9 juni 2012

HAARPRODUCTEN VAN DE WEEK

Omdat ik niet altijd alles in mijn filmpjes zet (met het risico om anders My BeautyLoves te verlengen tot heuse films van anderhalf uur), leek het me wel leuk om af en toe eens de producten uit te lichten die ik op dat moment gebruik. Dat kunnen doucheproducten zijn, haarproducten of iets anders. Deze keer: hair stuff!

Ik ben net naar de kapster geweest en dan ben ik meestal iets meer bezig met het verzorgen van de kleur en gebruik ik hier specifieke producten voor. Ik laat highlights zetten, dus ik krijg dan een mix van mijn eigen haarkleur en opgelichte stukken
Pureology heeft producten met een AntiFade Complex (antioxidanten x UVA/UVB zonnefilters beschermen je kleur tegen vrije radicalen) én ze zijn daarenboven veganistisch. De Perfect 4 Platinum-lijn is speciaal voor ons blondjes, herstelt het haar en bevat een oplichtend extract, zodat je kleur niet dof wordt. De shampoo heeft trouwens een blauwpaarse kleur, maar geen zorgen, hier zie je niets van terug in je haar :)

Pureology heeft uiteraard ook nog andere lijnen, zo gebruikte ik onlangs een staal van hun Pure Volume shampoo en conditioner en die vond ik ook erg fijn.Iets verder in de tijd, na een drietal weken, geef ik mijn kleur een boost met L'Oréal Professionnel Chroma Care crèmeverzorging. In het begin had ik hier een beetje schrik van, want volgens de gebruiksaanwijzing moet je handschoenen dragen en het product eerst even testen. Ik had geen zin in in knalgeel, oranje of groen haar en omdat het al even geleden was dat ik mijn haar nog zelf gekleurd had, stond ik toch met de bibbers in de knieën toen de inwerktijd was afgelopen.

Gelukkig was er niets ergs aan de hand :) Wat Chroma Care doet, is je kleur subtiel opfrissen en verzorging bieden. Van een echte kleurwijziging is er geen sprake. Je kiest een kleur die aansluit bij jouw eigen kleur en het product werkt daar dan op in om de kleur terug te boosten. Daarnaast is het verrijkt met abrikozenolie en voedt het je haarvezels, zodat je terug zacht en glanzend haar krijgt.Ook Kérastase heeft een kleurbeschermende lijn. Net nadat ik van de kapster kom, was ik mijn haar een aantal keer met hun Chroma Sensitive Baume Lavant Caresse. Geen shampoo, maar een balsem, die je kleur beschermt tegen vervaging. Een must voor pas gekleurd haar!

Mijn conditioner pas ik dan ook aan, momenteel gebruik ik Matrix Biolage Color Bloom Mask. Matrix gaat voor roze verpakkingen, lekker ruikende producten en orchideeën en ik ga lekker mee :)

Hun professionele formules hebben een lage pH-waarde, bevatten orchidee-extracten en UV-filters om het haar te hydrateren, de kleur en glans te behouden en zijn parabeenvrij.


Ik was mijn haar zo'n twee keer per week. Dat lijkt weinig, maar ik vermijd om het elke dag te wassen, want volgens mij wordt je haar daar alleen maar vetter van. Tussendoor wend ik mij wel eens tot droogshampoo - snel, effectief en ideaal voor luie dozen als mezelf :)
Redken Powder Refresh 01 is mijn huidige droogshampoo. Opvallend: het poeder is bijlange niet zo wit als bijvoorbeeld bij de Batiste droogshampoo. Volgens mij dan ook beter geschikt voor alle haarkleuren, inclusief de brunettes onder ons!
Hitte is een killer voor je kleur, dus ook bij de styling komen er haarproducten aan te pas! Kérastase Nectar Thermique (een van de mini's) smeer ik in mijn haar voor het föhnen. Dit is een soort van leave-in conditioner die je haar beschermt tegen de hitte en het daarenboven ook voedt.
Voor extra glans mag Matrix Biolage Color Care Shine Shake (probeer dat maar eens drie keer na mekaar te zeggen!) ook op mijn natte haar. Tot slot werk ik af met Mythic Oil Colour Glow Oil.

Welke haarproducten gebruiken jullie op dit moment?

Matrix Biolage Colorcarethérapie - 
Color Care Shampoo - 250 ml - € 14,20
Color Care Conditioner - 250 ml - € 18,20
Color Bloom Masque - 150 ml - € 21,00
Shine Shake Spray - 125 ml - € 19,80

L'Oréal Professionnel Chroma Care - 150 ml - € 16,70 - verkrijgbaar bij L'Oréal Professionnel-kappers
2 Irisé / 3 Gold / 13 Beige / 4 Cuivré / 5 Acajou / 6 Rouge / 20 Violine / 23 Marron Froid / 34 Marron Chaud

Redken Powder Refresh 01 - 153 ml - € 20,00 - verkrijgbaar bij Redken-kappers
Share:

14 opmerkingen

 1. die l'oreal heeft een speciale vorm :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kleurtjes van die producten, superleuk! Ik ben een grote Matrix-fan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja eng he die paarse opfris producten. Ik heb zo'n paarse shampoo van Lush die ik 1x per maand er op doe om mijn blond fris te houden, de eerste keer dacht ik ook 'als mijn haar maar niet paars gaat worden!'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinken als erg fijne producten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik moet mijn haar wel om de twee dagen wassen, want als ik mij daarvan weerhoudt, wordt het goed vettig. Ik heb wel eens droogshampoo gebruikt, maar ik zie niet in waarom iedereen daar zo hoog van oploopt. Bij mij heeft het alleszins niet het gewenste effect. En of je haar nog vettiger wordt naarmate je het meer wast. Ik wou dat de mythe klopte, maar uit ervaring ben ik daar niet zo'n 100% overtuigd van. Volgens mij is het gewoon een kwestie van het gebruiken van een minder sterke shampoo (en bv die voor kleur is een zachte, niet?).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat het voor mijn haar wel klopt, als ik het te veel was, moet ik het ook meer blijven wassen. En droogshampoo vind ik gewoon een handigheid voor tussenin. Niet dat ik het elke week gebruik, maar denk zo'n twee keer per maand of zo.
   Ja, de Kérastase balsem is echt heel zacht voor je haar!

   Verwijderen
 6. met kleur, bedoelde ik, voor gekleurd haar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alles tegen dat beschadigde haar eh ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat masker van Matrix is echt heel fijn. Erg jammer dat ie bij mij op is.
  Ik heb thuis ook nog allemaal zilver-producten liggen, maar durf niks meer in me haar te doen... ik heb er te veel verschillende kleuren in zitten en ben bang om het te verpesten :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook zo'n Croma Care product liggen dat ik neit durf te gebruiken, het is een gele. Ook voor blond haar dus ik snap het verschil niet zo goed met de jouwe. Maar ik ga het nu toch eens nader onderzoeken...here comes Peppi Poirot!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow je gebruikt echt veel voor je haar ;-) Ik gebruik bijna alleen maar shampoo en soms een serum! Wel hele mooie producten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb fijn en beschadigd haar. Als ik alleen shampoo zou gebruiken, krijg ik de knopen niet meer uit mijn haar haha! En ook omdat ik highlights laat zetten, wil ik die kleur verzorgen. Daarenboven zit ik ook met fijn haar, dus ik wil constant volume... Als ik mijn haar gewoon zou laten drogen, valt het echt heel plat en heb ik er geen model in. Veel werk dus ;)

   Verwijderen
 11. Het lóreal product lijkt mij heel fijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig