14 maart 2012

TOM FORD TRACELESS FOUNDATION SPF 15


Oh, Tom Ford, wat doe je mij toch aan? Eerst val ik helemaal voor zijn lipstick in Pink Dusk, nu zit ik aan zijn Traceless Foundation met SPF 15.

This unique, 3-in-1 foundation delivers a balanced complexion that glows with vitality and radiance. Extremely lightweight and luminous, it includes the skin-nourishing Tom Ford Infusing Complex to help protect skin and promote its vibrancy from within. Micronized pigments deliver seamless and undetectable coverage that is easy to build up or sheer down. SPF 15 protects skin from sun damage.

The Tom Ford Infusing Complex infuses skin with a potent combination of specially selected nutrients that help skin stimulate its natural repair mechanisms. By helping skin cells replenish their natural energy, it fundamentally rejuvenates the complexion, so it looks and feels brighter, fresher and less tired. High-performing antioxidants help protect the skin, creating a vital-looking face. The skin is left looking renewed, resilient and smoother.

Dit is de vloeibare variant (er is er ook een in stickvorm) en hij is ongelooflijk licht. Geen foundation voor de zware dekking, maar eerder voor een lichte, mooie finish met natuurlijke glow. En toch is hij niet volledig transparant, want mijn huid ziet er mét foundation toch ineens een pak beter uit. Dit is meer dan een getinte dagcrème! Ik denk dat "traceless" in de naam vooral wil zeggen dat het lijkt alsof datgene je op je huid smeert, gewoon verdwijnt en in je huid dringt, in plaats van dat het er echt op blijft liggen.


Ik breng hem het liefste aan met mijn Sigma F80 kabukikwast, dan kan ik hem heel goed inwerken. Afpoederen doe ik met Guerlain Météorites Poudre de Perles, een product dat erg goed samengaat met deze foundation, omdat het evenzeer een product is dat gericht is op 'glow'.

Ook de verpakking is het vermelden waard. Net als de lipstick in een vierkante verpakking, in dit geval mat glas mét gouden biesje en donkere dop met TF-initialen. Toch wel vrij luxueus.
Niet onbelangrijk: het pompje is fantastisch, want er blijft nauwelijks residu aan hangen. Ik kan er namelijk niet zo goed tegen als er foundation aan de pomp blijft hangen, ik veeg het dan altijd proper om te vermijden dat er zich product ophoopt en aankoekt. OCD, much?


Ik heb de kleur Fawn, een kleur die zich mooi laat aanbrengen op mijn gezicht. En ja, ik ben echt zo bleek :) Wie deze foundation in actie wil zien: ik droeg hem ook in mijn laatste filmpje.

Ik ben nu heel benieuwd naar meer, tot groot ongenoegen van mijn portemonnee. Gelukkig voor deze laatste is Tom Ford make-up slechts beperkt te krijgen in België (enkel de lipsticks, als ik mij niet vergis) en moet je voor de uitgebreide collectie naar het buitenland.

Op mijn wishlist? Een van zijn oogschaduwpaletten en enkele kwasten. Want oh my, die zien er zo goed en zacht uit! Wie medelijden heeft met mijn portemonnee, ik zit nog écht wel op no-buy. Waarvan ik ook écht nog eens een update ga maken. Promise.
Share:

13 opmerkingen

 1. Klinkt super!
  Naar die kwasten ben ik ook wel benieuwd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb al spijt dat ik hem toch niet gekocht heb :o( Maar ik was niet zeker van de kleur en 't zou een beetje zonde zijn om hem in de kast te moeten laten staan. Volgende keer nog eens swatchen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klink heel goed! Alleen de prijzen van Tom Ford zijn een beetje heel erg veel voor mij momenteel :(.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt mij echt een fijne en goede foundation.
  Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er echt prachtig uit :), damn - nu wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals je weet ben ik ondertussen ook helemaal in de ban van deze foundation, ik moet er wel een goede anti-shine onder gebruiken maar ik vind hem al bij al een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh, deze ziet er inderdaad veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet dringend op een no buy komen, doordat we gaan verhuizen maarreuh...Kheb altijd zo iets van eert dit og en eerst dat nog...Tword tijd dat ik de harde hand gebruik! haha

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig