16 augustus 2012

FILMPJE: MIJN MAC OOGSCHADUWPALETTENEen tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik mijn MAC oogschaduwpaletjes eens wilde tonen. Tuurlijk wil ik dat wel, ik heb er meteen een filmpje van gemaakt. Ik overloop kort de twee paletten die ik het vaakst gebruik, met name die met de neutralere kleuren. Daarna laat ik de oogschaduw nog eens van kortbij zien met swatches. 

Sommige kleuren zijn helaas wel limited edition, maar MAC heeft zo een uitgebreid aanbod, dat er volgens mij altijd wel een kleur is die aan je wensen voldoet. Ik weet ook niet meer van alle kleuren de naam (oeps, bad blogger), want in mijn beginperiode heb ik eens maniakaal gedepot en was ik te dom lui groen om de namen op te schrijven.

Zelf ben ik in het begin totaal onvoorbereid MAC binnengestapt, ik had dus niet meteen oog voor neutralere kleuren, terwijl je die wel nodig hebt voor een look (blenden, contrast, balans, iemand?). Ik ben dus pas later bij de neutrale kleuren blijven stilstaan. Mijn ultieme tip is dan ook: zoek op voorhand wat swatches op via het internet en kijk daarbij ook naar kleuren die er misschien wat saaier uitzien in de pan, want dat zijn de kleuren die je altijd zal kunnen gebruiken, zowel in een rustige als in een zwaarder aangezette look.

Nog een korte edit: Je kan het tussenschot van zo een palet gemakkelijk eruit halen door er van voor (aan het slotje) in te steken met een dun voorwerp (ik gebruikte een mes). De ijzeren onderplaat laat je zitten en aan de oogschaduw kan je nog magneettape kleven (te koop bij o.a. Hema en Ava). Als je bij MAC het pannetje los koopt, zit er al een magneet op.

Bedankt voor het kijken!
Welke zijn jullie favoriete (neutrale) MAC-kleuren?
Share:

22 opmerkingen

 1. Wow, wat een mooie stash heb jij! Ik heb nog maar twee MAC producten en daar zit geen oogschaduw bij. Mijn volgende MAC product wordt waarschijnlijk een lipstick :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie palettes ! Ik hou ook wel meer van neutrale kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n mooie kleurtjes allemaal ! Ik heb maar één mac oogschaduw, naked lunch en die gebruik ik niet eens zo vaak. Er zijn heel wat neutrale kleurtjes van mac zoals die van jou die ik graag aan mijn stash zou willen toevoegen maar die prijs he ... brrr, mijn portemonnee vindt dat niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de prijs... me no likey either! Als je een palet hebt, kan je wel de pannetjes kopen, die zijn wat goedkoper. Nu, dit is een collectie van jaren hè, no way dat ik dit allemaal op korte termijn kon kopen.

   Verwijderen
 4. ik wil een mac in Hasselt! En een Sephora ook natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi! ik had ook ooit mijn MNY mono geprobeerd te depotten, maar het is mij dus niet gelukt... :(
  ik hoor wel vaker goede verhalen over all that glitters, maar als ik in de winkel ben dan vind ik hem niet meer bijzonder... toch maar nog eens swatchen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kleuren zien er inderdaad misschien een beetje gewoontjes uit op zich, maar je zoals je zegt: dit zijn supergoeie basics die je altijd kan gebruiken. Ik moet wel toegeven dat ik zelf altijd meer tot de felle kleurtjes wordt aangetrokken, hoor... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb je de ringen waar je normaal de pannetjes inhoren er gewoon kunnen uithalen ?
  En hoe zitten ze dan vast ? Met lijm of magneet ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Binnenin zit er een plastieken tussenschot. Dat kan je gemakkelijk met een mes verwijderen (mes in het gaatje steken vooraan het palet en dan naar boven duwen).
   Er is een ijzeren onderplaat, die laat je steken. Mijn oogschaduwpannetjes heb ik dan nog versterkt met magneettape en zo blijven ze allemaal netjes zitten!

   Verwijderen
  2. Bedankt !

   Waar kan je die magneettape kopen ?

   Verwijderen
 8. nu ben ik wel benieuwd naar je fellere kleurtjes van mac, dus de niet-neutrale. misschien kan je er eens een artikeltje aan wijden ;) je draagt mooie nagellak in het filmpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oehlala, dat is nog eens eyecandy to watch :D
  Mooie gevulde palettes heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yeeeeeeeeeeey! Excited! Dank je meisje keek er echt naar uit. Fijn dat je requests doet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie oogschaduws! Ik herken enkele favorieten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik echt enkel neutrale kleuren, gewoon omdat ik denk dat kleuren me niet staan of te schreeuwerig zouden zijn. Misschien moet je eens een leuke ooglook doen met veel kleur die toch heel draagbaar is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige oogschaduwkleurtjes en zo lekker veel =}!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk filmpje! Die neutrale kleuren die jij aanraadt ga ik zeker opschrijven voor als ik naar MAC gaat, mijn bezoek is zoooo overdue want ik wil zo graag eens hun oogschaduws proberen. Thx voor de handige informatie!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel leuk filmpje! Super mooie kleuren ook :)
  Is echt wel waar wat je zegt; aparte e/s gebruik je zo weinig.. Moet misschien ook eens een palette maken.. Goede tip!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig