3 januari 2013

BEAUTYLOVES TEST: ME MY ELOS (II)


Enkele weken geleden schreef ik al eens over het Me My Elos-systeem voor permanente haarvermindering, die intro kan je hier nog eens nalezen. Intussen ben ik drie sessies verder, zoals voorgeschreven doe ik een sessie per twee weken. Vandaag vertel ik je iets over het gebruiksgemak van het toestel, hoe ik het ervaren heb en of het nu pijn doet.

Voor de eerste keer heb ik de bijgeleverde DVD goed bekeken. Ik was - toegegeven - een beetje bang hoe alles zou werken, of het niet te ingewikkeld zou zijn, of het geen pijn zou doen en of ik er geen brandwonden aan zou overhouden. Ik kan jullie nu al geruststellen, ik heb er geen letsels aan overgehouden :)

Het ziet er allemaal wat overweldigend uit, maar nadat ik de DVD bekeken had, was mij alles duidelijk. Dan was het gewoon een kwestie van het eens te doen en zelf te ervaren hoe het toestel werkt. Er zit sowieso een dubbele veiligheid op: 
 • het toestel flitst niet als je je vingers niet correct plaatst (er zijn twee metalen strips langs beide kanten, en er moet aan beide zijden contact zijn) en
 • het werkt ook niet wanneer er geen of maar half contact is met je huid. Het is dus de bedoeling dat je de lichtkop correct plaatst ten opzichte van je huid en dat de twee metalen sensoren ook tegelijk op je huid staan.

Ik heb het met opzet geprobeerd op de foute manier (ah, het risicovolle leven van de beautyblogger, knipoog) en er kwam geen flits uit, die beveiliging werkt dus wel degelijk.


Voor mijn benen combineer ik de lichtkop met het epilatorhulpstuk. Eigenlijk epileer je je benen zoals je gewoon bent en elke twee seconden zie je ook een lichtflits. Voor de bikinilijn prefereer ik toch de scheerkop, omdat het epilatorhulpstuk niet specifiek is afgesteld op de bikinilijn. Ik probeer niet recht naar de lichtflits te kijken, dat wordt ook afgeraden in de handleiding. Natuurlijk kijk ik wel een beetje naar wat ik aan het doen ben, maar voor de rest vermijd ik er recht naartoe te kijken.

Het flitsen zelf doet absoluut geen pijn, je voelt er eigenlijk amper wat van, zeker op de benen. In de zone van de bikinilijn voel je iets meer de warmte van het toestel, maar ook dat doet geen pijn en het voelt ook gewoon warm, niet heet. Voor mijn benen zet ik het op het hoogste niveau, voor mijn bikinilijn ga ik voor medium. Alles tesamen ben ik ongeveer een klein half uurtje bezig en achteraf smeer ik alles goed in met een body butter. Op mijn benen zie ik eigenlijk niets, behalve enkele rode puntjes, die je wel herkenbaar zullen voorkomen als je al eens met een epilator werkt. De bikinilijn ziet een beetje rood van de warmte (maar niet pijnlijk!), maar dat trekt eigenlijk vrij snel weg. 

Qua gebruik vind ik Me My Elos zeker goed te doen. Er is geen opwarmingstijd, er zijn geen extra accessoires voorzien, geen gel of crèmes die je vooraf moet smeren en je kan eigenlijk gewoon epileren of scheren zoals je gewend bent. Eens je weet hoe het toestel werkt, en dat is minder moeilijk dan het in het begin lijkt, is het allemaal vanzelfsprekend.

Voor het derde en laatste artikel over Me My Elos moet je nog even wachten. Ik zit nu op 3/4e, ik moet nog een sessie doen en ik wil pas mijn definitieve mening geven als ik die ook achter de rug heb. Over enkele weken hoor je of ik nu effectief minder haar heb :)
Share:

13 opmerkingen

 1. ik ben benieuwd naar je eindoordeel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd naar het verdict. Fijn om te horen dat je je niet verwond hebt tijdens het testen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt fijn! ben benieuwd of het ook op lang termijn gaat werken, of de haartjes lang weg zullen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt mijn interesse gewekt, ik ben echt benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt inderdaad beter dan de meeste ingewikkelde procedures. Maar die aankoopprijs he... pfoe!
  Ben toch ook wel erg benieuwd, zoals iedereen hier :-) Tell us soon!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat als je geen epilator-/scheerkop hebt? Kan je dan gewoon eerst scheren en dan het ding gebruiken?...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ook. Dan zit er aan de ene kant niets (die poort sluit je af met een klepje dat bij het toestel zit) en aan de andere kant de flitskop.

   Verwijderen
 7. heb je al nieuws over het eindoordeel?
  ik was onlangs bij de dermatoloog en zij doet ook permanente ontharing met een laser, ik ben hierover aan het denken, iemand ervaring hiermee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deel III kan je hier lezen: http://www.beautyloves.be/2013/01/beautyloves-test-me-my-elos-iii.html
   Daarna moest ik het toestel terugsturen, dus ik heb niet verder gedaan, maar wel al tevreden tot nu toe.
   Met permanente ontharing bij de dermatoloog heb ik zelf geen ervaring. Lijkt me wel efficiënt!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig