13 juli 2013

CATRICE ABSOLUTE NUDE


Het Catrice Absolute Nude palet is een budgetvriendelijk palet met neutrale kleuren dat al snel wordt genoemd als de budgetproof versie van de bekende Urban Decay Naked paletten. Het zou een beetje oneerlijk zijn om het simpelweg daarmee te vergelijken, want de oogschaduw van Urban Decay is in mijn ogen een van de beste die er te krijgen is.
Absolute Nude bevat zes heel neutrale kleuren, niet te warm en niet te koel, dus kleuren die bij veel mensen in de smaak zullen vallen. Op mijn arm swatchen ze prima en zie je ook goed het verschil tussen de verschillende kleuren. Ze zijn vrij zacht en redelijk gepigmenteerd, enkel de laatste kleur is wat zwakker in pigmentatie. De laatste kleur had van mij gerust wat donkerder mogen zijn, misschien zelfs zwart. Er komt wat poeder vrij bij het swatchen, maar gelukkig heb ik geen last van enige fallout als ik ze op mijn ogen aanbreng.

 MAC Painterly paint pot x Catrice Absolute Nude

MAC Groundwork paint pot x Catrice Absolute Nude

Op mijn oog valt de pigmentatie en voor het kleurverschil echter wat weg. Hoe veel oogschaduw ik ook aanbreng (en ik heb best wel veel kleur aangebracht, al zie je dat misschien niet), de kleuren mengen zich precies tot een en dezelfde kleur bruin zonder veel diepteverschil. Heel erg donker of smokey kan ik hier niet mee gaan. Ik heb ze geprobeerd op twee verschillende basissen, eerst op MAC Painterly paint pot (een neutrale, rozige kleur) en daarna bovenop MAC Groundwork paint pot (een bruine kleur) om te kijken of een donkerdere basis meer diepte zou creëren. Je ziet wel een beetje verschil, maar geen gigantisch verschil, wat best spijtig is.

Anderzijds: dit palet heet Absolut Nude. Dat doen de kleuren wel perfect, ze geven je een zo goed als nude look, waarmee je niet echt veel kleur op de ogen hebt, maar je wel je ogen wat kan laten spreken. Ik denk dat het daarom uiterst geschikt is voor mensen die pas met make-up beginnen, niet weten welke kleuren ze moeten kopen of die een neutrale, niet al te uitgesproken (kantoor)look nodig hebben. Wil je graag wat meer uitgesproken kleuren of ze preciezer laten uitkomen, ga je hier minder je goesting in vinden.

Voor de prijs moet je het in elk geval niet laten: je krijgt zes kleuren van elk een gram, dus budgetproof is het wel!

Catrice Absolute Nude - 6 g voor € 4,99 bij Kruidvat
Share:

16 opmerkingen

 1. Ik gebruik dit palette als ik een rustige ooglook wil of als ik naar werk ga. Het is prima palette en hij is lekker goedkoop ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het echt een fijn palette maar inderdaad wel vrij nude, ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het jammer dat hier geen matte oogschaduw bij zit. Daarnaast vind ik het wel een tof pallet. Maar toch grijp ik liever naar mijn Naked 2 pallet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het wel een leuk palette maar is inderdaad natuurlijk niet te vergelijken met UD !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoorde hier al veel goeds van. Zelfs Make Up Guru LetsMakeUp is hiervan in de wolken. Ik heb neutrale kleuren genoeg maar zoals je zegt, ideaal voor de beginner!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik hou wel van bruine oogschaduw :)

  het 'amazing astrid' boek van op je foto's heb ik ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Best wel een mooi palette! Er had voor mij wel nog een matte oogschaduw bijgemogen. En met een donkere basis eronder valt het wel meer smokey te maken gelukkig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb voorlopig genoeg nude kleurtjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik deze ook regelmatig. Al zijn de oogschaduws qua pigmentatie zeker niet te vergelijken met Urban Decay of mijn geliefde Inglot oogschaduws :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja deze staat al eventjes op de wishlist, maar eerst mijn stash eens wegwerken ;) Mooie look

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi alternatief voor de duurdere nude paletten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil er al lang eentje... maar ik heb al zoveel.
  Problemen in de tweede wereld he... D:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor dames die niet veel make-up gebruiken en er niet veel geld aan willen geven is dit palette wel aan te raden vind ik. Ziet er best prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik draag ook wel graag eens nude op de ogen, vooral op een ik-heb-niet-zoveel-zin-in-make-up-vandaag-dag
  maar ik kan ook niet zonder make updag-vandaag :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig