimasker spotte, dacht ik: hebben! Groene klei zuivert en reinigt de huid en dat kan ik natuurlijk altijd gebruiken :)


Ik dacht dat dit wel een goede vervanger kon zijn voor het Queen Hélène Mint Julep-masker, dat ik al helemaal niet in de buurt op de kop kan tikken (en ik ben niet zo'n superfan van online shopping).

De kleipasta heeft een lichtgroene kleur en is gemakkelijk uit te smeren over het gezicht. Ik wist niet zeker hoe lang ik dit op mijn gezicht moest laten, er staat op de tube dat je het "gedurende de nodige tijd" moet laten inwerken. Ik had er dus het raden naar...


Volgens mij moet je snél zijn. In eerste instantie voel het masker heel fris aan op je huid, maar van zodra de klei droogt, begint dat gevoel veel intenser te worden. Ik had het masker volgens mij te lang laten zitten (pakweg 3 à 4 minuten), want het begon wat te prikken. Toen ik het had afgespoeld, was dat prikkende gevoel wel meteen voorbij en had ik geen plekken in mijn gezicht (gelukkig!).

It's me... swamp monster!

Tweede keer, goede keer, en sindsdien laat ik het maximum een tweetal minuutjes zitten. Na gebruik is mijn huid altijd superzacht, dus het loont wel om er even als een groen moerasmonster uit te zien :D

Vita Verde groene kleipasta - 150 ml - € 3,95 @ Di
Share:

18 opmerkingen

 1. Haha zalige foto :d ! Ik heb hem al vaak zien staan in de Di maar nog nooit meegenomen, klinkt alleszinds wel fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, moerasmonster ;) Ik heb een vraagje over dit masker: trekt het niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha je post doet me eraan denken dat ik dringend nog eens een maskertje moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreemd dat het prikte, wat trekken is normaal maar prikken..
  Wel een fijn prijsje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Mitchin: Wat bedoel je met trekken? Het wordt niet hard of zo, dus echt trekken doe het niet. Voelt wel enorm fris aan tegenover de warmte van je huid.
  @MissLanghaar: Misschien zat het gewoon iets te lang op mijn huid. Nu ik het er max. 2 minuutjes op laat, is dat ook geen probleem meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou zelf niet zo van klei maskers.
  Maar deze ziet er wel goed uit.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed, leuke foto ;)
  Ik heb de queen Hélène en die prikt ook wel. Droogt wel op op het gezicht, dus misschien toch iets anders in werking!
  Ps: heb je getagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik houd wel van kleimaskers, vooral als ze hard worden..ik laat ze meestal 10 minuten op maar dat moet je met deze dus niet doen, geen goed plan! Jij ziet er zelfs met een masker op nog mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt erg fijn ^^ Bedankt voor de review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb deze ook! Je vindt deze ook bij de delhaize. En inderdaad als ik deze te lang laat zitten begint het bij mij ook te prikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, ik bedoelde dat het niet zo'n trekkerig droog gevoel op de huid geeft =) Ok, dan weet ik het =))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dus je huid voelt na gebruik zacht aan en veder??
  Maakt hij je huid goed schoon,, werkt het tegen mee-eters en acne, grove porieen, zuivert het je huid,wordt je huid egaal??


  Of alleen zacht? .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit kleimasker is vrij heftig, om het zo te zeggen, dus het werkt heel zuiverend. Daarom zou ik het niet wekelijks gebruiken, maar slechts af en toe. Het resultaat is dat je huid inderdaad gezuiverd wordt, vooral op vlak van mee-eters en poriën. Acne heb ik zelf niet, dus daar kan ik geen commentaar over geven. Daarnaast maakt het mijn huid inderdaad ook zacht.

   Verwijderen
 13. ik heb dit product ook gekocht en idd er staat niet op hoe lang je het masker op je gezicht moet laten. ik dacht zo'n kwartiertje zal wel voldoende zijn zodat het masker kan opdrogen. geen goed plan blijkbaar! mijn huid lijkt verbrand (helemaal rood). iemand enig advies hoe ik mijn huid nu moet verzorgen? (idd wel zacht ma het rode kleurtje is er teveel aan). mijn advies: niet wachten tot het masker droog is!!!! = te lang

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik laat het altijd een kwartier trekken, maar doet inderdaad pijn en prikt hard. Daarna ook 'verbrande' huid. Maar ik denk dan dat dat prikken juist goed is, dat het dan goed aan het zuiveren is haha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Best om het masker op te doen voor je gaat slapen, als je een vettige huid hebt het er iets langer op laten. Vertrouw je eigen prikkels, vanaf het begint te prikken zal je huid er meer en meer "verbrand" uitzien maar dit verdwijnt binnen de 8-24uur.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig