21 januari 2013

HAARVERZORGING MET OLIE: the whole shebang!


Ik probeer zoveel mogelijk haarmerken en haarverzorging uit, zeker als het gaat om producten met olie. Ik ben dol op mijn haarolie, ik heb er ook heel wat flesjes van en elke nieuwigheid wil ik van kortbij besnuffelen. Op dit moment heb ik een drietal lijnen met olie in mijn badkamer rondslingeren. Tijd voor een kennismaking!


Van de meeste haarproducten met olie kan ik vol lof zeggen dat ze mijn haar voeden en tegelijk een mooie glans en zachtheid geven. Ze zijn dus ook geschikt voor fijn haar en verzwaren je haar niet, maken het ook niet vettig. Ik let er enkel op dat ik voor mijn fijne haar de dosering wat in het oog houd en regelmatig afwissel met andere producten.Deze giftset van Schwarzkopf ProfessionalBonacure Oil Miracle (€ 24,95) en is te koop op de Nederlandse webshop Barberstore.eu, ontving ik afgelopen december. Hij bevat drie producten: de Bonacure Oil Miracle Shampoo, Bonacure Oil Liquid Conditioner en de Bonacure Oil Miracle Finishing Treatment.De shampoo zit in een handige knijptube, beetje atypisch voor een shampoo, maar zeker niet verkeerd. De matbruine verpakking doet de gouden belettering ook goed uitkomen. En dat is ook een beetje hoe de shampoo eruit ziet, het is een goudgele, doorzichtige shampoo die aangenaam schuimt en lekker ruikt. 

De conditioner is ook al atypisch, want dit is een vloeibare variant die je dus niet onder de douche gebruikt, maar wel erna, op je handdoekdroge haar. Dat maakt voor mij het doorkammen wel iets moeilijker, ik heb namelijk altijd last van knopen in mijn haar en met een reguliere conditioner verdwijnen ze sneller. Je moet het flesje goed schudden, zodat de twee bestanddelen zich mengen en dan kan je je haar insprayen met de vloeibare conditioner. 

De lengtes en punten van mijn natte haar smeer ik voor het föhnen dan nog in met de Finishing Treatment. Je hebt hier niet veel van nodig, het is geen vloeibare olie, maar een dikkere subtantie die je goed kan uitsmeren en doet me wat denken aan royal jelly.

Nadien is mijn haar zacht, gevoed en zeker niet te zwaar. Dat apprecieer ik wel aan de producten, dat ze mijn haar voeden en herstellen zonder ze slap te laten worden. Ze zijn dus zeker niet te heftig voor fijn haar.Bij Kérastase kreeg de Elixir Ultime een gezinsuitbreiding. Zoals je ziet, wordt de olie zelf ook goed gebruikt! Ik vind hem ideaal als voorbehandeling, mijn uitgebreide review en gebruikshandleiding lees je hier.

De shampoo (€ 22,00) en het masker (€ 39,30) zijn beiden zalig! Heel romig, voedend, geconcentreerd en man, oh man, ik val ik katzwijm voor de geur. Luxe onder de douche, ftw. Geen zwaar haar te bespeuren trouwens, Kérastase weet hoe mijn haar luchtig te houden.

Er is geen conditioner, wel een haarmasker, dat ik dan ook enkel aanbreng op de lengtes en de punten van mijn haar. Hiermee kan ik mijn haar wel gemakkelijker doorkammen, al vind ik het ergens jammer dat er geen 'gewone' conditioner is. Nu ja, je kan niet alles hebben! ;)Tot slot de legendarische Mythic Oil van L'Oréal Professionnel. Na de smashing hit van Mythic Oil (review!), Mythic Oil Colour Glow Oil en Mythic Oil Milk (artikel!), was het slechts een kwestie van tijd voor er meer producten in dezelfde lijn werden gelanceerd.

Mythic Oil voorziet drie nieuwigheden: een shampoo (€ 15,20), conditioner (€ 20,40) en een masker (€ 21,80). Eerst en vooral: can I get a whoop, whoop?! Jaaa, producten op consumentenmaat mét pomp! Hoe cool is dat! Ik vind het supergemakkelijk en handig en eigenlijk zou gewoon elk merk dit moeten voorzien. Geen gezeur met doppen, wat een gemak onder de douche!

Verder is er qua haardikte wel een verschil: heb je fijner haar, kies dan voor de conditioner, heb je normaal tot dik haar, kies dan (ook) voor het masker. Het masker is namelijk superrijk en romig en L'Oréal Professionnel geeft zelf aan dat het dan minder geschikt is voor fijner haar.

Had je mij twee jaar geleden verteld dat ik verliefd zou zijn op haarolie en dat ik ook nog eens shampoo en conditioner met olie in mijn haar zou smeren, ik zou je waarschijnlijk uitgelachen voor zot verklaard niet geloofd hebben. Maar sinds ik haarolie gebruik, ben ik er alleen maar meer voor gevallen.
Share:

18 opmerkingen

 1. Nu ben ik stiekem toch benieuwd naar de shampoo en conditioner van Mythic Oil, love that stuff !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn favoriet is die van Kerastase, verassend goed! De geur is idd zalig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het eigenlijk een beetje oneerlijk dat merken steeds vaker roepen dat iets "olie" bevat. Als je naar de ingrediënten kijkt dan valt het vaak toch echt zwaar tegen. Maar goed, het werkt net als met BB creams: zet het op een product en je verkoopcijfers stijgen opeens enorm.
  Zelf vind ik die lijn van Kerastase het fijnst. Ik heb iig dat serum/olie uit die lijn. Super zwaar product (want bomvol met siliconen), maar het werkt als een tierelier. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn favoriet is de Mythic Oil, die van Kérastase vond ik ook wel fijn maar die was iets zwaarder van textuur waardoor mijn haar sneller vet werd. Maar love hair oils! De Macadamia olie is ook een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb eventjes genoeg van alle haarolie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De mythic oil producten vind ik ook erg fijn ! De pompflacons zijn zo handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb ook die haarolie elixir ultime van kerastase. ik heb hem daarstraks nog in mijn haren gesmeerd :)

  voor de rest zitten er nog zalige producten tussen, lijkt me zo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Mythic Oil vind ik erg fijn. Misschien dat ik ook nog wel een ander product uit die lijn zou willen proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kérastase + L'Oréal, what does a girl need more?;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben fan van het Mythic Oil gamma en zou niet meer zonder kunnen. Heb ze dan ook in grote verpakkingen gekocht :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn favorieten zijn toch ook die van het mythic oil gamma :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi artikel! Haarolie, een cadeautje voor je haar. Ik gebruik het zelfs 2 keer per dag. Mijn haar knapt er altijd gelijk van op en ziet er fris uit. Droge haarpunten zijn gelukkig verleden tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schwarzkopf heeft ook nog een haarolie voor fijn haar uit het hetzelfde gamma en die vind ik zelfs nog een tikkeltje fijner :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha same here, ik had vroeger nooit mogen denken aan haarolie.. Die Schwarzkopf heb ik eens een luxestaal van gehad & die was inderdaad ook best fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hou wel van de Mythic oil maar heb wat schrik om mijn haar te bedekken met zoveel siliconen dat misschien mijn shampoo erna minder goed werk, paranoia misschien? :-)
  Als haarolie ben ik toch het meest van de Shu Uemura, die maakt mijn haar lekker zacht, het minst snel vet en ruikt ook heerlijk!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. DIe Mythic Oil producten zijn zoo fijn! Die van Kérastase staan klaar in mijn douche om getest te worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zelf ben ik niet zo voor haarolie, maar mijn moeder vind de Mythic Oil helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat ben ik jaloers op die Kerastase lijn! Het merk staat al een tijdje op mijn to try lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig