7 juni 2012

BB CREAM: DR BRANDT vs ERBORIAN


De ene BB Cream is de andere niet. Gelukkig maar, want zo zal er vast wel een geschikte BB Cream zijn voor iedereen.


Ik begon een tijdje geleden met de Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector. Daar waren nogal gemengde reacties over: de een vond het maar niets, de ander vond hem best fijn. Ik behoor tot de laatste groep, maar noem het een getinte dagcrème. Garnier lanceerde heel recent trouwens een nieuwe versie, speciaal voor de gemengde huid. Deze ligt ook al in de winkel en je kon hem al even zien in mijn laatste filmpje. Hiervan volgt binnenkort een review, maar ik kan je wel al zeggen dat ik hem tot nu toe beter vind dan de originele versie!

Mijn tweede BB crème was er eentje van het Koreaanse Erborian. Als er iets is dat je de Koreaanse vrouwen niet moet leren, is het alles over huidverzorging, want daar zijn ze een krak in. Ze staan er trouwens om bekend om heel wat gezichtsverzorging na elkaar te gebruiken en laagjes op te bouwen.

Tijd om in de leer te gaan bij de Koreaanse beauties! First things first: huidproblemen lossen we niet op door ze individueel op te lossen. Nee, een huidprobleem wijst op een meer algemeen onevenwicht in je lichaam dat zich dan net daar uit, maar moet in zijn geheel worden behandeld zodat je terug in evenwicht komt en je lichaam zijn harmonie terugvindt.

Voor die behandeling grijpt Erborian terug naar natuurlijke formules, eenvoudig en voor iedereen toegankelijk, met respect voor het ritme van de natuur en de seizoenen en vol plantaardige ingrediënten, zoals ginseng en yuzu (Japanse citrusvrucht).

Links: dr. brandt - Rechts: Erborian

Een van die producten met ginseng is de Erborian BB Crème: hydraterende verzorging x anti-ageing verzorging x make-upbasis x fond de teint x concealer x poeder. All in one! De BB Crème is transparant en is geschikt voor de lichte tot medium huid, maar hij bestaat ook in een tintje, Doré (die voor mij veel te donker is).

De Erborian BB Crème past zich aan aan je huid, geeft een egaal, fluwelen effect en hydrateert de huid.  Hij houdt 12 uur en beschermt je met SPF 25.

Hoe te gebruiken? Breng de BB Crème in kleine toefjes aan op je gezicht en smeer hem dan uit van binnen naar buiten, net zolang tot de kleur is aangepast aan je eigen huidskleur. Zelf gebruik ik hieronder nog steeds een gewone dagcrème, trouwens.

Now this I like! Hoewel ook deze voor mij eerder een goede basis is (misschien net zoals de Aziatische beauties hun skincare toepassen?) dan een fond de teint. Het werkt egaliserend, maar dekt zeker niet alles. De niet-getinte versie is lichtroze van kleur maar wordt, eens uitgesmeerd, vooral heel neutraal op mijn huid. Ik vind deze ook het meest geschikt voor een lichtere huid.

Links: dr. brandt - Rechts: Erborian

dr. brandt flexitone BB cream is verkrijgbaar in een kleur. Op mijn hand lijkt hij geler van kleur en hij zou zich aanpassen aan de meeste huidstinten. Hij zegt ook voor flawless coverage te zorgen en doordat deze crème zich perfect aanpast aan jouw huid, zou het de ideale vervanger zijn voor fond de teint.

Zo ver kwam het bij mij niet, of toch niet direct. De truc met dr. brandt flexitone BB cream is dat je er niet te veel van mag nemen. Het staat ook letterlijk zo in de gebruiksaanwijzing, maar die had ik niet gelezen voor ik hiermee aan de slag ging. Tsja... :)

Ik neem zowat de helft van wat ik normaal zou smeren, anders krijg ik een te gebruind resultaat, zoals je op mijn hand kan zien. De eerste keer zag het er uit alsof ik te veel zelfbruiner op mijn gezicht had gesmeerd.

Als je de hoeveelheid een beetje controleert (zoals de gebruiksaanwijzing ook bepaalt!) krijg je wel een tint die zich kan meten aan jouw eigen huidskleur. Jammer genoeg resulteert dat wel niet in een perfect dekkend resultaat. Ook deze BB cream is voor mij eerder een verzorgende en egaliserende getinte crème of een goede basis voor onder make-up.

Van de twee is Erborian BB Crème beter aangepast aan mijn huid, omdat ik daar minder moeite voor moet doen en de kleur beter overeenstemt. Ben je op zoek naar een BB Crème? Vraag dan zeker een paar staaltjes van verschillende merken, zo kan je een beetje testen wat het beste werkt voor jouw huid.

De laatste maanden heb ik voor het eerste kennis gemaakt met het concept van de BB crème. Hoewel ik het nog steeds vergelijk met een getinte dagcrème, vind ik het product op zich wel fijn om te gebruiken op dagelijkse basis (in plaats van foundation) of als basis onder foundation, zeker omdat ze een goede SPF bevatten. Onder foundation zorgt de BB crème voor een egaliserende werking. Verder heb ik dan maar een dun laagje fond de teint nodig, zodat ik een vrij natuurlijk resultaat krijg. Geen musthave product, maar wel heel mooi meegenomen.

Waren jullie al bekend met Erborian of dr. brandt?

Erborian BB Crème Au Ginseng - 50 ml - € 33,12 - te koop bij ICI Paris XL
dr. brandt flexitone BB cream - 30 ml - € 39,00 - te koop bij ICI Paris XL
Share:

16 opmerkingen

 1. Heb nog geen van beide uitgeprobeerd, al ben ik zeker benieuwd nr die van dr. Brandt. Maar, ik zou denk ik toch nog altijd liever foundation dragen, puur omdat het beter dekt. Ik hou niet van een blotebillen gezicht :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van zodra ik een bb cream vind die meer dekking geeft dan een getinte dagcrème ga ik hem kopen ! Ik ben een echte foundationfan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb voorlopig nog geen bb getest maar heb wel een staaltje liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben nog niet gevallen voor de BB hype :-) Komt waarschijnlijk nog wel. Die staaltjes vragen is nog zo geen slecht idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb tot nu toe de Dior, Estee Lauder en Kiko getest. Ik vind tot nu toe die van Dior nog altijd de beste. Maar ben ook wel benieuwd naar die van dr. Brandt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil ook een BB cream proberen! Zelf wil ik er eentje van Skin79, omdat heel veel bloggers daar tevreden over zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En zo zie je maar weer hoe dat bij iedereen kan verschillen. Ik heb net een re-buy van Dr. Brandt BB's gehad, ik ben er super tevreden over, flawless? Ja behoorlijk. Oranje? Nooit last van gehad. Ik breng hem aan met de Shiseido brush en ben er zelfs van onder de indruk. Voor mij is de Erborian te grijs. Iedereen is anders, dat hebben we weer bevestigd gezien! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. thanks for the review!
  i like these posts!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zou gaan voor Dr Brandt in mijn geval, al heb ik ook liever een foundation. maar mss moet ik wel es een BBcrème gebruiken en testen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lastig om een echte BB cream te vinden... volgens mij zijn Europese (en blijkbaar sommige Aziatische) BB creams toch allemaal niet dekkend genoeg. Ik gebruik nu die van Garnier ook als basis, maar blijf hem enorm fijn vinden en mijn huid reageert er goed op. Heb nu ook die va Too Faced, maar die gebruik ik ook echt als fond de teint... en hij matteert toch net iets minder fijn dan van Garnier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb die van Garnier, maar ben toch niet echt fan van BB. Geef mij dan maar een luchtige foundation :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij de Dr Brandt crème is mijn truc om inderdaad weinig te gebruiken, het helemaal op te warmen in mijn volledige twee handen & dan ga ik als een gek héél snel alles m'n gezicht inwrijven. Looks crazy, but it works! Ik zie er vrij gezond uit wanneer ik het aanheb, en ik kan soms ietsje tè bleek zijn dus ik ben er wel blij mee :-) Erborian heb ik nog niet geprobeerd, maar iets zegt me dat die voor mij te light coverage is...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die van Dr Brandt vind ik best fijn, maar idd niet te veel van gebruiken, anders zie je er nogal euhh oranje uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik was met beide nog niet bekend.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. J'allais justement bientôt en parler :) Dans l'ensemble, nous avons le même avis :)

  I was just going to talk soon :) Overall, we have the same opinion :)

  BeantwoordenVerwijderen
© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig