28 april 2013

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder in 20

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

In maart gaf ik het nieuwtje mee op mijn Facebook-pagina, in april kocht ik het poeder omdat ik kapot ging van nieuwsgierigheid. Ik steek mezelf dus aan met al die beautynieuwtjes, haha!

Ik heb het over Chanel Les Beiges, met zijn prach-ti-ge verpakking. Ik vind het zo een fijne afwisseling met de normale, zwarte verpakking en het past compleet in het concept van het lichte, glowy poeder dat Les Beiges moet zijn.

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Binnenin vind je een grote spiegel én een redelijk fijne kwast. Meestal smijt ik de meegeleverde kwasten meteen weg, maar deze van Les Beiges is de moeite waard om bij te houden. Hij is zacht en brengt het poeder heel fijn en licht aan, al verkies ik voor doorgedreven gebruik wel een dikke kabuki. Ik weet dat er bij Les Beiges ook een kabuki is uitgekomen, maar ik behelp mij met mijn (o, ironie) Dior-kabuki die ik met Kerstmis cadeau kreeg.

Toen ik in de parfumerie stond, waren er vijf kleuren beschikbaar. Ik vergeleek nummer 20 met nummer 30, respectievelijk de lichtste en op een na lichtste kleur. 30 zal mijn ideale zomerkleur zijn, maar op dit moment vind ik er mezelf nog te bleek voor, dus ik ging naar huis met nummer 20 omdat ik het ook echt wil gebruiken als setting poeder. Ik gebruik daarnaast nog een aparte bronzer, dus ik wilde vermijden dat Les Beiges mij al net ietsje té sunkissed zou laten lijken.

Zo'n geperst poeder is erg gemakkelijk, ik vind het fijner werken dan los poeder, gewoon omdat het minder verstuift. En Les Beiges houdt zich daaraan want ik krijg op mijn kabuki net genoeg poeder, zonder dat er voor de rest poeder in het rond vliegt. De textuur is superzacht, dat merkte ik al toen ik het in de winkel swatchte. Zijn finish geeft je de perfecte huid, ongeacht welke foundation je eronder draagt: ergens tussen satijn en subtiele glow in. Je voelt het poeder ook totaal niet zitten, het draagcomfort is subliem en je ziet er meteen gezond uit.

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Ik heb Les Beiges uitgetest over BB cream en verschillende van mijn foundations, en altijd kreeg ik terug die mooie, zachte healthy glow op mijn huid. Wat dat betreft, is het een echte aanrader!

Doorheen de dag houdt Les Beiges mooi aan, ik heb regelmatig in de spiegel gecheckt of ik ergens vlekken zag, maar dat was niet aan de orde. De subtiele satin glow blijft ook duren, maar op mijn T-zone zie ik het product verdwijnen en verliest het daar zijn gezonde gloed. Het is niet heel overdreven, maar na een dag merk ik dat ik toch zou moeten bijpoederen (iets dat ik niet graag doe). Zeker over een BB cream of een minder matterende foundation merk ik dat Les Beiges op het einde van de werkdag moeite heeft met mijn T-zone. In combinatie met Estée Lauder Double Wear werkt hij beter.

Twee simpele trucjes: gebruik een matterend poeder over de vettere T-zone en gebruik Les Beiges over je hele gezicht. Let er wel op dat je niet te veel laagjes poeder op poeder legt, want dan wordt het cakey. Of gebruik een langhoudende, matterende foundation als basis. Het is een beetje valsspelen, maar het werkt wel ;)

Op zich verhoudt de healthy glow zich dus prima met mijn gemengde huid. Of het ook werkt voor mensen met een (erg) vette huid, durf ik niet zeggen. Ik vermoed (en dat is natuurlijk slechts een vermoeden) dat een vette huid iets veel van zichzelf glanst, zodat Les Beiges het niet de hele dag zal volhouden. Misschien dat je in dat geval beter investeert in een goed matterend en fixerend poeder en je eigen natural glow zijn werk laat doen.

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder SPF 15 PA++ - 12 g - € 38,40 bij ICI Paris XL
Share:

16 opmerkingen

 1. Damn, klinkt echt fijn. Ziet er een super mooi product uit! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aww, nu wil ik hem ook ! Ik voel mijn portemonnee al kraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef deze ziet er best donker uit om de lichtste kleur te zijn. Ik denk dat ik er wel eentje een paar tinten donkerder ga halen binnenkort voor een lichte contour of bronzer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aaaahhh super leuk! ik wil hem ook alleen ik vind ze zo duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er echt prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. handig artikel :)

  ik vind deze verpakking eigenlijk mooier dan de klassieke zwarte verpakking :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind die beige verpakking echt leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt héél erg goed en ziet er supermooi uit! Je maakt me benieuwd om hem zelf te testen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie poeder, deze staat op mijn wishlist ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alleen al voor de prachtige, strakke, stijlvolle verpakking zou ik hem kopen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is gewoon een erg fijn poeder, I love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is supermooi hé, ik ben ook fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, nu wil ik hem ook! Je maakt trouwens echt hele mooie foto's, love them. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Alleen al door de verpakking wil ik hem kopen, wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig