12 april 2014

FILMPJE: Chanel Perfection Lumière Velvet foundation review

Chanel Perfection Lumière Velvet foundation

Met de Chanel Perfection Lumière Velvet foundation duik ik voor het eerst de wereld van de Chanel foundation in. Mijn eerste kennismaking verliep gelukkig vrij vlotjes.

Chanel Perfection Lumière Velvet foundation

Ik kocht de kleur 20 Beige, de op een na lichtste kleur die je in België kan vinden. Met zes tinten is de keuze helaas niet gigantisch groot, maar ik vond gelukkig wel de juiste match.

Wat Vitalumière Aqua is voor de normale of droge huid, is Perfection Lumière Velvet voor de gemengde  of vettere huid: een lichte, luchtige foundation, maar in dit geval dus met een velvet finish. Hij is niet uitsluitend gericht op de gemengde huid, maar ik kan mij inbeelden dat je sneller naar de Perfection Lumière Velvet grijpt met een gemengde huid.

Al zijn er wel enkele gemeenschappelijke kenmerken: de verpakking (heel compact en met schroefdop, zodat je druppel per druppel kan doseren) en de textuur (licht, luchtig en erg vloeibaar).

Chanel Perfection Lumière Velvet foundation

Chanel Perfection Lumière Velvet foundation

Even schudden voor gebruik en dan kan je beginnen. Ik werk graag met een foundationkwast à la Real Techniques Expert Face Brush om alles goed te kunnen inblenden. Ik breng eigenlijk druppel per druppel aan en blend dan alles uit vanaf het midden van mijn gezicht. Zo blijft het meeste van de foundation vooral op de zones die het nodig hebben (mijn T-zone) en kan ik hem naar buiten toe uitwerken. Voor een medium dekking heb ik toch een viertal druppels nodig. Maar zelfs met vier dunne lagen blijft de finish toch heel naturel, niet te mat en niet te glanzend. Het lijkt en voelt wel alsof ik niets op mijn huid heb liggen. Score!


In dit filmpje zie je hoe de foundation op mijn gezicht ligt en vertel ik onder andere ook iets meer over de draagtijd en houdbaarheid.

Chanel Perfection Lumière Velvet foundation - 30 ml voor € 37,80 bij ICI Paris XL
Share:

14 opmerkingen

 1. Oh dat klinkt erg goed! Jammer dat Chanel altijd zo prijzig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijn, zo onverwachts een filmpje :)

  ik heb al even geen comment meer achtergelaten omdat ik ziek was. ik lag in het ziekenhuis met een ontsteking op mijn dikke darm. toen ik weer thuis was, zag ik de artikels die ik gemist had én ook het fijne (lange!) opgemaakt filmpje. leuk :)

  enfin, nog veel plezier met je nieuwe foundation.

  doei ^^ saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I'm looooving this one big time! I wouldn't recommend it to drier or dehydrated skin, but on my combination skin it's so frickking awesome! Perfect for warmer weather :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een nieuwe favoriet! Absoluut geweldig voor in de zomer :). En hij is zo licht op de huid, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat ziet er geweldig uit!
  Ik ken het niet maar zou wel graag willen weten wat dit kost.
  Weet je de prijs?
  De kleur ziet er super goed uit ;-)

  Mooie dag Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er net geen 39 euro voor betaald bij ICI Paris XL. De officiële prijs ligt iets hoger, maar bij verschillende parfumerieketens krijg je korting, dus ik weet niet zeker wat de prijs is bij andere winkels.

   Verwijderen
 6. Klinkt zeker niet slecht! Vooral de finish lijkt me inderdaad erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij bent zo vlot voor de camera, super gedaan! Ik heb hem ook net gekocht en kan niet wachten om hem uit te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. " de op een na lichtste kleur die je in België kan vinden" , je vindt B10 (of zelfs B20) in Belgie? Waar? Van mijn Chanel Aqua Vitalumiere hebben ze me B30 meegegeven... Laatste keer dat ik vraag om me te helpen met de kleur, ik zou eigenlijk B10 moeten hebben, maar die hebben ze niet in de ICI Paris in Gent... BR20 was het lichtste, maar ik heb eerder gewoon Beige nodig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie net dat de makeup van Chanel ook eindelijk op de ICI Paris website staat... Met Chanel B10. Zalig. :) Neen, de hulp die ik kreeg in de winkel wat betreft het zoeken van een kleur was totaal niet zo goed als die die jij beschrijft in je filmpje. Ik heb dit ook al eens voorgehad bij Planet Perfum. In het vervolg let ik beter op (ik vind het ook altijd zo moeilijk om de kleuren goed te zien in die winkels: het licht is zo slecht).

   Verwijderen
  2. Ik denk dat de kleuren bij Chanel verschillen per soort foundation, zou dat kunnen? Van deze Perfection Lumière Velvet is 12 de lichtste (iets met Beige Rose of Rose Beige) en 20 Beige is dan de tweede in rij. Van Vitalumière Aqua ken ik de kleuren niet.
   Van het Les Beiges poeder dat ik kocht, was 20 bijvoorbeeld wel de lichtste kleur die in België wordt verkocht...

   Verwijderen
  3. Ah, keigoed dat je hem gevonden hebt! Lang leve online shoppen ;-)
   De hulp was deze keer extra goed, daarom dat ik het wilde vermelden in mijn filmpje. Ben speciaal op de middag gegaan zodat ik de swatches in het buitenlicht kon gaan bekijken, want inderdaad, winkellicht is soms echt om te huilen.

   Verwijderen
 9. Leuke blog heb jij! Echt hele mooie foto's.
  Deze foundation van Chanel lijkt mij echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig