1 januari 2013

FOOD: MOELLEUX


Ik ben niet zo'n keukenprinses, ik kan nu eenmaal beter eten dan ik kan koken. Maar in december hebben we ons de moelleux eigen gemaakt. Dit is echt hét dessert van de maand december geweest, ik geloof dat we het een keer of vier gemaakt hebben. Toegegeven, de eerste keren was hij mislukt, maar na vier keer begint het wat te lukken.

Het recept van een moelleux is niet zo moeilijk, daar is het gewoon belangrijk om alles goed af te wegen en niet in het wilde weg ingrediënten bij elkaar te gooien. Ik maak mijn moelleux op basis van een recept van Dagelijkse Kost, het kookprogramma van Jeroen Meus. Dat recept vind je hier, inclusief een filmpje. Handig, toch? :)


Mijn bakmethode is wel ietsje anders, want ik heb siliconen vormen en het is niet zo eenvoudig om de moelleux er ongeschonden uit te krijgen, eens gebakken. Daarom doe ik er ook bakpapier in, en dan kan je de moelleux heel gemakkelijk uit de vorm halen en zonder smossen op een bordje krijgen.Het bakken van de moelleux is echter andere koek (yes, pun intended) en dat is voornamelijk een kwestie van je oven kennen. Volgens Jeroen mislukt de moelleux nooit, wel... I beg to differ. Het verschil tussen de moelleux 8 dan wel 10 minuten laten bakken, is dat ik in het ene geval een nagenoeg volledig vloeibaar gebakje heb dat nog net niet ver genoeg is, en in het andere geval een chocoladegebakje heb zonder vloeibare kern. 

Intussen heb ik al door dat mijn oven 9 minuten op de heteluchtstand nodig heeft, en dat op 210°C. Maar het resultaat mag er zijn, want ik heb net twee stuks verorberd. Een goed begin van 2013, quoi.
Share:

17 opmerkingen

 1. Bakpapier! Dat is het!

  Ik heb ze gisteren in een siliconen vorm zonder bakpapier gestoken, en ze eruit krijgen is inderdaad onmogelijk! Inventief!

  Alleszins, geniet van ze!

  XO
  Jealous me met de mislukte moelleux :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zijn overheerlijk!
  Wou ook eens aan een poging tot doen maar die vormkes kosten stukken van mensen! Maar uw oplossing zie ik precies meer zitten.. Lang leven bakpapier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Happy new year, Stamatia! The molleux looks soooo delicious! I've made similar attempts in the past and they were pretty successful. Love them with ICE CREAM!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zien er heerlijk uit ! Ik heb ze nog nooit zelf proberen maken. Misschien toch maar eens doen in 2013 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooww, die zien er zalig uit :p

  ze zien er ook mooi uit en de siliconen bakvorm is ook tof om zien.

  ik ben ook zo'n goeie eter, hihi, zo lekker allemaal hé :)

  gelukkig nieuwjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zonder enige twijfel: favoriete dessert

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi ik eet ook liever dan ik kook! maar ze ziet er superlekker en heel geslaagd uit!
  happy new year!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal doorbakken vond ik ze trouwens ook al heel lekker, hoor! :)
  C.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh my, so yummie!!
  Happy new year xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. moelleux is echt moeilijk om te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, dat is een goede tip! Ik wil dat al lang maken (jawel, keukenprinses hier) maar om daar speciaal van die ringen voor te kopen... Dus, die vorm heb ik ook, en bakpapier ook! Zalig, ga ik nu zeker ook proberen. Eneuh, moelleux is moeilijk. Ik heb er al een paar terug gestuurd in een restaurant. Moeulleux moet lopen, anders moeten ze maar chocoladecake op hun menukaart zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mmm moelleux, inderdaad niet eenvoudig om de ideale baktijd te vinden. Maar veel oefenen is écht wel nodig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ze zien er zeker eetbaar uit, meer nog, het water loopt mij in de mond!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mmmm, binnenkort sta ik op je stoep om de andere op te komen eten... :-) heerlijk zeg.
  Ga ik uitproberen, bedankt ook voor de link met filmpje. Lekker met dat ijsbolletje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig