3 juni 2013

SKINCARE STASH: Scrubs & masks


Dit is ietsje meer dan the basics of mijn dagelijkse huidverzorging. Scrubben en een maskertje, ik weet en voel dat mijn huid daarvan opknapt, maar ik beken, ik doe het niet genoeg. Meestal heb ik periodes dat ik het echt heel goed volhoud en dan valt het weer ergens stil en blijft het bij de dagelijkse verzorging.

De maskers zijn duidelijk in de meerderheid, al hebben er wel enkele scrubbende eigenschappen. Op een volgend beautyshoplijstje moet ik dus duidelijk nog eens een echte scrub zetten.


Babor - Kenzoki - La Roche-Posay

De eerste drie zijn oude bekenden en heb ik al regelmatig gebruikt, het Babor Refreshing Foam Mask en La Roche-Posay Hydraphase-masker lopen op hun laatste beentjes, met het Belle de Jour White Lotus Mask van Kenzoki kan ik nog wel even verder. Alle drie zijn die kalmerende, hydraterende maskers. Ik heb ze zeker nodig in mijn beautykast, maar ik gebruik ze minder frequent dan mijn andere maskers en dat heeft met mijn gemengde huid te maken. Ik kan precies meer genieten van een zuiverend kleimasker, maar probeer dan het evenwicht te vinden door ook regelmatig te hydrateren.


Het volgende duo had ik op mijn snoet toen ik deze foto's nam. Multitasken, for the win! Estée Lauder Idealist Dual-Action Refinishing Treatment (een hele mondvol) wordt door Estée Lauder voorgesteld als een alternatief voor microdermabrasie. Ik denk niet dat het dat nu echt is of kan zijn, maar op zich vind ik dit wel een fijn product.

Het is een scrub met thermisch effect, dat de huid glad maakt en de poriën verfijnt. Dat thermisch effect is wel een leuke gimmick, en voelt alsof er vanalles met je huid aan het gebeuren is, haha. Dat effect is de chemische reactie die er ontstaat als je de scrub aanbrengt op een natte huid. Dan masseer je de scrub goed in en laat je vijf minuutjes inwerken, alvorens af te spoelen. 

Het resultaat is een huid die er gladder uitziet en aanvoelt, maar verwacht geen mirakels; dit is in mijn ogen meer een scrub voor het dagelijkse onderhoud.


Supergemakkelijk zijn de individuele zakjes van het Nivea Pure & Natural Intensief Hydraterend masker (€ 2,79 voor twee zakjes van 7,5 ml). Twee doseringen, perfect om het product eens te proberen of mee te nemen en geen gedoe met verpakkingen. Het masker bevat bio arganolie en aloë vera en is weer een kalmerend en hydraterend masker.

Mijn huid na dit duo: glad mét natuurlijke glow. Niet slecht.


De Clinique-maskers zijn mijn favorietjes van de hoop. Het Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask (100 ml voor € 30,15) is een kalmerend, natuurlijk masker op kleibasis. Het is uiterst geschikt om die vervelende onzuiverheden en glimmende huid tegen te gaan. Mijn gemengde huis is er dol op; het grijze kleimasker voelt erg fris aan op het moment dat ik het aanbreng en dan laat ik het vijf of meer minuutjes intrekken en drogen. Het absorbeert overtollige talg en zorgt er ook voor dat onzuiverheden verminderen.
Voor mijn gemengde huid is het niet uitdrogend, maar droge en/of gevoelige huidjes zouden dit masker best vermijden.


Het Turnaround Instant Facial masker (75 ml voor € 52,65) is ietsje prijziger in verhouding tot het kleimasker. Ook deze beloof het stralende en gladde resultaat van een microdermabrasie, en onthult een frisse, egale huid. Alweer: op de vijf minuten dat je dit laat inwerken, is een microdermabrasie volgens mij onmogelijk, maar ik houd wel van het gevoel dat dit masker mijn huid geeft.

Nadat je het hebt laten intrekken (misschien wat langer dan vijf minuten), neem je wat water en masseer je de korrels in het masker zachtjes over je huid. Het is dus ook een beetje twee in een, want je begint met een masker en eindigt met een scrub.

Clinique Oil-Control Cleansing Mask - Estée Lauder - Clinique Turnaround Mask

Ik heb nog een nieuw product toe te voegen, dat is het REN Glycolactic Radiance Renewal Mask dat je in deze shoplog zag, maar omdat ik die nog niet grondig getest heb, laat ik hem uit dit artikel en komt er een aparte review van.
Share:

13 opmerkingen

  1. Mooie producten! De Belle de Jour van Kenzoki heb ik ook gehad, en ik wilde er ZO verliefd op zijn, maar ik kon het niet. Ik kreeg er uitslag van :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie producten :) dat foam mask ziet er leuk uit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het Clinique Turnaround masker zou ik graag nog aan mijn stash toevoegen. Mooie verzameling :-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die Acne Solutions van Clinique heb ik ook en het is echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah, op dit artikeltje zat ik te wachten :) Bedankt, ik heb weer inspiratie opgedaan.

    Dat masker van Kenzoki heb ik ook, ik kocht het nadat ik erover had gelezen op je blog :)

    Mijn schoonheidsspecialiste werkt met Babor, dus ik ga me zeker eens informeren over het Foam Mask.

    Ik had ook al eens een kleimasker van Clinique.

    De Buff and Wash facial gel van Sisley is ook een aanrader. Die gebruik ik momenteel zelf :) Het is een reiniger met scrubdeeltjes in 1 :)

    Een tijdje geleden kreeg ik van een lieve verkoopster een handvol staaltjes mee van Sisley. Het waren bijna allemaal maskers. Ik moet ze nog proberen, maar ze lijken me wel prettig.

    Gebruik je voor je oogomtrek eigenlijk nog een apart oogmasker of niet?

    Fijne swatches en mooie foto's <3

    ^^

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van Sisley wil ik het Black Rose masker héél graag eens testen. Ik hoor er alleen maar goeds over, dus als dat tussen je staaltjes zit, zeker eens proberen!

      Voor mijn ogen gebruik ik eigenlijk geen apart masker. Ik zet mijn gewone maskers er ook niet op, maar smeer dan wel rijkelijk met de oogcrème voor ik ga slapen.

      Verwijderen
  6. fijne maskertjes. ik heb er eigenlijk op dit moment geen een... vroeger was ik echt dol op, een paar keer per week gebruiken, heerlijk. nu neem ik er echt geen tijd meer voor :(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijne maskertjes! Het La Roche Posay masker heb ik ook, heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat schuimmasker lijkt me heerlijk ! Hydraphase vind ik zelf ook erg fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. That Estee Lauder one looks interesting! I might have tried something similar a long time ago, but I'm pretty sure it's not from Estee Lauder.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie producten, ik ben erg benieuwd naar die van Estee Lauder! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask wil ik zeker eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijne maskers! Dat foam masker liijkt werekelijk goed als ik je zo lees. Ik doe het wekelijks, zeker een hydraterend masker, ik voel dat mijn huid er nood aan heeft!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig