2 december 2013

Zorg voor een verzorgd uiterlijk tijdens de kou!


Brrr… Voor wie het nog niet gemerkt heeft: het koude weer komt er weer aan! Ook al kan mijn huid vrij goed tegen weersschommelingen, in de winter moet ik het toch wat extra aandacht geven. In de zomer gaat het precies als vanzelf, maar in de winter is mijn huid niet altijd bestand tegen de wind en koude. Dus waar ik in de zomer kon volstaan met een lichtere, hydraterende crème, ga ik nu meer voor extra voeding en vocht. Dat is dus niet enkel om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, maar ook om mijn huid zacht en gevoed te houden tijdens koude winterdagen.

Vochtinbrengende producten
Uiteraard heeft niet iedereen dezelfde huid, dus moet je je winterroutine aanpassen aan jouw huidtype. Niet iedereen krijgt zomaar een droge huid omdat het winter is (daarom heeft ook niet iedereen een vette crème nodig),  toch heeft ook een vettere huid nood aan voldoende vocht. Gebruik in dat geval een vochtinbrengende huidverzorging of versterk je huidige dagcrème met een serum als een soort van extra verzorgingslaag. Je kiest dan gewoon een serum op maat, bijvoorbeeld eentje die je huid extra versterkt of laat herstellen of eentje die je wat meer glow geeft als je inde winter last krijgt van een doffere huid. Sowieso ben ik het hele jaar door fan van serums als aanvulling op je dagcrème, omdat de ingrediënten veel geconcentreerder zijn.


Meerdere producten
Uiteraard hoef je je niet te beperken tot slechts een merk. Dat is prima als je dat zelf wilt of als je merkt dat het je huid goed doet, maar zelf ben ik niet echt trouw aan een specifiek gamma. Ik heb mijn vertrouwde producten maar ik combineer dus producten van verschillende merken, en ook binnen hetzelfde merk combineer ik producten van verschillende lijnen. Het is een beetje uitzoeken wat het beste voor jou werkt en waar je de nadruk op wilt leggen. Zelf zoek ik altijd een combinatie van hydratatie en anti-ageing of gebruik ik een serum dat mijn poriën verkleint samen met een crème die meer hydrateert.
Ik wissel ook regelmatig van dagcrème. Ik heb er een paar die het steeds goed doen bij mij en die gebruik ik dan om en om. Op die manier probeer ik mijn huid bij de les te houden en het effect van de huidverzorging te maximaliseren. Ik probeer er ook op te letten dat ik mijn huidverzorgingssroute regelmatig aanpas, indien nodig. Als twintiger had mijn huid andere behoeften en naarmate ik ouder word, zal dat ook nog wel eens wijzigen. Ook kunnen stress, te weinig slaap of een ongezond eetpatroon een effect hebben op je huid, waardoor je je routine moet herbekijken.

Sexy lippen
Een van de gemakkelijkste manieren op je gezicht terug wat kleur te geven in de winter, doe je door je lippen aan te zetten. Dat kan met een voedende lipbalsem (standaard in mijn handtas en in de winter eens zo belangrijk!) of je kan je wagen aan een wat diepere lipstick. In de winter is een kersenrode of bordeaux lipstick soms wat makkelijker te dragen dan in de zomer. Wil je de kleur echt tot zijn recht laten komen, kan je een beetje concealer aanbrengen als onderlaag. Maar persoonlijk werk ik met (donker)rode lipstick het liefst met een lippotlood. Niet alleen definieer je daarmee je lippen en laat je ze voller lijken (instant lipfiller, iemand?) ook zorg je ervoor dat de lipstick minder snel zal uitlopen of vervagen. 


Ogen
Een opvallende lipstick vraagt meestal wel om een rustige ooglook. Dat houdt alles in balans en laat je lippen in het middelpunt van de belangstelling staan. Felle lipstick combineer ik graag met een neutrale oogschaduw op het ooglid, lichtbruine oogschaduw in de arcadeboog, een zwarte eyeliner en wat mascara.
Omgekeerd kan je ook je ogen in de verf zetten, bijvoorbeeld met een smokey look, en je lippen in een nude kleurtje steken. 

Combineren met accessoires
Ga je voor kersenrode lippenstift en een verzorgde zachte huid? Kies dan voor een bijpassende nagellak in dezelfde kleur. En vergeet de styling van je telefoon niet! Kijk bijvoorbeeld eens bij de Huawei Ascend G700 hoesjes. Heb je een HTC One max? Match je outfit dan met een prachtig One max hoesje. En er zijn nog veel meer andere iPhone accessoires om te combineren met je telefoon. Samen met verzorgde nagels en make-up heb je dan een compleet afgemaakte look. 
Share:

9 opmerkingen

 1. Ik vind het nog steeds jammer dat ik alleen een mascara van Riri heb kunnen bemachtigen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik merk al dat mijn huid meer hydratatie nodig heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik nu juist extra veel blush om weer gezonde kleur in me gezicht terug te brengen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tips :-) Allemaal heel logisch eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik elke dag een goede bodylotion die mijn huid zacht en soepel houdt, ook een goede handcréme en lippenbalsem doe ik het hele jaar door op!
  Mijn geteinte huid toont in de winter heel snel droge lijntjes.
  Wat een fijne producten laat je hier zien en hele goede informatie waar we allemaal iets aan hebben. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik merk nu het kouder word, mijn huid ook droger word en pas ik mijn huidverzorgingsroutine ook op aan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede tip over de lipstick en de rest 'minderen'. Krijg opeens vet veel complimentjes over mijn lippen terwijl ik dezelfde lipstick gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nuttige tips, veel opgestoken van dit artikel. Mijn huid lijdt vooral wanneer ik aan weinig slaap toekom tijdens examens enzo. Moet hier beter op letten.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig