4 januari 2014

What's on my nightstand #2


Vorig jaar schreef ik al eens over mijn nachtkastje en wat er daar nu op stond en in lag. Een jaartje later is de inhoud een klein beetje veranderd, kwestie van de beautyblog testmodus ook 's nachts te laten werken :-)Eigenlijk staat er óp het nachtkastje niet veel, enkel mijn nieuwe Philips Wake Up Light. Ik ben al jaren aanhanger van wakker worden met licht in plaats van een abrupte wekker en recent ruilde ik mijn oudere exemplaar in voor dit nieuwe design. Netjes aan huis geleverd door Fonq.be en meteen kunnen installeren, zonder al te veel instructies.De nieuwe Wake Up Light is mooier en strakker en dus perfect passend binnen mijn modern interieur. Alle knopjes zijn discreet weggewerkt: de menuknoppen zijn 'touchscreen' en de knoppen bovenaan zijn heel minimalistisch gehouden zodat ze niet opvallen.

Hij is tegenwoordig ook iets meer uitgebouwd: je kan niet enkel de lichtinstellingen aanpassen en tussen de drie natuurgeluiden kiezen (tsjirpende vogeltjes, iemand?) maar ook voor de radio kiezen. Alles is erg personaliseerbaar, van de intensiteit van het licht, over de duurtijd van de zonsopgang tot het volume van je muziek. Toen ik mijn Wake Up Light voor het eerst gebruikte, stond de lichtintensiteit redelijk hoog, omdat ik er nog aan moest wennen - kwestie van ook echt wakker te worden als het nodig is. Het is dan een beetje zoeken en kijken wat voor jou werkt, maar bij mij ging dat heel vlot. Tegenwoordig heb ik echt niet meer veel licht nodig (laagste stand, whoop!) en toch word ik erg rustig en op een vrij natuurlijke manier wakker. Langzaamaan neemt het licht en het geluid toe, tot je echt helemaal wakker bent. En het heet dan wel Wake Up Light, maar als je wilt, kan je met deze ook in slaap vallen, want hij kan zelfs een zonsondergang nabootsen.

Voor wie zich graag nog eens omdraait: ja, de Wake Up Light heeft ook een zoomfunctie, het geluid valt dan gedurende 9 minuten uit om je daarna terug bij bewustzijn te brengen :-)
Ik ben supercontent met mijn lichtwekker, voor mij maakt het echt het verschil tussen abrupt en slechtgezind dan wel rustig wakker worden.


De beauty zit dan in mijn eerste lade, in een mandje dat ik bij de Action kocht. De producten zijn vrij basic, mijn gezichtsverzorging staat natuurlijk in de badkamer, dus ik kom al helemaal geprept de slaapkamer in. Het enige dat mij dan nog rest, zijn de producten voor lippen, nagels en handen. En een beetje pillow spray. Ik heb nog steeds de twee pillow sprays die ik voorheen ook had, alleen zijn ze nu een beetje leger. Van de twee is Le Couvent des Minimes nog steeds mijn favoriet want hij ruikt naar lavendel en dat is echt een zaligheid om mee in slaap te vallen. Die van Rituals, met witte lotus en yi yi ren, is wat frisser.

Op mijn lippen smeer ik dan een balsem, nu is dat Nivea Lip Butter in Original (mijn tweede potje al!). Het potje Vaseline zit er in als back-up, maar heb ik de laatste tijd eigenlijk niet meer vaak gebruikt. Het is gewoon een basic product en het kan geen kwaad om dat in huis te hebben.

Sinds kort ligt er ook een potje Dior Crème Abricot in en dat is een nagelriemcrème. Perfect om mijn nagels terug in goede staat te krijgen, maar het kan wel sticky zijn, vandaar de katoenen handschoentjes van Essence. Die zijn ook perfect om je handen een nachtmaskertje te geven, pure luxe!

Een andere nieuweling is de Rituals Miracle Balm. Ik gebruik al jaren met veel liefde de Ginkgo's Secret handcrème en sinds kort is er dus een Miracle Balm die nog romiger en luxueuzer is. Ze ruiken wel een beetje hetzelfde en dat komt door de gemeenschappelijke ginkgo biloba. Maar de Miracle Balm is dikker en supervoedend voor de handen. Neem je een beetje, dan trekt hij vrij snel in en krijg je toch verzorgde en gevoede handen; neem je wat meer, dan is dit echt de ultieme nachtbehandeling voor je handen. Ook hier komen die Essence handschoentjes dan goed van pas!

Philips Wake Up Light - € 91,95 bij Fonq.be
Le Couvent des Minimes La Brume d'Oreiller- 100 ml voor € 17,00
Rituals Yin Bed & Body Mist - 50 ml voor € 16,50
Nivea Lip Butter - € 3,99
Dior Crème Abricot - 10 g voor € 19,84
Rituals Miracle Balm - 75 ml voor € 10,00
Share:

19 opmerkingen

 1. Die wekker lijkt me wel een fijne manier om wakker te worden. De mijne maakt echt zo'n hatelijk irritant geluid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dezelfde wekker heb ik ook, alleen is de touchscreen functie voor te snoozen stuk gegaan bij mij na een jaartje. Zegt misschien iets over mij? Haha, dat ik het te veel gebruikt heb, of te hard op getikt heb haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is het een ander model? Want mijn snoozeknop is een echte knop bovenaan een geen touchscreen. Maar als het nog onder garantie was, zou ik er wel eens mee teruggaan!

   Verwijderen
 3. Ik kreeg een wake-up light voor kerstmis en ik ben echt héél content! Enkel snoozen lukt niet altijd, ik moet altijd tien keer tikken eer het lukt & tegen dan ben ik gans wakker.. Wat eigenlijk best goed is! In 't begin stond het op intensiteit 20 en was ik veel te snel wakker, bij intensiteit 10 bleef ik doorslapen en nu aan 't testen met 15.. En bij mij maken de meeuwen me wakker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, bij mij gaat dat snoozen gelijk niets. Maar ik ben dat wel al gewend van mijn vorige toestel. En mijn lichtintensiteit staat nu dus op 1... na een tijdje ga je dat vanzelf wel merken dat je minder en minder licht nodig hebt om wakker te worden :-)

   Verwijderen
 4. Grappig, bij liggen er ook standaard een handcreme en lippentinnetje op het nachtkastje! Ik weet nie of een Wake-up light drastisch genoeg werkt voor mijn slaapkopke ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Miracle balm van Rituals lijkt mij erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je mooie producten op je nachtkastje staan! Ik zou ook wel eens een keer een pillow mist willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie producten op je nachtkastje! Zo'n wake-up light lijkt me echt wel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil ook zo'n wake-up light!! :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. die wake up light klinkt wel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben al jaren benieuwd naar de Wake Up Light, klinkt echt fijn! En oh, die Rituals handcrème is echt zo fijn hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tof, zo'n wake up light. ik ga er ook eens naar kijken in de electrozaak. ik heb nog zo'n wekkerradio uit de jaren 80, kan je dàt geloven? :D het boeide me nooit zoveel, hihi. en ik gebruik het alarm van mijn gsm als wekker :)

  yin van rituals heb ik ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo een wekker daar twijfel ik nu al jaren over :)
  Het ding is dat ik nu eigenlijk nooit meer vroeg op moet staan (ik heb zalige werkuren) maar als dat ooit veranderd dan ga ik ervoor :)
  Ik heb zelf ook zo een handschoentjes liggen naast mijn bed want ik krijg soms echt last van "winterhanden" en dan smeer ik die dik in en dan de handschoenen, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook een wake-up light, maar een andere (oudere?) versie. Ik ben er zelf ook heel content mee :-) Tof om te zien wat er verder zoal op je nachtkastje staat ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke producten, en ik ben nog steeds benieuwd naar die wekker (al heb ik jammer genoeg een natuurlijke wekker die me steeds voor de wekker wakker maakt :/)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. die lamp van philips wil ik ook echt heel graag eens proberen, lijkt me heerlijk om rustig wakker te worden in plaats van ineens uit je bed geknald te worden door muziek

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig