16 april 2012

ALL TIME FAVORITES: JUWELEN

Veel fashion en accessoires vind je hier niet, maar oh my... mijn liefde voor schoenen en handtassen is groot! Ook zo voor juwelen, al uit zich dat niet in een giga collectie. Wat juwelen betreft, ga ik meer voor kwaliteit dan kwantiteit. Al zou ik geen bezwaar hebben tegen een giga collectie, hoor :)

Flower Ring - Cluster 5 Ring - Clinch Ring

Mijn meest geliefde juwelen zijn deze ringen van Christa Reniers. Al in mijn studententijd liep ik langs haar toenmalige winkel in Gent (toen nog in de Bennesteeg) en begaapte ik mij aan al het moois in de etalage. Als arme student kon zo'n ring er uiteraard niet van af, maar ik had mijn zinnen gezet op een van haar creaties en ik wist dat hij ooit van mij zou zijn. 

Wat mij aantrekt in haar ontwerpen, is het "organische". Al haar ontwerpen hebben zoiets natuurlijks, organisch, soms grillig, soms strak, maar altijd zoals het moet zijn. Er is geen enkele andere juwelenontwerper die zoveel in mij kan losmaken als Christa Reniers dat kan. Andere ontwerpers zijn de revue wel gepasseerd, maar ik heb met geen enkele van hun ontwerpen of collecties dezelfde klik. Haha, het klinkt bijna als een liefdesverklaring :D

Uiteraard draag ik geen drie ringen tegelijk! Eentje per hand is voldoende :)

Nadat ik afstudeerde, werd mijn droom dan eindelijk werkelijkheid. Mijn vriend wist van mijn liefde voor Christa Reniers (en al die jaren kwijlen voor haar etalage) en kocht voor ons eerste jubileum mijn Clinch Ring. Ik weet nog hoe blij ik was, toen ik dan eindelijk dat winkeltje in de Bennesteeg mocht betreden en deze ring koos.

Enkele jaren later was het de beurt aan de Flower Ring. Ik ging eigenlijk de winkel (weer in Gent, toen al in de Vlaanderenstraat) binnen met een andere ring in gedachten, maar op mijn vingers viel het andere model precies een beetje weg. Waarschijnlijk omdat ik tegen dan al gewend was aan huge-ass ringen, lol! De Flower Ring bleek echter een perfecte aanvulling en mocht mijn Clinch Ring naar huis vergezellen.

Mijn twee schatjes droeg ik sindsdien elke dag. Ja, echt, elke dag. Ik ben een beetje van het principe dat je producten en dingen die je graag ziet, juist zoveel mogelijk moet gebruiken. Je weet maar nooit dat je morgen het loodje legt, dan is het toch jammer dat je al dat moois gewoon in de kast hebt laten liggen en er nooit ten volle van hebt genoten? 

In mijn achterhoofd hield ik al die jaren ook steeds de optie open van een derde ring en van een armband. Twee modellen die mij steeds waren bijgebleven, maar die in tijden van volwassen worden en bouwen geen prioriteit kregen. Tot ik een vrij verontrustende e-mail in mijn mailbox kreeg: Christa Reniers stopt met haar zilveren juwelen.


Even paniek, want de optie van enkel nog gouden juwelen te kunnen kopen mag dan wel fantastisch klinken, het bijbehorende prijskaartje is dat niet zo. Dus besliste ik naar de stockverkoop te gaan en gewoon te kijken of 'mijn' modellen aanwezig waren. En ik heb hem gevonden, mijn derde en meteen ook laatste Christa Reniers-ontwerp, de Cluster 5 Ring. Ik heb er even op moeten wachten, want hij moest nog wat kleiner worden gemaakt, maar sinds afgelopen weekend heb ik hem! En ook deze ga ik volop dragen!

En wat met de armband? Tsja, we verkeren nog steeds in tijden van volwassen zijn en bouwen, dus die heeft het niet gehaald. Je kan niet alles hebben!

Voor meer moois verwijs ik jullie graag naar de website van Christa Reniers (waarschuwing: doorklikken en kwijlen op eigen risico!).

Hebben jullie een favoriete juwelenontwerper?
Do share!
Share:

10 opmerkingen

 1. Ze zijn prachtig! Heel uniek, heel speciaal. Ik kan absoluut begrijpen waarom je ervan houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! En idd, ik heb je nog nooit zonder gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie ringen! En ze passen héél goed bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zee mooie ringen! Vind de flower ring het mooist! Op de site staan inderdaad nog veeeeel prachtige ringen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, die ring is awesome! Ik hou van grote opvallende ringen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw die paarse ring is echt prachtig gewoon!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wauw, ze zijn echt prachtig.
  Ik ben ook meer van de zilveren juwelen. Heb ooit geprobeerd goud te dragen, maar het is niet mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ze zijn prachtig! Ik ben verzot op ontwerpen van Lise Mommaerts

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, ik vind die zilveren echt supermooi! Jammer dat ze stopt maar je vindt vast een nieuwe liefde :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig