29 januari 2013

BEAUTYLOVES TEST: ME MY ELOS (III)


Eind november geleden kreeg ik Me My Elos in huis, met de vraag om het gedurende zes weken te testen. De technische uitleg kan je hier nog eens nalezen, mijn tussentijdse ervaringen lees je hier.


Is Me My Elos handig in gebruik?
Mijn gebruikservaring is nog steeds positief: het toestel is niet ingewikkeld, al zou je dat wel denken als je het voor de eerste keer uit de doos haalt. Ik raad wel aan om de handleiding en de DVD goed door te nemen, zodat je je het toestel al wat meer eigen maakt voor het eerste gebruik. Maar daarna is het een eitje, zeker als je al gewend bent om met een epilator om te gaan.

Doet Me My Elos wat het belooft?
Ik mocht het toestel gedurende zes weken uittesten, dat wil zeggen dat ik vier keer heb kunnen "flitsen", zoals ik het hier thuis noem. Me My Elos zegt zelf dat je vier à zes sessies moet doen om een optimaal resultaat te krijgen. Vier sessies vind ik zelf net ietsje te weinig, ik denk dat je zeker de volle zes sessies nodig hebt, zeker als je erg donker of dik haar hebt, en daarna om de maand een onderhoudsbeurt.
Dat gezegd zijnde, zie ik na vier keer wel al een verschil, dus dat is wel een mooie eerste indicatie. Ik merk dat vooral op mijn benen, waar ik op bepaalde plekjes niet veel haar meer zie terugkomen; op andere plekken groeit het minder snel.


Wat vind je van de prijs?
Je kan zelf kiezen of je al dan niet met epilator- en scheerhulpstuk werkt, wat maakt dat je het toestel kan aanpassen aan jouw wensen. Als je die kopstukken niet nodig hebt, hoef je ze ook niet aan te kopen en dat bespaart je extra uitgaven.
Eens je het basistoestel en je kopstukken hebt gekocht, kan je ook enige tijd verder. De flitskop blijft lang goed (ik zat na vier keer nog aan een 80% vermogen, bijvoorbeeld) en het scheer- of epilatorhulpstuk verslijt volgens mij niet zo snel, dus echt veel geld hoef je na die eerste aankoop niet meer uit te geven.
Uiteraard is de aankoop van het basistoestel natuurlijk wel een serieuze investering. Het is niet goedkoop, al zal het van je eigen visie afhangen of je dit goedkoop dan wel duur vindt. Het toestel zelf kan je blijven gebruiken (en misschien delen met familie of een vriendin?) en het is toch de bedoeling dat je op termijn enkel nog een onderhoudsbeurt uitvoert. Uiteindelijk zou het ertoe moeten leiden dat je je scheergel en -mesjes of ontharingscrèmes niet meer nodig hebt, en dat is ook al een besparing.

Zou je het zelf opnieuw kopen?
Ja. Ik zie na vier sessies wel een verschil, ik hoop dat het resultaat ook blijvend is en dat ik dan nadien gewoon kan oppikken. Ik ga het niet meteen doen, simpelweg omdat we net hebben gebouwd en er aan ons huis nog heel wat afwerking nodig is. Centjes die ik dus elders moet investeren... :)

Voordelen:
 • Niet zo moeilijk te gebruiken
 • Doet geen pijn (of je tegen epileren kan, is natuurlijk persoonlijk) en brandt niet
 • Geen extra producten nodig (zoals gel, crème)
 • Kan op termijn een besparing betekenen omdat je andere ontharingsproducten achterwege kan laten
 • Consequent gebruik levert wel een resultaat op
 • Je mag tussen de sessies door nog steeds je gewone ontharingsmethode gebruiken
Nadelen:
 • Eerste investering is serieus, is dus een uitgave waar je wel even over moet nadenken
 • Niet direct resultaat, je moet een tiental weken elke twee weken "flitsen" en daarna onderhoudsbeurten toepassen
 • Niet geschikt voor hele donkere huid
 • Beste resultaat krijg je door het epilatorhulpstuk te gebruiken, dat is niet voor iedereen even prettig

Nu ben ik eens benieuwd! Hoe staan jullie tegenover dergelijke permanente ontharingssystemen voor thuisgebruik? En wat is je favoriete ontharingsmethode?
Share:

9 opmerkingen

 1. Ik gebruik al jaren een epilator en ik denk dat ik het daar nog wel even ga mee doen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb eigenlijk nog nooit een permanent ontharingssysteem gebruikt, maar ik heb er al veel positieve reacties over gehoord. Het lijkt me wel handig om zelf aan de slag te kunnen gaan. Helaas zijn zo'n apparaten erg prijzig. Misschien worden ze binnen een aantal jaar wel goedkoper als de markt wat gegroeid is. Voorlopig hou ik het dus mijn mijn Braun Silk épil ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zo'n philips Lumua. Ben er erg tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed. Helaas moet ik ook sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga voor het scheermesje en afhankelijk van de plaats Veet. Harsen lukt bij mij niet, mijn haartjes breken gewoon af...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is inderdaad een serieuze investering maar als het echt doet wat het beloofd vind ik het wel de moeite waard. Eerst even sparen en eventueel nog wat verder informeren naar andere merken en ervaringen, ik overweeg het zeker! Ik wil er ook even bijzeggen dat je reviews over dit toestel heel duidelijk zijn :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt me wel handig voor thuis maar ik denk dat ik het toch liever ergens laat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik durf dat denk ik niet zo goed bij mijzelf te doen,
  zal het liever door iemand laten doen..

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig