8 juli 2014

Summerproof: RoC Soleil Protexion +

RoC Soleil Protexion +

Als de zon extra veel schijnt, denken we er allemaal aan om goed te smeren. De rest van het jaar vervaagt die gedachte, ook bij mij. Wie zou verwachten dat er op deze regenachtige dag veel SPF te smeren valt? Nochtans - en zonder als een oude zaag te willen overkomen - is het wel belangrijk om heel het jaar door een SPF op je gezicht te gebruiken. Het grootste deel van gezichtsveroudering gebeurt namelijk door blootstelling aan de omgeving. UVA-stralen dringen heel het jaar door tot diep in de huid, terwijl UVB-stralen enkel bij fellere zon zorgen voor verbranding. 

Ik onthoud het zo: UVA - de A zet ik voor Ageing en UVB - de B staat dan voor Burning. UVA-stralen zijn er dus elke dag, ook als de zon niet schijnt, als het regent of bewolkt is en ook als je achter glas zit. Bij RoC maken ze daarom bewust een onderscheid tussen zonnebescherming voor het lichaam en voor het gezicht. Hun gezichts-SPF kan je heel het jaar door gebruiken en kan in de zomer mogelijks je dagcrème vervangen.

RoC Soleil Protexion +

Soleil Protexion + Anti-Brown Spot Fluid - 50 ml voor € 17,50
De Anti-Brown Spot Fluid heb ik vorig jaar al eens gebruikt. De SPF 50+ beschermt je tegen de zon, het correctieve anti-vlekkenserum met actieve vitamine C vermindert en reguleert productie van melanine. Bestaande vlekjes worden dus egaler en lichter, mits je dit product consequent gebruikt.

Soleil Protexion + High Tolerance Fluid 2 in 1 - 50 ml voor € 16,70
De Hight Tolerance Fluid is perfect voor de gevoelige huid. Ook deze biedt een SPF 50 en combineert dat met een parfumvrije, vochtinbrengende en verzachtende crème voor de gevoelige huid.

Soleil Protexion + Anti-Ageing Fluid 2 in 1 - 50 ml voor € 17,50
Meer nog dan de andere twee versies, is deze Anti-Ageing Fluid specifiek gericht tegen fotoveroudering: de SPF 50 wordt versterkt door een vochtinbrengende antirimpelcrème met hyaluronzuur (de hoogste concentratie in een zonneproduct) die werkt voor alle huidtypes.

Voor mij werkt de hele RoC Soleil Protexion-lijn erg goed. De handige en hygiënische tubes met spuitkop zijn geweldig. Ze zijn licht van textuur, ik kan ze boven of in plaats van mijn dagverzorging gebruiken en ze werken prima als basis onder mijn make-up. En ik ben er tenminste zeker van dat mijn gezicht goed beschermd is. Wie op zoek is naar een specifieke 'plus' kan dus kiezen tussen een zonnecrème met vitamine C, een zonnecrème voor de gevoelige huid of een zonnecrème met hyaluronzuur. Persoonlijk heb ik geen voorkeur dus voor mij wordt het een potje iene miene mutte.


BeautyLoves
Share:

2 opmerkingen

 1. Ik heb ook zo een last van een gevoelig huid en dan zijn producten om dit goed tegen de zon te kunnen gebruiken heel belangrijk!
  Fijne post en dank je voor deze info.
  Ik ren meteen naar de winkel en ga dit kopen ;-)

  Fijne dag Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind deze echt heel erg fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig