3 december 2011

THE NO-BUY: UPDATE #3

Hoe gaat het ermee? Vrij goed, al zeg ik het zelf. Oké, ik ben een klein beetje afgeweken, maar dat was maar af en toe en vooral bij mijn grootste zwakte: lipproducten. Verder houd ik mij netjes aan de regels en vermijd ik zoveel als mogelijk alle winkels waar ik mij zou kunnen laten verleiden.

Na mijn dipje van de vorige keer, gaat het dus al heel wat beter. Gemakkelijk wordt het nooit, want we zitten in de periode van de kerst- en eindejaarscollecties en ze zien er allemaal zo mooi uit! Bovendien raakte deze week bekend dat Urban Decay hun Naked 2 Palette op de markt gooit. Maar goed dat het merk niet in België te koop is! De stap om make-up via internet te kopen is toch groter dan dat ik het gewoon in een winkel zou kunnen vinden.

Iemand vroeg mij recent nog hoe lang mijn no-buy nog duurt. Wel, ik heb er bewust geen termijn op gezet. Eigenlijk staat mijn no-buy in functie van ons huis. Zolang dat daar nog grote kosten aan zijn, word ik verondersteld om mijn geld daar in te steken en niet in make-up, haha! 

Mis ik het? Ja!! Af en toe bekruipt mij het gevoel dat ik wil gaan shoppen. Ik kan er zo van genieten, de winkel inlopen, kijken naar producten, swatchen en voelen. Maar omdat ik mezelf niet nodeloos wil kwellen, doe ik dat dus niet meer. Ik denk dat dat ook wel de kracht is van mijn missie: winkels vermijden. Ik krijg niet hetzelfde gevoel van online shoppen, bijvoorbeeld, en daarom is mijn blog een mindere bedreiging voor mijn spendeergedrag. Neem dat woord trouwens niet al te zwaar op. Ik ben heus geen shopverslaafde die schulden maakt om maar te kunnen shoppen, ik heb gewoon een gezonde liefde voor make-up. Een hobby als een ander :)

Wie zit er nog aan de no-buy? Veel succes alvast!!
Wat is voor jullie gevaarlijker: een echte winkel of een online shop?
Share:

7 opmerkingen

 1. Voor mij is online shoppen juist gevaarlijker. Ik zie mooie dingen op blogs, zoek erover op, klik en 't is van mij :O Nja 't is kwestie van jezelf in de hand houden! Een no-buy heb ik nog niet gedaan, maar zou er eigenlijk ook wel eentje willen doen.. twijfel alleen of ik het ga kunnen volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ondanks dat dipje vind ik dat je het toch best goed doet. Het valt inderdaad niet mee in deze periode met kerst voor de deur.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap hoor, zo'n no-buy. Ik kan het echt niet laten, echte winkel of webwinkel, ik shop overal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook een no-buyer, ook for the sake of the house! :) Al kon ik die Estée Lauder-producten vorige week écht niet laten staan met die kortingsbon van in de Nina, oeps :)
  Hier komen lezen en kijken is eigenlijk het gevaarlijkst, want dan vind ik dat ik dat ook ineens superhard nodig heb en hol ik naar de winkel :) Voor de rest probeer ik ook gewoon zoveel mogelijk uit de buurt van winkels te blijven, en het slechte weer helpt daar wel een beetje bij tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeer dat ook, winkels vermijden :) Maar 't is wel moeilijk als je af en toe voor een merk in de PXL werkt..Ik wil ook zo weinig mogelijk uitgeven, heb volgend jaar heel wat tripjes op 't programma en dat kost ook geld. Veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met de verdere no buy! Voor mij is online shoppen juist gevaarlijker, geen wachtrijen, niet het product daadwerkelijk in mijn handen hebben, een makkelijke stap om iets aan te schaffen.
  Groetjes LindaB

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh, ik was begonnen in augustus en heb het 2 maanden volgehouden. Maar ik blijf wel gwn wat bewuster nadenken en stoppen na een paar items ipv gwn blijven verder zoeken is ook altijd handig voor mij :) gwn cupcakes gaan zoeken als mijn vooraf vastgelegde budget opgebruikt is :)
  Vind het knap dat jij het blijkbaar goed kan. Ik zal ook nog een versnelling hoger moeten schakelen als we aan ons huis beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig