28 januari 2014

L'Occitane Red Cherry Eau Intense & Hand Cream


Voor mij kan de winter niet snel genoeg voorbij zijn. Geef mij maar lente en, misschien nog liever, de zomer. L'Occitane neemt ons mee naar de zoete overgang tussen de lente en de zomer, op het moment dat de blaadjes van de kersenbloesem rood worden en net voordat de rijpe kersen de zomer inluiden.We krijgen dus een zoete zomeroogst in avant-première, want Red Cherry of Cerisier Rouge is een beperkte collectie die speciaal voor valentijn wordt gelanceerd. Het parfum blijft permanent, maar de bijbehorende producten in dezelfde geurlijn, zoals de handcrème, zijn limited edition.

De geur is een romantische eau intense die erg floraal en fruitig is. Hij opent fris, maar daarna word ik vrij snel en doorheen de dag vooral een zoete toets gewaar. Het wordt beschreven als een mooie balans tussen lentebloemen en zomerkersen met een sensuele basis maar een suikerzoet hart.
Top: citroen, sinaasappel, zwarte bes
Hart: wilde lelie, rode kers, framboos
Basis: witte muskus, heliotroop, olijfhout
De geur blijft vrij goed hangen: mijn test beslaat steeds een werkdag en tegen dat ik thuis kom, kan ik de geur nog steeds ruiken aan mijn pols. Niet meer zo intens en suikerzoet, maar eerder subtiel zoet en sensueel. Ergens doet de Eau Intense mij denken aan een frissere versie van Guerlain La Petite Robe Noire. Die laatste is overduidelijk zwaarder en sensueler, maar allebei doen ze mij denken aan zoete snoepjes, elk met hun eigen accenten.De Cerisier Rouge handcrème is eigenlijk een hele lichte handgel. Fondant Mains, heet het in het Frans, en dat is de perfecte benaming. Deze smélt echt op je handen, de textuur is zo licht dat je er amper moeite voor moet doen. De geur blijft daarenboven heel subtiel, en bevat kersenextract uit Luberon, in de Provence. Zo'n lichte handcrème is wel fijn voor als het warmer is, maar ik blijf vooral groot fan van de stevigere crèmes van L'Occitane en dan in het bijzonder van de limited edition van vorig jaar, die met honing.

L'Occitane Cerisier Rouge Eau Intense - 50 ml voor € 45,00
L'Occitane Cerisier Rouge Hand Cream - 30 ml voor € 7,50
Vanaf eind januari 2014 bij de L'Occitane-winkels of via de webshop
Share:

17 opmerkingen

 1. de handgel heb je mooi omschreven, hij lijkt me echt heerlijk ;)

  en de spulletjes zitten bovendien in een mooi tasje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het geurtje lijkt me heerlijk :) Ik hou ook meer van de vollere handcrèmes van L'occitane al kunnen de gels verfrissend zijn in de lente/zomer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk setje, en ik ben sowieso fan van snoepjesgeuren (niet te zoet welteverstaan als parfum) en kersen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me fijn ruiken, van mij mag de lente ook alweer komen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk toilettasje.
  Die "fondant" klinkt wel fijn want ik hou niet van handcrèmes die blijven liggen op de huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh dat tasje ziet er echt zo leuk uit zeg en de geur lijkt me ook verrukkelijk! En dit is echt zo leuk verwoord "de zoete overgang tussen de lente en de zomer, op het moment dat de blaadjes van de kersenbloesem rood worden en net voordat de rijpe kersen de zomer inluiden". Ik zwijmel helemaal weg ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er leuk uit! Ik ben ook fan van handcremes die licht zijn dus misschien moet ik hem eens proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het parfum klinkt heel erg lekker! Die ga ik zeker even besnuffelen. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit lijken me heerlijke producten voor de lente/zomer periode.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I love de L'occitane producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. vooral het geurtje lijkt mij heerlijk! Ga er eens naar kijken als ik er in de buurt ben

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De geur doet me zoo verlangen naar de lente! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een tof flesje! En de geur lijkt me echt lekker! Misschien zoals Cherry in the air van Escada!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. klinkt wel iets voormij! hoewel de cherry in the air van Escada me wat tegenviel dus ben benieuwd of deze me beter in de smaak zal vallen :)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig