15 juli 2013

A TOUCH OF SUMMER SPLASH


Mijn redding dezer dagen: body splashes, body sprays, body mists en alles daar tussenin. Mijn bureau bevindt zich namelijk niet in een supergeïsoleerd nieuw gebouw, maar in een iets gedateerder exemplaar met enkele beglazing. In de namiddag is het er om omver te vallen en dus houd ik de moraal en mijn concentratie hoog met frisse sprays!


Redder nummer een is Kenzoki Eau Bienfaitrice Sensuelle, yummy zusje van deze Body Cream. De Eau Bienfaitrice doet iets voor lichaam én geest. Het is mijn ontspannend momentje van de dag (oké, van elke twee uur of zo) om eventjes zen te worden tussen alle mails, telefoontjes en raadplegingen door.

Eau Bienfaitrice heeft dezelfde zalige geur als de Bare Body Cream, heerlijk zacht en poederig, op basis van witte lotus, bamboeblad, gemberbloem en rijst. Of zoals mijn baas het zei, toen ze mijn bureau binnenwandelde: "Amai, het ruikt hier lekker!".

Het plantwater zit boordevol voedende bestanddelen, die mijn huid maar al te graag opneemt, gesterkt door de essentiële oliën, spoorelementen, mineralen en rijstextract. Het is geen vervanger voor een rijke body lotion, maar op warme dagen is deze Eau Bienfaitrice meer dan welkom!


Redder nummer twee bevat een van mijn favoriete vruchten, vijgen. Caudalie Figue de Vigne is een eau fraîche die de geur van de vijgenboom combineert met toetsen van citrusvruchten en blond hout.

Inspiratie voor deze eau fraîche: een luie Bourgondische zondagmiddagsiësta op La Lande, een privé-eilandje van het domein Château Smith Haut Lafitte, waar de vijgenbomen werden geplant naast de wijngaard (of andersom).

Figue de Vigne is frisser, groener dan Eau Bienfaitrice en schudt mij altijd wakker. Deze opkikker bevat topnoten van citrusvruchten (sinaasappelen, mandarijn, bergamot) en koriander; in het hart de geur van de vijgenboom en een toets van Bulgaarse roos, aangevuld met perzikschil; als basis ruik je witte ceder, muskus, vetiverwortel en een minibeetje kardemom.

Nog een weekje houden deze sprays mij gezelschap op het werk, daarna mogen ze mee naar huis voor een welverdiende vakantie. Verlof, here I come! ;)

Kenzoki Eau Bienfaitrice Sensuelle - 90 ml voor zo'n € 40,00 bij de parfumerie
Caudalie Figue de Vigne eau fraîche - 50 ml voor € 26,40 bij de (para)farmacie en op caudalie.com
Share:

11 opmerkingen

 1. ik heb er nog maar net eentje van Victoria's Secret en kan al niet meer zonder :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dezer dagen gebruik ik vaak de bed and body mist 'Yin' van Rituals.

  Het is fijn dat je met deze producten niet zo hard moet opletten hoe vaak je sprayt. Een keertje teveel sprayen kan met deze lichte varianten geen kwaad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die van caudalie heb ik ook :) aangenaam verrast

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de eau sensuelle van Kenzoki ook. Ruikt echt heerlijk en ik vind dat de geur nog redelijk lang blijft hangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh mij dat vijgen geurtje moet ik niet ruiken, dan weet ik sowieso dat ik hem wil hebben haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben nog niet zo thuis in de body splashes. Deze klinkt als omschrijving in ieder geval al heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat Caudalie flesje is zo leuk eh :-) En de geur bevalt mij ook erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook fan van beide sprays! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou ook beter es zoiets op mijn bureau zetten, het is er soms ook om omver te vallen 's middags. Ze klinken heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook bijna geen parfum meer gebruikt deze hete weken, ook altijd lekkere body splashes

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig