13 mei 2014

Tom Ford Black Orchid eau de parfum

Tom Ford Black Orchid eau de parfum

Mijn parfumcollectie is ooit begonnen met slechts een parfum. Intussen ligt die tijd láng achter mij en heb ik een mooie verzameling uitgebouwd. Al is het voor mij niet echt een kwestie van verzamelen, want ik houd enkel de geuren die ik ook echt gebruik, kwestie van geen parfums te laten verstoffen. Mijn laatste aanwinst is er eentje van Tom Ford: Black Orchid is een parfum dat toch al enkele jaren te koop is, maar ik pas onlangs ontdekte. Iets met Limburg en langzaam... ;-)

Black Orchid is donker, sensueel en luxueus en dat begint al bij de flacon. Zwart met opvallende, gouden details, maar wel heel strak en stylish. De flacon is eigenlijk gelijkaardig aan de andere signature scents van Tom Ford zoals bijvoorbeeld Violet Blonde die ik ook tot de mijne mag rekenen.

Tom Ford Black Orchid eau de parfum

Tom Ford Black Orchid eau de parfum

Wellicht niet voor iedereen, want die donkere, eigenzinnige trend zet zich verder in de geur. Ik weet niet wat het is, Black Orchid ruikt soms wat kruidig, dan weer krijg ik er een unisex gevoel bij en dan slaat het terug over naar übersensueel en vrouwelijk. Wat ik wel weet, is dat dit geen trendgeur is: Black Orchid is een echte signature scent die de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan. Ik deel mijn parfums niet op in seizoenen en draag dus alles het hele jaar door. Ik draai er ook mijn hand niet voor om om een dergelijke geur overdag te dragen, maar ik kan mij voorstellen dat dit voor sommigen eerder een winter- of een avondgeur is.

truffel x ylang-ylang x bergamot x cassis
orchidee x fruitakkoord x lotushout
zwarte chocolade x wierook x patchouli x sandelhout x vanille x vetiver

Net als bij Violet Blonde, vind ik Black Orchid pas na een tijdje helemaal tot zijn recht komen, wanneer het samenspel van de geurnoten en de chemie van je huid zich heeft kunnen ontplooien. Jammer genoeg blijft hij bij mij slechts enkele uren hangen, iets wat ik van een 'zware' geur als Black Orchid (toch een eau de parfum) niet had verwacht. In mijn haar kan ik hem de dag erop nog ruiken, maar op mijn huid is hij na een zestal uur nagenoeg volledig verdwenen - ter vergelijking: Violet Blonde heeft op mijn huid een langere levensduurte. Al doet dat geen afbreuk aan de geur zelf, want daarvan blijf ik fan. 

Tom Ford Black Orchid eau de parfum - 50 ml voor zo'n € 95,00 bij geselecteerde parfumerieën BeautyLoves
Share:

8 opmerkingen

 1. Mooi flesje alvast, de geur zou ik eens moeten ruiken, met die truffel twijfel ik :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. iets met limburg en langzaam...awel, ik voel me aangesproken :D

  ik had nog nooit een tom ford product, maar dit parfum klinkt erg goed. hij zou wel wat langer mogen blijven hangen, al vind je het vast geen straf om doorheen de dag een keertje bij te sprayen, hé?

  veel plezier ermee.

  saskia-de-trage-limburgse °°

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tom Ford makes some really exquisite scent! I don't think this one is for me (ylang ylang is a note I can't really wear), but I can see how it is unique enough yet loved by many!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt vrij zwaar en sensueel, echt een geur waarvoor je the ballz moet hebben om 'm te dragen :-) Ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tom maakt verslavende geuren, welkom in de wereld van zwaardere geuren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben toch wel 'seizoensgebonden' als het op parfums aankomt. in de winter zou ik deze wel dragen denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. i love tom ford! het flesje is alweer een schot in de roos, en ben benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig